StoryEditorOCM
SplitMAKSIMALNO NABRIJANI

Skromna ideja dvojice Splićana danas obara rekorde; nevjerojatna je cifra koja se ove godine skupila na Bradatoj aukciji

Piše Petra Klarić
6. prosinca 2023. - 15:42

Tijekom ovogodišnje "Bradate aukcije", humanitarne akcije koja educira i širi svijest o važnosti preventivnih pregleda i brige o zdravlju, ove je godine skupljeno rekordnih 79.522,77 eura.

Samo za usporedbu, u prvih šest godina održavanja aukcije prikupljeno je nešto više od 100 tisuća eura, a samo ove godine skoro 80 tisuća!

U sklopu 7. Bradate aukcije održano je najviše popratnih aktivnosti do sada, a sam događaj po prvi put je organiziran i izvan Splita - u Vinkovcima. Pod sloganom "Brada će narast, al mu*a neće" ove je godine svoje brade doniralo 80 nominiranih kandidata, dok ih je obrijano više od 120. Brijalo ih je oko 40 brica iz cijele Hrvatske i BiH.

image
Saša Burić/Cropix

U sklopu "Bradate" ove godine održana su tri nastupa komičara iz "Splicke scene", koji su o mu*ima mudrovali u Splitu i Vinkovcima, a održan je i prvi "Bradati Pub Kviz". Na sam dan akcije je, uz brojne sudionike moto-karusela, pretrčana i prva Bradata pivska milja u kojoj je pobijedio mladi Erasmus student Kobe Hermans, što potvrđuje da su vrijednost "Bradate" prepoznali i mladi.

Poliklinika "Priska Med" poklonila je termin za besplatan pregled testisa na kojem je bilo 20-tak muškaraca, tijekom kojih je kod jednog pacijenta utvrđena sumnja na maligno oboljenje.

image

Obrijao se i zamijenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić

Saša Burić/Cropix

Bradata aukcija počela je vrlo skromno idejom dva prijatelja - brice Siniše Šunjića i poduzetnika Marka Sučića. Unatoč skromnim početcima, danas je postala ozbiljan događaj koji okuplja staro i mlado, ali i pokret koji educira i širi svijest o važnosti preventivnih pregleda i brige o zdravlju na vrlo vedar i pozitivan način. 

image

Siniša Šunjić, Emir Subo i Luka Kanaet
 

Saša Burić/Cropix

Ove godine građani, tvrtke i obrti prikupili su rekordni iznos od 79.522,77, od čega je 8.106 eura skupljeno u Vinkovcima i taj je iznos uplaćen Ligi protiv raka Vinkovci.

Organizatori posebno za angažman žele zahvaliti mladima iz Elektrotehničke škole Split, ali i svima drugima koji su im pružili bezrezevnu podršku, a to su: Sličice pričaju, Nogometne ikone, Splicka scena, kraft pivovara Tap B, Depot, Spartium Kozmetika (Meštar kozmetika), Biobaza (Jajoper), Galeb, Priska Med poliklinika, Javna ustanova sportski objekti Grad Split, Day & night bar Tennis, Restoran Movi, TK Split 1950, Poliklinika Sinteza, Street media i Adorea. Među hotelijerima istaknuli su se podrškom Marvie Hotel & Health, Lošinj Hotels & Villas, Dalmacija Luxury Hotels & Villas, Hotel Cornaro, Marmontova Luxury Rooms, hostel En Route te tvrtke Grawe Osiguranje, Merkur osiguranje i Generali osiguranje. Potom, mesnica Davor, mesnica Bokšić, Sunset ćevapi, Šime Butchery, pekara Milaković, Bobis, Lumer shop, G3 Spirits, Jameson, Diskonti Feniks, Nadalina Jaja, Vinarija Rosso, Vinarija Grabovac, Vinarija Cota, Vinarija Pavičić, Zagrebačka pivovara i restorani Bokamorra, Bokeria, MissyB, Artičok…

"Bradatu aukciju" organizira Županijska liga protiv raka Split uz podršku partnera: Ka‘brada, PlanB, Rotary klub Split Plus, PromoPlan i Kazinoti & Komenda. Prikupljena sredstva namijenjena su radu ŽLPR Split.

image

 

 

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:30