StoryEditorOCM
SplitSELIDBA

Seli se splitsko ‘Socijalno‘: HZZO objavio da će ubuduće raditi na dvije lokacije, do jedne će trebati dobro potegnuti

Piše Split SD
12. travnja 2024. - 13:14

Regionalni ured Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Splitu od 15. travnja 2024. godine svoju redovnu djelatnost obavljat će na dvije lokacije: na adresi Obala kneza Branimira 14 i Dračevac, odnosno bivša Vojarna sv. Križ.

Na lokaciji Obala kneza Branimira 14, osiguranici će moći, kao i do sada, predavati sve zahtjeve vezane za prava iz obveznog i dopunskog zdravstvenog osiguranja (prijemna kancelarija). Na istoj lokaciji Obala kneza Branimira 14, ostaje šalter sala (ortopedska  pomagala, potvrde), poslovi vezani za prijave na obvezno zdravstveno osiguranje, promjene ili odjave s obveznog zdravstvenog osiguranja, poslovi vezani za dopunsko zdravstveno osiguranje (sklapanje police), potom poslovi vezani za Europsku karticu zdravstvenog osiguranja i za novčane naknade. Također, na spomenutoj lokaciji ostaje Liječničko povjerenstvo (svi poslovi iz djelokruga rada liječničkih povjerenstava).

Na lokaciji Dračevac obavljat će se poslovi vezani za ugovaranje zdravstvene zaštite, kontrolu i obradu računa, upravni postupak, prijavu ozljede na radu i prijavu osiguranika s inozemnim elementom (odjel za međunarodnu suradnju), te poslovi vezani za nadzor i kontrolu privremene nesposobnosti za rad osiguranih osoba.   

HZZO će o preseljenju pravovremeno informirati i svoje ugovorne subjekte.

Kako smo ranije pisali, djelatnici splitskog HZZO-a rade u lošim uvjetima. U staroj zgradi na Zapadnoj obali se stalno nešto krpi, a i ljeti je nesnosno vruće.

Inače, od 60-ih godina prošlog stoljeća, na zgradi su se samo mijenjale betonske ploče s fasade, koje su počele otpadati, pa su predstavljale opasnost za prolaznike, a prije 15-ak godina uređen je i prostor u kojemu se nalazi šalterska služba HZZO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:30