SplitUVIK KONTRA

SDP pozvao svoje birače da u drugom krugu daju glas Kerumu i Bulju; 'Nećemo spašavati HDZ od njihovih partnera, ionako će nakon izbora koalirati'

Piše PSD

U SDP-u su se izjasnili oko drugog kruga lokalnih izbora u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji: Premda to nisu formalno izrekli, pozvali su svoje birače da za župana podrže Miru Bulja iz Mosta, a za gradonačelnika - Željka Keruma, piše T-portal.

'Ne postoji nijedan povijesni razlog zbog kojeg bismo spašavali HDZ od njihovih koalicijskih partnera. U županiji su s Kerumovim HGS-om partneri punih osam godina, a s Mostom su na državnoj razini surađivali u dva, doduše kratka mandata', kazao je za tportal predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Arsen Bauk.

I kandidatkinja za gradonačelnicu iz redova SDP-a Aida Batarelo ovog vikenda izjasnila se da 'Kerum ima više karakteristika za upravljanje gradom jer zna upravljati velikim sustavom i svjestan je nekih grešaka koje je napravio' te 'ima iskrenost koja se ljudima sviđa'.

Među dijelom članstva SDP-a, koji je na splitskim izborima doživio katastrofalan poraz, dilema između Keruma i Krstulovića Opare svela se na biranje između civilizacijskog i ideološkog poraza, no po svemu sudeći prevagnuo je strah od potonjeg.

Ipak, treba napomenuti da su upravo Željko Kerum i njegova sestra Nevenka Bečić kao saborski zastupnici podržavali vladu Zorana Milanovića, a u prvim godinama mandata čuvali su leđa i tadašnjem splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru.

'HDZ neka ne računa da ćemo ih spašavati, to je naša politička ocjena. U ovom slučaju ne radi se o opasnosti od dolaska fašista na vlast, kao što je bio slučaj u Francuskoj s Macronom i Le Pen kao kandidatima za predsjednika. Odakle im uopće ideja tražiti našu podršku kad će nakon izbora ionako ići u koaliciju s Kerumom i u Splitu i u županiji?', nastavlja Bauk.

Formalne podrške Željku Kerumu dakle nema, no poruka je da 'sve što ne ide izravno u korist HDZ-u, ide protiv njega'.

#SDP#MIRO BULJ#ARSEN BAUK#ŽELJKO KERUM#LOKALNI IZBORI