StoryEditorOCM
SplitJE LI MOGUĆE?

Puljak najavio obnovu kultnog splitskog objekta; projekt težak 20 milijuna € čeka se desetljećima, ovako će izgledati!

Piše Split SD
28. studenog 2023. - 20:29

U Domu mladih održao se susret gradonačelnika Ivice Puljka sa zaposlenicima i članovima upravnog vijeća Multimedijalno kulturnog centra te korisnicima prostora Doma mladih vezano uz projekt obnove zgrade.

Puljak je tom prigodom iznio informacije o dinamici realizacije projekta za koji je rezervirano 11 milijuna eura bespovratnih sredstava kroz ITU mehanizam Urbane aglomeracije Split.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

- Do kraja godine bit će izrađen glavni projekt koji uključuje energetsku obnovu te kompletno uređenje i opremanje zgrade prema najsuvremenijim energetskim standardima. Široj javnosti glavni će projekt biti predstavljen početkom 2024. godine.

Početak radova, po ishođenju građevinske dozvole i provedbi javne nabave, očekuje se krajem iduće godine. Okvirna vrijednost investicije je 20 milijuna eura.

Tijekom radova na obnovi Doma mladih, Grad Split će potaknuti suradnju na realizaciji programa koji su se dosad odvijali u Domu mladih u prostorima drugih gradskih ustanova u kulturi te ostalim prostorima koje procijeni adekvatnim, a sve s ciljem nastavka realizacije programa nezavisne kulture i uspostave novih suradnji.

image
Grad Split

Do početka radova dovoljno je vremena za usuglašavanje tehničkih detalja, a po završetku obnove Dom će, kao i do sada, biti mjesto nezavisne kulture i razvoja kreativne industrije Splita i okolice navode iz Grada - stoji u objavi na Facebook stranici Grada Splita.

image

Grad Split

Grad Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:17