stdClass Object ( [id] => 129323 [title] => POTPISALI OTKAZE Splitska se liječnička elita seli u Dugopolje; Studenti: Svi misle samo na novce [alias] => potpisali-otkaze-splitska-se-lijecnicka-elita-seli-u-dugopolje-studenti-svi-misle-samo-na-novce [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Splitski liječnici kumulativci, njih 48, potpisali su u srijedu redovni otkaz ugovora o radu na Medicinskom fakultetu u Splitu. Na taj su način dodatno “začinili” borbu za ostvarivanje svojih prava u kumulativi (rad u KBC-u Split i na Medicinskom fakultetu u Splitu).

Naravno, taj redovni otkaz ugovora o radu ne stupa na snagu odmah, nego od trenutka kada se pokrene otkazni rok, a on nastupa onog trenutka kada 48 otkazanih ugovora o radu bude predano na Protokol Medicinskog fakulteta u Splitu.

Na ovaj se način došlo do vrlo neizvjesne i teške situacije, budući da se u proteklih mjesec dana, otkad se pojavio problem plaćanja splitskih kumulativaca, ništa nije pomaklo s mrtve točke.

Tanja bušta?

- Jučer smo održali završni sastanak nakon strpljivog čekanja od mjesec dana u kojemu se ništa nije pokrenulo kako bi se riješio problem zbog kojeg ćemo plaću u travnju, onu za mjesec ožujak, dobiti umanjenu za 25 posto.

Ove redovne otkaze o radu predat ćemo dr. Ivici Babiću, predsjedniku Hrvatskog liječničkog sindikata, koji će ih, ako to bude potrebno, odnijeti na Medicinski fakultet u Splitu - kazuje prof. Božo Bota, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata, podružnice Split.

Jedan od posljednjih napora kumulativaca u borbi za ostvarivanje svojih prava bit će današnji sastanak s dr. Darkom Milinovićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom zdravstva.

- Pozvani smo u Zagreb na razgovor i ujedno ćemo ministru Milinoviću pokazati ovih 48 potpisa.

Ovim potpisima mi dokazujemo da želimo puno radno vrijeme u KBC-u Split, znači 8 sati, i da za to radno vrijeme budemo i adekvatno plaćeni. Od 79 splitskih kumulativaca, njih ukupno 62 reklo je da želi raditi samo u KBC-u, no do sada smo skupili 48 potpisa, što je dovoljno jer se radi o natpolovičnoj većini.

S predavanjem ovih dokumenata na Fakultetu pričekat ćemo našu sljedeću plaću. Ako ona bude, kako je najavljeno, umanjena za 25 posto, mi ćemo naše potpisane redovite otkaze ugovora o radu predati na Fakultetu.

Od tog trenutka počinje teći otkazni rok od mjesec dana, u kojemu mi još moramo ispunjavati svoje obveze na Fakultetu. Nakon toga više ne moramo držati predavanja - kazuje prof. Bota.

Po ovome ispada da je “deadline” za Medicinski fakultet sredina svibnja, kada bi Fakultet, ako ga napusti ovih 48 liječnika-predavača, mogao zatvoriti vrata studentima. Osnova za funkcioniranje fakulteta su ljudi, pa tako fakultet mora imati 51 posto stalno zaposlenih profesora, što neće biti slučaj ako 48 kumulativaca napusti predavanja.

Božo Bota                                                        CROPIX
- Naši zahtjevi su vrlo jednostavni. Mi želimo da se nama kumulativa u Splitu plaća na isti način kao i liječnicima u Zagrebu (80 posto fakultet + 80 posto KBC), a drugi je uvjet da plaća bude isplaćivana preko jedne isplatne liste, bilo one iz KBC-a ili Medicinskog fakulteta.

Ne tražimo ništa pretjerano, samo da se ispune propisani zakonski uvjeti napisani u Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i visokoškolskom obrazovanju, u kojima jasno stoji da za rješavanje specifičnoga radnog odnosa u KBC-u i Medicinskom fakultetu ministri znanosti i zdravstva zajednički trebaju donijeti provedbene akte za rješavanje ovog problema.

Ta odredba je stara četiri godine, otkad je Zakon donesen, i želimo da se nju ispoštuje - zaključuje prof. Bota.

Edukacija mladih

No, da neki već razmišljaju i o budućnosti, pokazala je i činjenica da su pojedini kumulativci iz Splita već kontaktirali s Marinom Bosotinom, vlasnikom dugopoljskoga Medicinskog centra “Analiza”, te su ga upitali bi li on bio voljan ustupiti im prostore u Dugopolju za otvaranje privatnoga medicinskog fakulteta.

- Kako u “Analizi” imamo dovoljno prostora za sveučilišnu kliniku, a ne samo za medicinski fakultet, ja sam načelno pristao potrebne prostore za edukaciju mladih liječnika dati na korištenje medicinskom fakultetu koji bi eventualno bio osnovan. Prije svega želim pomoći svojim kolegama jer većinu njih znam, a Poliklinici “Analiza” bi svakako na taj način narasla reputacija.

U roku od tri mjeseca mi kompletnu zgradu za potrebe medicinskog fakulteta možemo privesti svrsi. Većina prostora je u potpunosti zgotovljena i opremljena, a oni prostori koji još nisu građevinski dovršeni mogli bi to vrlo brzo biti - kazuje Marin Bosotina.

Odlaskom 48 liječnika s Medicinskog fakulteta u Splitu ne samo da bi Medicinski fakultet izgubio osnovni uvjet za postojanje, nego bi vrlo vjerojatno i Klinički bolnički centar Split izgubio naziv KBC-a, budući da ne bi imao dovoljan broj liječnika-predavača.

IVICA MARKOVIĆ


CROPIX
‘Svi misle samo na novce’

Na vijest o potpisu otkaza od strane 48 profesora kumulativaca na Medicinskom fakultetu u Splitu, otišli smo pred zgradu ustanove koja, možda, već sredinom svibnja može izgubiti dopusnicu za rad...

Nisu studenti baš voljni svojim imenom, a kamoli slikom, stati pred javnost i reći iskreno što misle. Kazuju nam da se boje kako bi im se “o glavu mogla obiti” iskrenost, pa jedan Igor, student posljednje godine medicine, kaže:

 - Zar vam se ne čini da svi samo na novce misle? Ja imam osjećaj da je tako i zbog toga me sram, jer svi ti moji profesori bi jednog dana trebali postati moji kolege, dakle, i ja bih se mogao naći na njihovu mjestu, no tada bih, već sad sam uvjeren, odabrao studenta, a ne inat, oštar je mladi medicinar.

 - Odslušala sam sve kolegije i vjerujem da po Zakonu profesori moraju održati ispite, bez obzira na otkazni rok i sve te zavrzlame, zar ne?, plašljivo će Marija, koja samo što nije završila sestrinstvo. Priznaju nam kako o cijelom slučaju malo toga znaju, ne govori se o tome na fakultetu. Dvadesetogodišnji Vice kaže kako je to svojevrsna tabu-tema, svi kao sve znaju, ali samo – o tom šuškaju. SEnD Imam ja svojih problema, ne mogu o tuđima razmišljati, mudro će Ana. Dok joj se kolegice i prijateljice ljute: “Što ako ostanemo bez fakulteta, što ako budemo morali nastaviti studij u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili možda Dugopolju?”

 - Ako se fakultet zatvori, ja ću ostati doma, moji mi ne mogu financirati studij u drugom gradu, tužno će Marina.

Milena Budimir

Marušić: Ne vjerujem u to

Što će učiniti prof. Matko Marušić, dekan Medicinskog fakulteta, ako splitski kumulativci predaju na Protokol Fakulteta potpisane redovne otkaze o radu.

- Mislim i želim vjerovati da se tako nešto neće dogoditi. Moram priznati da nisam iznenađen potpisivanjem tih otkaza o radu jer su liječnici to i najavljivali. No, isto tako smatram da ni do kakvih otkaza neće doći - kratko je prokomentirao prof. Marušić.

Problem mora riješiti Fuchs

Problem splitskih liječnika ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović prebacuje u resor kolege Radovana Fuchsa.

– Kolege liječnici prvenstveno bi ovaj problem trebali riješiti s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Upravo u četvrtak imamo sastanak na kojem ćemo vidjeti treba li mijenjati zakon i pokušat ćemo pronaći modus da riješimo problem. Kolega Dujomir Marasović postupa po zakonu, bolnica ne može plaćati rad na fakultetu, to mora platiti fakultet. U Zagrebu to dobro funkcionira, postoji ugovor između KBC-a Rebro i Medicinskog fakulteta pa vjerujem da će se naći rješenje i za Split – poručio je ministar Darko Milinović.A.K.B.

Sudionici

Sastanku s ministrom Milinovićem bit će nazočni prof. Božo Bota, prof. Šimun Anđelinović, prorektor za nastavu ST sveučilišta, prof. Goran Dodig, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC-a, i dr. Ivica Babić. Dakle, ako se ostvari najcrnji scenarij, 700 studenata Medicinskog fakulteta, koji pohađaju medicinu, stomatologiju, farmaciju i zdravstveni studij mogli bi ostati bez svoga splitskog fakulteta.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Pojedini liječnici kumulativci  već su kontaktirali s Marinom Bosotinom, vlasnikom Centra ‘Analiza’ u Dugopolju, koji nam je kazao kako je načelno pristao dati dio prostorija za osnivanje medicinskog fakulteta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 48 KUMULATIVACA S MEDICINSKOG FAKULTETA TRAŽI PUNO RADNO VRIJEME U KBC-u [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-04-07 17:03:45 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-04-08 15:28:46 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-04-07 18:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 13243 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/04/07/Novosti/BOSOTINA_ANALIZA3-221209.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x457" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4234238 Threads: 3 Questions: 129885082 Slow queries: 55846 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3921432 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 246 [name] => Dalmacija [alias] => dalmacija [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija ) ) [link] => /split/potpisali-otkaze-splitska-se-lijecnicka-elita-seli-u-dugopolje-studenti-svi-misle-samo-na-novce-129323 [printLink] => /split/potpisali-otkaze-splitska-se-lijecnicka-elita-seli-u-dugopolje-studenti-svi-misle-samo-na-novce-129323?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 233834 [name] => kbcsplit [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kbcsplit [link] => /tag/kbcsplit ) [1] => stdClass Object ( [id] => 117532 [name] => MEDICINSKIFAKULTET [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => medicinskifakultet [link] => /tag/medicinskifakultet ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Pojedini liječnici kumulativci  već su kontaktirali s Marinom Bosotinom, vlasnikom Centra ‘Analiza’ u Dugopolju, koji nam je kazao kako je načelno pristao dati dio prostorija za osnivanje medicinskog fakulteta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 48 KUMULATIVACA S MEDICINSKOG FAKULTETA TRAŽI PUNO RADNO VRIJEME U KBC-u [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => POTPISALI OTKAZE Splitska se liječnička elita seli u Dugopolje; Studenti: Svi misle samo na novce [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-02-38-40-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/04/07/Novosti/BOSOTINA_ANALIZA3-221209.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/04/07/Novosti/BOSOTINA_ANALIZA3-221209.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter} Splitski liječnici kumulativci, njih 48, potpisali su u srijedu redovni otkaz ugovora o radu na Medicinskom fakultetu u Splitu. Na taj su način dodatno “začinili” borbu za ostvarivanje svojih prava u kumulativi (rad u KBC-u Split i na Medicinskom fakultetu u Splitu).

Naravno, taj redovni otkaz ugovora o radu ne stupa na snagu odmah, nego od trenutka kada se pokrene otkazni rok, a on nastupa onog trenutka kada 48 otkazanih ugovora o radu bude predano na Protokol Medicinskog fakulteta u Splitu.

Na ovaj se način došlo do vrlo neizvjesne i teške situacije, budući da se u proteklih mjesec dana, otkad se pojavio problem plaćanja splitskih kumulativaca, ništa nije pomaklo s mrtve točke.

Tanja bušta?

- Jučer smo održali završni sastanak nakon strpljivog čekanja od mjesec dana u kojemu se ništa nije pokrenulo kako bi se riješio problem zbog kojeg ćemo plaću u travnju, onu za mjesec ožujak, dobiti umanjenu za 25 posto.

Ove redovne otkaze o radu predat ćemo dr. Ivici Babiću, predsjedniku Hrvatskog liječničkog sindikata, koji će ih, ako to bude potrebno, odnijeti na Medicinski fakultet u Splitu - kazuje prof. Božo Bota, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata, podružnice Split.

Jedan od posljednjih napora kumulativaca u borbi za ostvarivanje svojih prava bit će današnji sastanak s dr. Darkom Milinovićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom zdravstva.

- Pozvani smo u Zagreb na razgovor i ujedno ćemo ministru Milinoviću pokazati ovih 48 potpisa.

Ovim potpisima mi dokazujemo da želimo puno radno vrijeme u KBC-u Split, znači 8 sati, i da za to radno vrijeme budemo i adekvatno plaćeni. Od 79 splitskih kumulativaca, njih ukupno 62 reklo je da želi raditi samo u KBC-u, no do sada smo skupili 48 potpisa, što je dovoljno jer se radi o natpolovičnoj većini.

S predavanjem ovih dokumenata na Fakultetu pričekat ćemo našu sljedeću plaću. Ako ona bude, kako je najavljeno, umanjena za 25 posto, mi ćemo naše potpisane redovite otkaze ugovora o radu predati na Fakultetu.

Od tog trenutka počinje teći otkazni rok od mjesec dana, u kojemu mi još moramo ispunjavati svoje obveze na Fakultetu. Nakon toga više ne moramo držati predavanja - kazuje prof. Bota.

Po ovome ispada da je “deadline” za Medicinski fakultet sredina svibnja, kada bi Fakultet, ako ga napusti ovih 48 liječnika-predavača, mogao zatvoriti vrata studentima. Osnova za funkcioniranje fakulteta su ljudi, pa tako fakultet mora imati 51 posto stalno zaposlenih profesora, što neće biti slučaj ako 48 kumulativaca napusti predavanja.

Božo Bota                                                        CROPIX
- Naši zahtjevi su vrlo jednostavni. Mi želimo da se nama kumulativa u Splitu plaća na isti način kao i liječnicima u Zagrebu (80 posto fakultet + 80 posto KBC), a drugi je uvjet da plaća bude isplaćivana preko jedne isplatne liste, bilo one iz KBC-a ili Medicinskog fakulteta.

Ne tražimo ništa pretjerano, samo da se ispune propisani zakonski uvjeti napisani u Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i visokoškolskom obrazovanju, u kojima jasno stoji da za rješavanje specifičnoga radnog odnosa u KBC-u i Medicinskom fakultetu ministri znanosti i zdravstva zajednički trebaju donijeti provedbene akte za rješavanje ovog problema.

Ta odredba je stara četiri godine, otkad je Zakon donesen, i želimo da se nju ispoštuje - zaključuje prof. Bota.

Edukacija mladih

No, da neki već razmišljaju i o budućnosti, pokazala je i činjenica da su pojedini kumulativci iz Splita već kontaktirali s Marinom Bosotinom, vlasnikom dugopoljskoga Medicinskog centra “Analiza”, te su ga upitali bi li on bio voljan ustupiti im prostore u Dugopolju za otvaranje privatnoga medicinskog fakulteta.

- Kako u “Analizi” imamo dovoljno prostora za sveučilišnu kliniku, a ne samo za medicinski fakultet, ja sam načelno pristao potrebne prostore za edukaciju mladih liječnika dati na korištenje medicinskom fakultetu koji bi eventualno bio osnovan. Prije svega želim pomoći svojim kolegama jer većinu njih znam, a Poliklinici “Analiza” bi svakako na taj način narasla reputacija.

U roku od tri mjeseca mi kompletnu zgradu za potrebe medicinskog fakulteta možemo privesti svrsi. Većina prostora je u potpunosti zgotovljena i opremljena, a oni prostori koji još nisu građevinski dovršeni mogli bi to vrlo brzo biti - kazuje Marin Bosotina.

Odlaskom 48 liječnika s Medicinskog fakulteta u Splitu ne samo da bi Medicinski fakultet izgubio osnovni uvjet za postojanje, nego bi vrlo vjerojatno i Klinički bolnički centar Split izgubio naziv KBC-a, budući da ne bi imao dovoljan broj liječnika-predavača.

IVICA MARKOVIĆ


CROPIX
‘Svi misle samo na novce’

Na vijest o potpisu otkaza od strane 48 profesora kumulativaca na Medicinskom fakultetu u Splitu, otišli smo pred zgradu ustanove koja, možda, već sredinom svibnja može izgubiti dopusnicu za rad...

Nisu studenti baš voljni svojim imenom, a kamoli slikom, stati pred javnost i reći iskreno što misle. Kazuju nam da se boje kako bi im se “o glavu mogla obiti” iskrenost, pa jedan Igor, student posljednje godine medicine, kaže:

 - Zar vam se ne čini da svi samo na novce misle? Ja imam osjećaj da je tako i zbog toga me sram, jer svi ti moji profesori bi jednog dana trebali postati moji kolege, dakle, i ja bih se mogao naći na njihovu mjestu, no tada bih, već sad sam uvjeren, odabrao studenta, a ne inat, oštar je mladi medicinar.

 - Odslušala sam sve kolegije i vjerujem da po Zakonu profesori moraju održati ispite, bez obzira na otkazni rok i sve te zavrzlame, zar ne?, plašljivo će Marija, koja samo što nije završila sestrinstvo. Priznaju nam kako o cijelom slučaju malo toga znaju, ne govori se o tome na fakultetu. Dvadesetogodišnji Vice kaže kako je to svojevrsna tabu-tema, svi kao sve znaju, ali samo – o tom šuškaju. SEnD Imam ja svojih problema, ne mogu o tuđima razmišljati, mudro će Ana. Dok joj se kolegice i prijateljice ljute: “Što ako ostanemo bez fakulteta, što ako budemo morali nastaviti studij u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili možda Dugopolju?”

 - Ako se fakultet zatvori, ja ću ostati doma, moji mi ne mogu financirati studij u drugom gradu, tužno će Marina.

Milena Budimir

Marušić: Ne vjerujem u to

Što će učiniti prof. Matko Marušić, dekan Medicinskog fakulteta, ako splitski kumulativci predaju na Protokol Fakulteta potpisane redovne otkaze o radu.

- Mislim i želim vjerovati da se tako nešto neće dogoditi. Moram priznati da nisam iznenađen potpisivanjem tih otkaza o radu jer su liječnici to i najavljivali. No, isto tako smatram da ni do kakvih otkaza neće doći - kratko je prokomentirao prof. Marušić.

Problem mora riješiti Fuchs

Problem splitskih liječnika ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović prebacuje u resor kolege Radovana Fuchsa.

– Kolege liječnici prvenstveno bi ovaj problem trebali riješiti s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Upravo u četvrtak imamo sastanak na kojem ćemo vidjeti treba li mijenjati zakon i pokušat ćemo pronaći modus da riješimo problem. Kolega Dujomir Marasović postupa po zakonu, bolnica ne može plaćati rad na fakultetu, to mora platiti fakultet. U Zagrebu to dobro funkcionira, postoji ugovor između KBC-a Rebro i Medicinskog fakulteta pa vjerujem da će se naći rješenje i za Split – poručio je ministar Darko Milinović.A.K.B.

Sudionici

Sastanku s ministrom Milinovićem bit će nazočni prof. Božo Bota, prof. Šimun Anđelinović, prorektor za nastavu ST sveučilišta, prof. Goran Dodig, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC-a, i dr. Ivica Babić. Dakle, ako se ostvari najcrnji scenarij, 700 studenata Medicinskog fakulteta, koji pohađaju medicinu, stomatologiju, farmaciju i zdravstveni studij mogli bi ostati bez svoga splitskog fakulteta.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/potpisali-otkaze-splitska-se-lijecnicka-elita-seli-u-dugopolje-studenti-svi-misle-samo-na-novce-129323 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f6d681d8b30cc73f7978db427b9e0f0c6a546066 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=POTPISALI+OTKAZE+Splitska+se+lije%C4%8Dni%C4%8Dka+elita+seli+u+Dugopolje%3B+Studenti%3A+Svi+misle+samo+na+novce&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fpotpisali-otkaze-splitska-se-lijecnicka-elita-seli-u-dugopolje-studenti-svi-misle-samo-na-novce-129323 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fpotpisali-otkaze-splitska-se-lijecnicka-elita-seli-u-dugopolje-studenti-svi-misle-samo-na-novce-129323 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Pojedini liječnici kumulativci  već su kontaktirali s Marinom Bosotinom, vlasnikom Centra ‘Analiza’ u Dugopolju, koji nam je kazao kako je načelno pristao dati dio prostorija za osnivanje medicinskog fakulteta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 48 KUMULATIVACA S MEDICINSKOG FAKULTETA TRAŽI PUNO RADNO VRIJEME U KBC-u [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Split48 KUMULATIVACA S MEDICINSKOG FAKULTETA TRAŽI PUNO RADNO VRIJEME U KBC-u

POTPISALI OTKAZE Splitska se liječnička elita seli u Dugopolje; Studenti: Svi misle samo na novce

Piše PSD.
7. travnja 2011. - 20:25
Splitski liječnici kumulativci, njih 48, potpisali su u srijedu redovni otkaz ugovora o radu na Medicinskom fakultetu u Splitu. Na taj su način dodatno “začinili” borbu za ostvarivanje svojih prava u kumulativi (rad u KBC-u Split i na Medicinskom fakultetu u Splitu).

Naravno, taj redovni otkaz ugovora o radu ne stupa na snagu odmah, nego od trenutka kada se pokrene otkazni rok, a on nastupa onog trenutka kada 48 otkazanih ugovora o radu bude predano na Protokol Medicinskog fakulteta u Splitu.


CROPIX
‘Svi misle samo na novce’

Na vijest o po...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 04:38