StoryEditorOCM
Splitbudite spremni

Policija zbog utakmice Hajduka blokira promet na ulicama koje vode prema Poljudu. Izdali su još važnih upozorenja...

Piše Split SD
22. rujna 2023. - 18:57
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image

-

Joško Ponoš/Cropix
Iz splitske policije obavještavaju kako će u subotu zbog odigravanja utakmice između Hajduka i Lokomotive koja počinje u 19.15 sati na Poljudu, biti ograničeno kretanje vozila.

- Od 15 sati do završetka osiguranja uspostavit će se potpuna blokada prometa oko šetnice Poljud. Od 16 sati do završetka osiguranja uspostavit će se potpuna blokada u ulici Poljudsko šetalište kod ugostiteljskog objekta "Mandrach" i kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, te na raskrižju ulice VIII. Mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila s propusnicom), u Zrinsko frankopanskoj od raskrižja Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te ulica Put Supavla od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim za vozila žurnih službi, HV, stanara, vozila javnog prijevoza odnosno vozila s propusnicom) - navode u policiji.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Također, napominju kako će na dan odigravanja utakmice policija sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice obavljati snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.      

- Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita - napominju.

image

-

Joško Ponoš/Cropix

Također je zabranjeno maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

Nije dopušten ni ulazak u natjecateljski ili gledateljski prostor, prostor namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju, bacanje predmeta u natjecateljski prostor, boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.      

- Pozivamo građane da poštuju smjernice, upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda - poručili su iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:22