StoryEditorOCM
Split‘neslužbena supruga‘

Solinskog poteštata (HDZ) optužili da je curu ‘uvalio‘ da nadzire splitski Vodovod, konačno je reagirala: ‘Idu podlo...‘

Piše Božidar Lončar
28. prosinca 2023. - 16:40

- Dajte mi minutu do dvije vremena da razmislim hoću li izlaziti u javnost ili ne. Trebam dobro promisliti o svemu – prvo nam je rekla Marijana Žižić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove Grada Solina kada smo je pitali bi li komentirala hoće li ući u Nadzorni odbor "Vodovoda i kanalizacije Split" i je li u ljubavnoj vezi s Daliborom Ninčevićem, solinskim gradonačelnikom koji ju je predložio za tu funkciju.

Da podsjetimo, na Facebook status predsjednika splitskog SDP-a Davora Matijevića objavljenog u srijedu kako je Ninčević "supruzi za Božić poklonio imenovanje u Nadzornom odboru”, solinski je gradonačelnik za "Slobodnu Dalmaciju" odgovorio kako Žižiž nije njegova "imenovana supruga". Što god to značilo...

Šef splitskog SDP-a prozvao Dalibora Ninčevića (HDZ) da je supruzi poklonio ‘fotelju‘: ‘Nismo u službenoj vezi...‘

- Ne mogu vam na taj način govoriti. Nismo u službenoj vezi. Da postoji ikakav sukob interesa, ne bih imenovao tu osobu – kazao je HDZ-ov gradonačelnik Ninčević u srijedu.

image

Duje Klarić/Cropix

Duje Klarić/Cropix

Čekali smo i čekali. Prošlo je pet minuta. Zovemo opet. Nema odgovora. Ništa od intervjua. Na kraju nam se pročelnica sama javila.

- Da je lijepo što je jučer rečeno, naravno da nije. Mene se odavno gleda pod povećalom i na razne napade sam navikla. To je njihova stvar koliko će podlo i zločesto ići, to je njihov opis posla. Tuđe izjave neću komentirati – za početak nam je rekla Marijana Žižić.

- Jeste li u službenoj vezi s gradonačelnikom? Kakav je Vaš odnos? – pitamo.

- Uopće o tome ne želim razgovarati. Van konteksta su i uopće nema potrebe – kratko nam je odgovorila solinska pročelnica.

image
Joško Šupić/Cropix

Žižić nam kaže kako sukob u srijedu neće utjecati na odluku Grada da ju se predloži u Nadzorni odbor ”ViK”-a i da će ona prihvatiti tu funkciju ako bude odabrana na sjednici Skupštine gradske tvrtke 30. prosinca:

- Ono što mi se da u zadatak odradit ću što je najbolje moguće. Prihvatit ću funkciju. Nemam razloga za biti na Skupštini. Doći će gradonačelnik Ninčević o čemu se već očitovao, a ukoliko budem izabrana, odradit ću to najbolje kako znam. Radit ću taj posao najbolje što mogu – odgovorila nam je pročelnica.

Zato nas je zanimalo osjeća li pritisak i hoće li biti pod posebnim povećalom nakon ovih događaja:

- Ja sam i danas na svom poslu. Odrađujem svoj posao. U Gradu Solinu sam 16 godina i imam podlogu. Nisam jedina na toj poziciji. Što mi se da, ja ću to odraditi. Ljudi znaju što i koliko radim, a ako bude utjecalo na moj posao i kako se odnosim prema poslu, pa hvala Bogu.

Za istup Davora Matijevića kaže kako je to njegova osobna stvar.

- Pitajte Matijevića kako se tako može odnositi prema ljudima – kratko nam je odgovorila.

- I za kraj, moramo pitati... Jeste li u ljubavnoj vezi s Daliborom Ninčević?

- Na neke stvari neću odgovoriti. Jednostavno, zaustavit ćemo priču – odgovorila nam je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:53