StoryEditorOCM
SplitPRVI GLAS

Pitali smo Grad može li nešto učiniti za nesretnu obitelj iz izgorjele barake na Sućidru: ‘Kćer nam se nije obratila...‘

Piše Lucija Vujnović
6. prosinca 2023. - 16:42

Nakon što je u jučerašnjem požaru u kojem je izgorjela baraka koju su volonteri splitske udruge "Empatija" nedavno uredili za obitelj Matković koja je živjela u baraci posljednjih trideset godina nakon što im je izgorjela baraka na Brdima, pitali smo Banovinu hoće li konačno nešto poduzeti kako bi se pomoglo ovoj obitelji i kako bi to napravili ako se slažu. 

Stigao nam je odgovor Odsjeka za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu kojeg vodi Tihana Maglica:

- Bračni par Matković, Luka i Milka je zbrinut po pitanju boravka jer su isti korisnici domova za starije i nemoćne osobe i pružena im je adekvatna skrb i njega s obzirom na zdravstveno stanje.

image



 

Nikola Vilić/Cropix

Jelena Matković se Gradu Splitu osobno nije obraćala sa zahtjevom za pomoći od 2013. kada su joj podmirivani troškovi stanovanja kao korisnice prava na Zajamčenu minimalnu naknadu.

Što se tiče privremenog smještaja, Odsjek jedino ima mogućnost sufinanciranja najamnine u kriznim situacijama i to isključivo za obitelji s maloljetnom djecom.

Odsjek nema saznanja o boravištu ni potrebama Jelene Matković budući da se nije javljala sa zahtjevima i upoznata je s pravima iz sustava socijane skrbi jer je korisnica nadležnog Područnog ureda za socijalnu skrb - odgovor je koji smo dobili iz Grada.

image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:15