StoryEditorOCM
SplitSVE ZBOG ADVENTA

Ogorčeni Splićanin: ‘Hitna mi je nosila majku 500 metara, cijela ulica je bila zakrčena‘. Redari su intervenirali...

Piše M. G., N. L.
4. prosinca 2023. - 10:19

- Javna je tajna da se, kad se organizira Advent na Mertojaku, žmiri od strane prometnog redarstva na račun Adventa. Moju majku je Hitna pomoć 500 metara nosila na nosilima po ulici jer nisu mogli pristupiti objektu.

Molim vas, recite mi, kuda će, u slučaju požara na Mertojaku moći pristupiti vatrogasna vozila? pita se ogorčeni čitatelj koji se javio našoj redakciji govoreći o zagrađenoj Bračkoj ulici mnoštvom nepropisno parkiranih automobila.

image

Bračka ulica

Saša Burić/IlustracijaCropix

I zadnjih dana ih je bilo svugdje, automobili su se jedva mimoilazili na prilazu tamošnjoj crkvi i okolnim zgradama, tik uz park gdje se održava adventska manifestacija.

image



 

Nikola Vilić/Cropix

Zabrinut zbog majčina zdravstvenog stanja i iznerviran jer nitko ne regulira parkirana vozila čitatelj se pita može li ovaj grad uvesti reda i organizirati redare, koji će evidentirati nepropisno parkirana vozila.

Gradskoj upravi smo poslali upit u kojem nas je zanimalo jesu li postupali na navedenoj lokaciji te koji je vatrogasni koridor određen u slučaju požara na Mertojaku.

image

Crkva sv. Josipa u Odeskoj

Nikola Vilić/Ilustracija/Cropix

Poslali su nam podatke o postupanjima u periodu od 27. studenog do 3. prosinca na područjima koja gravitiraju Adventu na Mertojaku. Ukupno je ih je bilo 17.

Tako samo doznali da su, konkretno, u Bračkoj ulici imali dva postupanja, u Odeskoj pet, u Žnjanskoj ulici devet te u Trondheimskoj jedno postupanje.

- Prometni redari su dobili naputak da pojačano nadziru sva mjesta gdje se odvija Advent u Gradu Splitu uz redovne obilaske i službene prijave građana - naveo nam je u svom odgovoru Josip Gabelica, voditelj Odsjeka za redarstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:24