stdClass Object ( [id] => 1275678 [title] => Ništa od štekatića na marjanskim plažama ovog ljeta! Ivošević: ‘Rijetko je tko gledao papire.‘ Nije ni on, evo zašto [alias] => nista-od-stekatica-na-marjanskim-plazama-ovog-ljeta-ivosevic-rijetko-je-tko-gledao-papire-nije-ni-on-evo-zasto [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na Marjanu ovog ljeta neće biti ugostiteljskih objekata koje je gradska vlast predvidjela Planom upravljanja pomorskim dobrom. Podsjetimo, bilo je planirano da se na marjanske plaže Kaštelet, Kašjuni i Prvu vodu presele ugostiteljski moduli sa Žnjana, zajedno sa štekatima.

No na sjednici Gradskog vijeća ovog četvrtka dogradonačelnik Bojan Ivošević je u odgovoru na pitanje vijećnika iz svoje stranka Petra Ugarkovića obznanio kako neće biti ništa od ugostiteljskih modula na Marjanu.

---

image

Kaštelet

Vojko Bašić/Cropix
---

– Trenutno samo čekamo Ministarstvo da nam kaže hoće li se moduli tvrtke "Žnjan" moći koristiti na plaži Žnjan. O tome ovisi kako će biti definiran Plan upravljanja na ostalim plažama.

Što se tiče plaža na Marjanu, mnogima su usta bila puna Marjana, bilo u političkom svijetu ili u javnosti. Mnogi su docirali o raznim temama, a rijetko tko je pogledao papire. A papiri kažu sljedeće: da mi o tome zapravo ne možemo ni odlučivati – objavio je Ivošević nagli obrat u ovoj priči koja je imala buran odjek u javnosti. Zatim je prozvao Županiju za nezakonito postupanje.

– Ne znam po kojem zakonu je i kako Županija 2014. dala "Dolisu" koncesiju s modulima. Jer ni na Prvu vodu, ni na Kaštelet, ni na Kašjune ne može se staviti niti jedan modul, niti kopati ikakvi priključci, jer do dandanas nije donesen UPU Kaštelet, Kašjuni, ili Prva voda, svaki zasebno.

---

image

Iako je najavio kafiće na nekim plažama Ivošević je u međuvremenu shvatio da to ne može relizirati

Tom Dubravec/Cropix
---

Što znači da je zapravo 2014. protuzakonito dana koncesija na Kašjunima. I onda vam kažu, znate: "Kako vi ne možete stavit modul? Mi kad smo bili, stavili smo."

Ne možemo zato jer po zakonu bi Ivica vjerojatno dobio još jedan posjet građevinske inspekcije, dok neki drugi nikad ne dobiju posjet kada rade bespravno na Kašjunima 2014. godine – požalio se Ivošević, povezujući kaznu koju je inspekcija izrekla gradonačelniku kao odgovornoj osobi za bespravnu gradnju u Vili Dalmaciji s nejednakošću koja vlada u ovoj državi.

Kako bilo, dogradonačelnik je najavio da će se po pitanju Marjana Plan upravljanja pomorskim dobrom sigurno mijenjati. "Vjerojatno ćemo odobriti nekakve pokretne stvari na plaži. Ali moduli tu neće moći biti", zaključio je Ivošević.

Što s modulima?

Što će biti s ugostiteljskim modulima ovog ljeta, u Banovini još ne znaju. Ivošević je izjavio da pokušavaju naći lokaciju. Spomenuo je kako bi moduli mogli otići u uvalu Trstenik, ali je dodao da su tamo "parcele malo zbijene", odnosno da je "pomorsko dobro blizu mora". Ukratko, ako ugostiteljski kiosci ne završe na Žnjanu, a otpao je Marjan, onda će ih Grad izgleda morati negdje utrpati, jer čini se da nemaju povoljnu lokaciju za njih.

Međutim, zašto se odustalo od Marjana? Još donedavno Ivošević je omalovažavao argumente onih koji su se bunili protiv toga da se ugostiteljski moduli s terasama postave na marjanskim plažama.

Nije imao sluha ni za one koji su se protivili tome da ugostiteljstvo dođe kod Prve vode i koji su tvrdili da su ljudi koji se tamo kupaju u više anketa izjavili da ne žele kafiće.

Kad smo Ivoševića nedavno upitali da komentira rezultate glasovanja na stranicama Društva "Marjan", gdje su se masovno pobunili protiv Plana upravljanja pomorskim dobrom, on je kazao da se radi tek o "dijelu građana".

---

image
Joško Ponoš/Cropix
---

Najavio je da će, ako primijete da nešto ne valja, to mijenjati idućih godina. Time je zamjenik gradonačelnika usred javnog savjetovanja dao do znanja da su već zacrtali postaviti ugostiteljske objekte na Marjanu bez obzira na raspoloženje javnosti.

No, što se sad promijenilo pa neće biti ugostiteljskih objekata ove sezone? Budući da je Ivošević pred gradskim vijećnicima rekao da "nitko od onih koji su docirali o Marjanu nije zavirio u papire", poslali smo njemu pitanje zašto se prije izrade Prijedloga Plana upravljanja pomorskim dobrom nije znalo da su urbanistički planovi uvjet da bi se na marjanskim plažama postavili ugostiteljski objekti – čiji je to propust?

– Vjerovali smo da Županija radi po zakonu (Kašjuni) pa smo se vodili njihovim prijašnjim postupcima prilikom izrade navedenog Plana – odgovorio nam je Ivošević.

Pitali smo Ivoševića odnosi li se njegova izjava o dociranju bez gledanja u papire i na njega, uzmemo li izjave u kojima je proglašavao neupućenima one koji su se bunili. A tumačio je, na svoj način, "Kodeks za Marjan" koji nije službeni dokument?

– Čak i vi koji se bavite urbanističkim temama zaboravili ste na navedenu GUP-ovsku prepreku pa ne treba se čuditi da do razgovora sa službenicima Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju nismo imali navedena saznanja – uzvratio je zamjenik gradonačelnika.

Dobro, možemo razumjeti da je Županija, ako je istina da su radili mimo propisa, pružila negativan primjer (poslali smo im pitanja da se očituju o Ivoševićevim prozivanjima).

Iako bi gradske službe mogle bolje surađivati na pripremi dokumenata. Ali, sad i novinari ispadaju krivi što Banovina čini greške. Jer, ako novinaru promakne, nije čudno da promakne gradskim stručnim službama u kojima sjede pročelnici, voditelji odsjeka, viši specijalisti i ostali kadrovi koji se krase zvučnim titulama.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Kodeks za Marjan

Inače, Ivoševićevo tumačenje "Kodeksa za Marjan" nema korijene u samom Kodeksu. Naime, tamo se ne navodi koliko treba biti ugostiteljskih objekata na plažama. Dapače, Kodeks je nastao 2013. kao reakcija na Kerumov plan da izgradi restoran od 300 četvornih metara na Prvoj vodi, i u tom kontekstu ga treba gledati kad se predložilo da se na Marjanu ugostiteljski apetiti drastično smanje na 12 kvadrata, koji bi bili mogući samo na nasutim plažama.

No ima jedan kasniji dokument po kojem se namjeravalo staviti ukupno šest kioska na marjanske plaže. Osobno ga je potpisao predsjednik Društva "Marjan" Srđan Marinić, a poklapa se s lokacijama koje je predložio Plan upravljanja pomorskim dobrom.

---

image

Srđan Marinić

Tom Dubravec/Cropix
---

Naime, u vrijeme Ive Baldasara pokrenute su izmjene GUP-a, a Društvo "Marjan" je 12. listopada 2016. poslalo zahtjev koji je potpisao Marinić da se u članak 72. GUP-a stavi odredba:

– Na nasutom dijelu plaže u park-šumi Marjan (Prva voda, Kašjuni, Kaštelet) omogućava se postavljanje pratećih ugostiteljskih i rekreacijskih objekata primjereno oblikovane montažne (lake) konstrukcije do 12 m², uz ograničenje broja objekata (Prva voda 1 objekt, Kašjuni 2 objekta i Kaštelet 3 objekta) – tako je glasio prijedlog Marinića iz 2016., koji je sedam godina kasnije uvršten u Prijedlog Plana upravljanja (s time da se dodalo velike štekate), a branio ga je Ivošević, koji je član Društva "Marjan".

No i Društvo "Marjan" je, vjerojatno suočeno s brojnim negativnim reakcijama na Plan upravljanja pomorskim dobrom, poslalo svoje primjedbe. Predložili su da se na Prvoj vodi stavi samo jedan ugostiteljski objekt od 12 m² bez štekata, a da se ta lokacija preimenuje u "Lukobran lučice Špinut".

Nelegalni godinama

Na Kašjunima bi dopustili dva takva objekta, a svakome bi dali štekat od 60 m². Na Kašteletu su predložili da Grad preuzme postojeći legalni objekt od 38 m² i štekat od 120 m².

Kad je Društvo "Marjan" na svojim stranicama objavilo da ipak nema ništa od ugostiteljskih objekata na Marjanu, tvrdeći da su i moduli na Kašjunima godinama nelegalno postavljeni, reakcije onih koji su se javili bile su oduševljene.

Budući da Grad, Ministarstvo i Županija ne priznaju legalnost koncesije "Dolisu" na Kašjunima, a ugostiteljskih modula sa Žnjana neće biti, izgleda da će, kako je najavio Ivošević, ovog ljeta plaže na Marjanu biti "pokrivene" pokretnim napravama za sladolede i pića. Inače, takve naprave se Planom upravljanja pomorskim dobrom namjeravalo zabraniti ove godine na Kašjunima, Prvoj vodi i Kašteletu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PONESITE TERMOSICE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => PONESITE TERMOSICE 2 0 7645 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-03-24 14:32:07 [created_by] => 3192 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-03-25 10:25:17 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-03-25 10:25:17 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1636 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ništa od štekatića na marjanskim plažama ovog ljeta! Ivošević: 'Rijetko je tko gledao papire.' Nije ni on, evo zašto... [metakey] => ugostiteljski objekti, Marjan, bojan ivoševć, srđan marinić, moduli, Kašjuni, kaštelet, Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/03\/24\/24310011.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/24\/22558250.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/24\/22463422.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/24\/22463416.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/24\/1708085.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/24\/24508636.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/24\/24573253.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ka\u0161telet<\/p>","

Sr\u0111an Marini\u0107<\/p>","

Prva voda na Marjanu<\/p>","","","

Iako je najavio kafi\u0107e na nekim pla\u017eama Ivo\u0161evi\u0107 je u me\u0111uvremenu shvatio da to ne mo\u017ee relizirati<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1279","hd_24310011_1920.jpg":"1920x1080","k_24310011_1280.jpg":"1280x1280","k_24310011_1024.jpg":"1024x1024","k_24310011_640.jpg":"640x640","k_24310011_480.jpg":"480x480","k_24310011_340.jpg":"340x340","k_24310011_220.jpg":"220x220","o_24310011_1280.jpg":"1280x852","o_24310011_1024.jpg":"1024x682","o_24310011_640.jpg":"640x426","o_24310011_480.jpg":"480x319","o_24310011_340.jpg":"340x226","o_24310011_220.jpg":"220x146","h_24310011_1280.jpg":"1280x854","h_24310011_1024.jpg":"1024x683","h_24310011_640.jpg":"640x427","h_24310011_480.jpg":"480x320","h_24310011_340.jpg":"340x227","h_24310011_220.jpg":"220x147","pp_24310011_1280.jpg":"1280x1628","pp_24310011_1024.jpg":"1024x1303","pp_24310011_640.jpg":"640x814","pp_24310011_480.jpg":"480x611","pp_24310011_340.jpg":"340x432","pp_24310011_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1173x794","hd_22558250_1920.jpg":"1920x1080","k_22558250_1280.jpg":"1280x1280","k_22558250_1024.jpg":"1024x1024","k_22558250_640.jpg":"640x640","k_22558250_480.jpg":"480x480","k_22558250_340.jpg":"340x340","k_22558250_220.jpg":"220x220","o_22558250_1280.jpg":"1280x866","o_22558250_1024.jpg":"1024x693","o_22558250_640.jpg":"640x433","o_22558250_480.jpg":"480x324","o_22558250_340.jpg":"340x230","o_22558250_220.jpg":"220x148","h_22558250_1280.jpg":"1280x854","h_22558250_1024.jpg":"1024x683","h_22558250_640.jpg":"640x427","h_22558250_480.jpg":"480x320","h_22558250_340.jpg":"340x227","h_22558250_220.jpg":"220x147","pp_22558250_1280.jpg":"1280x1628","pp_22558250_1024.jpg":"1024x1303","pp_22558250_640.jpg":"640x814","pp_22558250_480.jpg":"480x611","pp_22558250_340.jpg":"340x432","pp_22558250_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22463422_1920.jpg":"1920x1080","k_22463422_1280.jpg":"1280x1280","k_22463422_1024.jpg":"1024x1024","k_22463422_640.jpg":"640x640","k_22463422_480.jpg":"480x480","k_22463422_340.jpg":"340x340","k_22463422_220.jpg":"220x220","o_22463422_1280.jpg":"1280x853","o_22463422_1024.jpg":"1024x682","o_22463422_640.jpg":"640x426","o_22463422_480.jpg":"480x320","o_22463422_340.jpg":"340x226","o_22463422_220.jpg":"220x146","h_22463422_1280.jpg":"1280x854","h_22463422_1024.jpg":"1024x683","h_22463422_640.jpg":"640x427","h_22463422_480.jpg":"480x320","h_22463422_340.jpg":"340x227","h_22463422_220.jpg":"220x147","pp_22463422_1280.jpg":"1280x1628","pp_22463422_1024.jpg":"1024x1303","pp_22463422_640.jpg":"640x814","pp_22463422_480.jpg":"480x611","pp_22463422_340.jpg":"340x432","pp_22463422_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22463416_1920.jpg":"1920x1080","k_22463416_1280.jpg":"1280x1280","k_22463416_1024.jpg":"1024x1024","k_22463416_640.jpg":"640x640","k_22463416_480.jpg":"480x480","k_22463416_340.jpg":"340x340","k_22463416_220.jpg":"220x220","o_22463416_1280.jpg":"1280x853","o_22463416_1024.jpg":"1024x682","o_22463416_640.jpg":"640x426","o_22463416_480.jpg":"480x320","o_22463416_340.jpg":"340x226","o_22463416_220.jpg":"220x146","h_22463416_1280.jpg":"1280x854","h_22463416_1024.jpg":"1024x683","h_22463416_640.jpg":"640x427","h_22463416_480.jpg":"480x320","h_22463416_340.jpg":"340x227","h_22463416_220.jpg":"220x147","pp_22463416_1280.jpg":"1280x1628","pp_22463416_1024.jpg":"1024x1303","pp_22463416_640.jpg":"640x814","pp_22463416_480.jpg":"480x611","pp_22463416_340.jpg":"340x432","pp_22463416_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1062","hd_1708085_1920.jpg":"1920x1080","k_1708085_1280.jpg":"1280x1280","k_1708085_1024.jpg":"1024x1024","k_1708085_640.jpg":"640x640","k_1708085_480.jpg":"480x480","k_1708085_340.jpg":"340x340","k_1708085_220.jpg":"220x220","o_1708085_1280.jpg":"1280x708","o_1708085_1024.jpg":"1024x566","o_1708085_640.jpg":"640x354","o_1708085_480.jpg":"480x265","o_1708085_340.jpg":"340x188","o_1708085_220.jpg":"220x121","h_1708085_1280.jpg":"1280x854","h_1708085_1024.jpg":"1024x683","h_1708085_640.jpg":"640x427","h_1708085_480.jpg":"480x320","h_1708085_340.jpg":"340x227","h_1708085_220.jpg":"220x147","pp_1708085_1280.jpg":"1280x1628","pp_1708085_1024.jpg":"1024x1303","pp_1708085_640.jpg":"640x814","pp_1708085_480.jpg":"480x611","pp_1708085_340.jpg":"340x432","pp_1708085_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1209","hd_24508636_1920.jpg":"1920x1080","k_24508636_1280.jpg":"1280x1280","k_24508636_1024.jpg":"1024x1024","k_24508636_640.jpg":"640x640","k_24508636_480.jpg":"480x480","k_24508636_340.jpg":"340x340","k_24508636_220.jpg":"220x220","o_24508636_1280.jpg":"1280x806","o_24508636_1024.jpg":"1024x644","o_24508636_640.jpg":"640x403","o_24508636_480.jpg":"480x302","o_24508636_340.jpg":"340x214","o_24508636_220.jpg":"220x138","h_24508636_1280.jpg":"1280x854","h_24508636_1024.jpg":"1024x683","h_24508636_640.jpg":"640x427","h_24508636_480.jpg":"480x320","h_24508636_340.jpg":"340x227","h_24508636_220.jpg":"220x147","pp_24508636_1280.jpg":"1280x1628","pp_24508636_1024.jpg":"1024x1303","pp_24508636_640.jpg":"640x814","pp_24508636_480.jpg":"480x611","pp_24508636_340.jpg":"340x432","pp_24508636_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24573253_1920.jpg":"1920x1080","k_24573253_1280.jpg":"1280x1280","k_24573253_1024.jpg":"1024x1024","k_24573253_640.jpg":"640x640","k_24573253_480.jpg":"480x480","k_24573253_340.jpg":"340x340","k_24573253_220.jpg":"220x220","o_24573253_1280.jpg":"1280x853","o_24573253_1024.jpg":"1024x682","o_24573253_640.jpg":"640x426","o_24573253_480.jpg":"480x320","o_24573253_340.jpg":"340x226","o_24573253_220.jpg":"220x146","h_24573253_1280.jpg":"1280x854","h_24573253_1024.jpg":"1024x683","h_24573253_640.jpg":"640x427","h_24573253_480.jpg":"480x320","h_24573253_340.jpg":"340x227","h_24573253_220.jpg":"220x147","pp_24573253_1280.jpg":"1280x1628","pp_24573253_1024.jpg":"1024x1303","pp_24573253_640.jpg":"640x814","pp_24573253_480.jpg":"480x611","pp_24573253_340.jpg":"340x432","pp_24573253_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7793859 Threads: 11 Questions: 1569046196 Slow queries: 4786402 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111725644 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/nista-od-stekatica-na-marjanskim-plazama-ovog-ljeta-ivosevic-rijetko-je-tko-gledao-papire-nije-ni-on-evo-zasto-1275678 [printLink] => /split/nista-od-stekatica-na-marjanskim-plazama-ovog-ljeta-ivosevic-rijetko-je-tko-gledao-papire-nije-ni-on-evo-zasto-1275678?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 411589 [name] => ugostiteljski objekti [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ugostiteljski-objekti [link] => /tag/ugostiteljski-objekti ) [1] => stdClass Object ( [id] => 233533 [name] => marjan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marjan [link] => /tag/marjan ) [2] => stdClass Object ( [id] => 649721 [name] => bojan ivoševć [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-09-18 12:41:32 [main_article_id] => 0 [alias] => bojan-ivosevc [link] => /tag/bojan-ivosevc ) [3] => stdClass Object ( [id] => 611914 [name] => srđan marinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-04 09:18:30 [main_article_id] => 0 [alias] => srdan-marinic [link] => /tag/srdan-marinic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 710456 [name] => moduli [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-25 11:25:32 [main_article_id] => 0 [alias] => moduli [link] => /tag/moduli ) [5] => stdClass Object ( [id] => 231213 [name] => kašjuni [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kasjuni [link] => /tag/kasjuni ) [6] => stdClass Object ( [id] => 178034 [name] => kaštelet [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kastelet [link] => /tag/kastelet ) [7] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PONESITE TERMOSICE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ništa od štekatića na marjanskim plažama ovog ljeta! Ivošević: ‘Rijetko je tko gledao papire.‘ Nije ni on, evo zašto [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3192 [name] => Nikolina Lulić [username] => nikolina-luli [email] => nikolina-luli@sd.hr [password] => $2y$10$Fa2nNUgqsbUWnQ6yBLNBLOyMeFw9CbpeKcojWsVOGvu/ZndsVTQxW [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/nikolina-lulic-3192 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1710 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c6f8cd243567fa16498878a44ad7b70f?s=100&default=https%3A%2F%2Fzdravlje.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/24/24310011.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

Kaštelet

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/24/24310011.jpg [title] =>

Kaštelet

Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/24/22558250.jpg [title] =>

Srđan Marinić

Tom Dubravec/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/24/22463422.jpg [title] =>

Prva voda na Marjanu

Vladimir Dugandžić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/24/22463416.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/24/1708085.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/24/24508636.jpg [title] =>

Iako je najavio kafiće na nekim plažama Ivošević je u međuvremenu shvatio da to ne može relizirati

Tom Dubravec/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/24/24573253.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Na Marjanu ovog ljeta neće biti ugostiteljskih objekata koje je gradska vlast predvidjela Planom upravljanja pomorskim dobrom. Podsjetimo, bilo je planirano da se na marjanske plaže Kaštelet, Kašjuni i Prvu vodu presele ugostiteljski moduli sa Žnjana, zajedno sa štekatima.

No na sjednici Gradskog vijeća ovog četvrtka dogradonačelnik Bojan Ivošević je u odgovoru na pitanje vijećnika iz svoje stranka Petra Ugarkovića obznanio kako neće biti ništa od ugostiteljskih modula na Marjanu.

---

image

Kaštelet

Vojko Bašić/Cropix
---

– Trenutno samo čekamo Ministarstvo da nam kaže hoće li se moduli tvrtke "Žnjan" moći koristiti na plaži Žnjan. O tome ovisi kako će biti definiran Plan upravljanja na ostalim plažama.

Što se tiče plaža na Marjanu, mnogima su usta bila puna Marjana, bilo u političkom svijetu ili u javnosti. Mnogi su docirali o raznim temama, a rijetko tko je pogledao papire. A papiri kažu sljedeće: da mi o tome zapravo ne možemo ni odlučivati – objavio je Ivošević nagli obrat u ovoj priči koja je imala buran odjek u javnosti. Zatim je prozvao Županiju za nezakonito postupanje.

– Ne znam po kojem zakonu je i kako Županija 2014. dala "Dolisu" koncesiju s modulima. Jer ni na Prvu vodu, ni na Kaštelet, ni na Kašjune ne može se staviti niti jedan modul, niti kopati ikakvi priključci, jer do dandanas nije donesen UPU Kaštelet, Kašjuni, ili Prva voda, svaki zasebno.

---

image

Iako je najavio kafiće na nekim plažama Ivošević je u međuvremenu shvatio da to ne može relizirati

Tom Dubravec/Cropix
---

Što znači da je zapravo 2014. protuzakonito dana koncesija na Kašjunima. I onda vam kažu, znate: "Kako vi ne možete stavit modul? Mi kad smo bili, stavili smo."

Ne možemo zato jer po zakonu bi Ivica vjerojatno dobio još jedan posjet građevinske inspekcije, dok neki drugi nikad ne dobiju posjet kada rade bespravno na Kašjunima 2014. godine – požalio se Ivošević, povezujući kaznu koju je inspekcija izrekla gradonačelniku kao odgovornoj osobi za bespravnu gradnju u Vili Dalmaciji s nejednakošću koja vlada u ovoj državi.

Kako bilo, dogradonačelnik je najavio da će se po pitanju Marjana Plan upravljanja pomorskim dobrom sigurno mijenjati. "Vjerojatno ćemo odobriti nekakve pokretne stvari na plaži. Ali moduli tu neće moći biti", zaključio je Ivošević.

Što s modulima?

Što će biti s ugostiteljskim modulima ovog ljeta, u Banovini još ne znaju. Ivošević je izjavio da pokušavaju naći lokaciju. Spomenuo je kako bi moduli mogli otići u uvalu Trstenik, ali je dodao da su tamo "parcele malo zbijene", odnosno da je "pomorsko dobro blizu mora". Ukratko, ako ugostiteljski kiosci ne završe na Žnjanu, a otpao je Marjan, onda će ih Grad izgleda morati negdje utrpati, jer čini se da nemaju povoljnu lokaciju za njih.

Međutim, zašto se odustalo od Marjana? Još donedavno Ivošević je omalovažavao argumente onih koji su se bunili protiv toga da se ugostiteljski moduli s terasama postave na marjanskim plažama.

Nije imao sluha ni za one koji su se protivili tome da ugostiteljstvo dođe kod Prve vode i koji su tvrdili da su ljudi koji se tamo kupaju u više anketa izjavili da ne žele kafiće.

Kad smo Ivoševića nedavno upitali da komentira rezultate glasovanja na stranicama Društva "Marjan", gdje su se masovno pobunili protiv Plana upravljanja pomorskim dobrom, on je kazao da se radi tek o "dijelu građana".

---

image
Joško Ponoš/Cropix
---

Najavio je da će, ako primijete da nešto ne valja, to mijenjati idućih godina. Time je zamjenik gradonačelnika usred javnog savjetovanja dao do znanja da su već zacrtali postaviti ugostiteljske objekte na Marjanu bez obzira na raspoloženje javnosti.

No, što se sad promijenilo pa neće biti ugostiteljskih objekata ove sezone? Budući da je Ivošević pred gradskim vijećnicima rekao da "nitko od onih koji su docirali o Marjanu nije zavirio u papire", poslali smo njemu pitanje zašto se prije izrade Prijedloga Plana upravljanja pomorskim dobrom nije znalo da su urbanistički planovi uvjet da bi se na marjanskim plažama postavili ugostiteljski objekti – čiji je to propust?

– Vjerovali smo da Županija radi po zakonu (Kašjuni) pa smo se vodili njihovim prijašnjim postupcima prilikom izrade navedenog Plana – odgovorio nam je Ivošević.

Pitali smo Ivoševića odnosi li se njegova izjava o dociranju bez gledanja u papire i na njega, uzmemo li izjave u kojima je proglašavao neupućenima one koji su se bunili. A tumačio je, na svoj način, "Kodeks za Marjan" koji nije službeni dokument?

– Čak i vi koji se bavite urbanističkim temama zaboravili ste na navedenu GUP-ovsku prepreku pa ne treba se čuditi da do razgovora sa službenicima Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju nismo imali navedena saznanja – uzvratio je zamjenik gradonačelnika.

Dobro, možemo razumjeti da je Županija, ako je istina da su radili mimo propisa, pružila negativan primjer (poslali smo im pitanja da se očituju o Ivoševićevim prozivanjima).

Iako bi gradske službe mogle bolje surađivati na pripremi dokumenata. Ali, sad i novinari ispadaju krivi što Banovina čini greške. Jer, ako novinaru promakne, nije čudno da promakne gradskim stručnim službama u kojima sjede pročelnici, voditelji odsjeka, viši specijalisti i ostali kadrovi koji se krase zvučnim titulama.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Kodeks za Marjan

Inače, Ivoševićevo tumačenje "Kodeksa za Marjan" nema korijene u samom Kodeksu. Naime, tamo se ne navodi koliko treba biti ugostiteljskih objekata na plažama. Dapače, Kodeks je nastao 2013. kao reakcija na Kerumov plan da izgradi restoran od 300 četvornih metara na Prvoj vodi, i u tom kontekstu ga treba gledati kad se predložilo da se na Marjanu ugostiteljski apetiti drastično smanje na 12 kvadrata, koji bi bili mogući samo na nasutim plažama.

No ima jedan kasniji dokument po kojem se namjeravalo staviti ukupno šest kioska na marjanske plaže. Osobno ga je potpisao predsjednik Društva "Marjan" Srđan Marinić, a poklapa se s lokacijama koje je predložio Plan upravljanja pomorskim dobrom.

---

image

Srđan Marinić

Tom Dubravec/Cropix
---

Naime, u vrijeme Ive Baldasara pokrenute su izmjene GUP-a, a Društvo "Marjan" je 12. listopada 2016. poslalo zahtjev koji je potpisao Marinić da se u članak 72. GUP-a stavi odredba:

– Na nasutom dijelu plaže u park-šumi Marjan (Prva voda, Kašjuni, Kaštelet) omogućava se postavljanje pratećih ugostiteljskih i rekreacijskih objekata primjereno oblikovane montažne (lake) konstrukcije do 12 m², uz ograničenje broja objekata (Prva voda 1 objekt, Kašjuni 2 objekta i Kaštelet 3 objekta) – tako je glasio prijedlog Marinića iz 2016., koji je sedam godina kasnije uvršten u Prijedlog Plana upravljanja (s time da se dodalo velike štekate), a branio ga je Ivošević, koji je član Društva "Marjan".

No i Društvo "Marjan" je, vjerojatno suočeno s brojnim negativnim reakcijama na Plan upravljanja pomorskim dobrom, poslalo svoje primjedbe. Predložili su da se na Prvoj vodi stavi samo jedan ugostiteljski objekt od 12 m² bez štekata, a da se ta lokacija preimenuje u "Lukobran lučice Špinut".

Nelegalni godinama

Na Kašjunima bi dopustili dva takva objekta, a svakome bi dali štekat od 60 m². Na Kašteletu su predložili da Grad preuzme postojeći legalni objekt od 38 m² i štekat od 120 m².

Kad je Društvo "Marjan" na svojim stranicama objavilo da ipak nema ništa od ugostiteljskih objekata na Marjanu, tvrdeći da su i moduli na Kašjunima godinama nelegalno postavljeni, reakcije onih koji su se javili bile su oduševljene.

Budući da Grad, Ministarstvo i Županija ne priznaju legalnost koncesije "Dolisu" na Kašjunima, a ugostiteljskih modula sa Žnjana neće biti, izgleda da će, kako je najavio Ivošević, ovog ljeta plaže na Marjanu biti "pokrivene" pokretnim napravama za sladolede i pića. Inače, takve naprave se Planom upravljanja pomorskim dobrom namjeravalo zabraniti ove godine na Kašjunima, Prvoj vodi i Kašteletu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Joško Ponoš/Cropix Tom Dubravec/Cropix Nikola Vilić/Cropix
Tom Dubravec/Cropix

Srđan Marinić

Vladimir Dugandžić/Cropix

Prva voda na Marjanu

Tom Dubravec/Cropix

Iako je najavio kafiće na nekim plažama Ivošević je u međuvremenu shvatio da to ne može relizirati

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/nista-od-stekatica-na-marjanskim-plazama-ovog-ljeta-ivosevic-rijetko-je-tko-gledao-papire-nije-ni-on-evo-zasto-1275678 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9309b9fed4ca42d4eea6011c60bd7231fa02aa7a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ni%C5%A1ta+od+%C5%A1tekati%C4%87a+na+marjanskim+pla%C5%BEama+ovog+ljeta%21+Ivo%C5%A1evi%C4%87%3A+%E2%80%98Rijetko+je+tko+gledao+papire.%E2%80%98+Nije+ni+on%2C+evo+za%C5%A1to&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fnista-od-stekatica-na-marjanskim-plazama-ovog-ljeta-ivosevic-rijetko-je-tko-gledao-papire-nije-ni-on-evo-zasto-1275678 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fnista-od-stekatica-na-marjanskim-plazama-ovog-ljeta-ivosevic-rijetko-je-tko-gledao-papire-nije-ni-on-evo-zasto-1275678 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PONESITE TERMOSICE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitPONESITE TERMOSICE

Ništa od štekatića na marjanskim plažama ovog ljeta! Ivošević: ‘Rijetko je tko gledao papire.‘ Nije ni on, evo zašto

Piše Sandi Vidulić
25. ožujka 2023. - 11:25

Na Marjanu ovog ljeta neće biti ugostiteljskih objekata koje je gradska vlast predvidjela Planom upravljanja pomorskim dobrom. Podsjetimo, bilo je planirano da se na marjanske plaže Kaštelet, Kašjuni i Prvu vodu presele ugostiteljski moduli sa Žnjana, zajedno sa štekatima.

No na sjednici Gradskog vijeća ovog četvrtka dogradonačelnik Bojan Ivošević je u odgovoru na pitanje vijećnika iz svoje stranka Petra Ugarkovića obznanio kako neće biti ništa od ugostiteljskih modula na Marjanu.

– Trenutno samo čekamo Ministarstvo da nam kaže hoće li se moduli tvrtke "Žnjan" moći koristiti na plaži Žnjan. O tome ovisi kako će biti definiran Plan upravljanja na ostalim plažama.

Što se tiče plaža na Marjanu, mnogima su usta bila puna Marjana, bilo u po...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 14:13