StoryEditorOCM
SplitUpisi u tijeku

Najpoznatiji splitski KUD ove godine nudi posebnu sekciju za najmlađe, djeca od 4 do 7 godina učit će prve plesne korake

Piše Jasenka Leskur
3. listopada 2023. - 15:06

"Za najlipše djetinjstvo, upiši se u Jedinstvo!" - poručuju iz splitskog najpoznatijeg i najdugovječnijeg folklornog ansambla.

Vrijeme je upisa novih članova u folklorne glazbeno-plesne škole “Jedinstva”, a svatko tko želi plesati, pjevati, svirati i putovati - sklapati prijateljstva i pronaći nove ljubavi! - trebao bi se javiti na Poljanu Tina Ujevića 3a, u njihove prostorije. Ili ih kontaktirati preko njihove Facebook ili Instagram stranice, e-maila kud-jedinstvo@kud-jedinstvo.hr ili na mobitel 091 395 8382.

Izabrati se može folklorni vrtić za predškolski uzrast, od 4 do 7 godina, škola folklora “Branko Šegović” - od 1. do 8. razreda osnovne škole, škola mandoline, gitare i tambure, od 3. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole i pripremni folklorni ansambl i orkestar.

image
Vojko Bašić/Cropix

Novost je od ove godine u "Jedinstvu" - sekcija Folklorni vrtić! U nju će se upisivati djeca predškolskog uzrasta, a za cilj će imati pravilno razvijanje koordinacije pokreta i osjećaja za ritam kao pripremu za zdravi motorički razvoj djece, uklopljen u zabavne i primjerene igre prilagođene dječjem uzrastu.

U dva popodnevna termina tjedno po sat vremena, kroz pjesmu, pjevanje i priču, djeca će se upoznati i s tradicionalnim melodijama, nošnjama, instrumentima i raznolikim folklornim bogatstvima Lijepe naše, pod vodstvom i stručnim nadzorom magistri predškolskog odgoja s folklornim iskustvom.

Što se čeka - upiši se!

image

Upisi u ‘Jedinstvo‘

/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:38