StoryEditorOCM
Splitdinamično

Na najvećem splitskom gradilištu nikad više strojeva i radnika. Pogledajte snimku iz zraka, praši se u svih šesnaest...

Piše Split SD
10. travnja 2024. - 13:55

Iz gradske tvrtke "Žnjan" javljaju kako je dva mjeseca nakon uvođenja izvođača u posao, na žnjanskom platou sve više radnika i strojeva, te da svi radovi teku prema predviđenom dinamičkom planu.

Radi se na više lokacija, a trenutno su u tijeku završni iskopi za temelje garaže, nakon čega u narednim tjednima slijedi ojačavanje slojeva tla koje je potrebno odraditi prije početka betoniranja temelja garaže.

image
Žnjan d.o.o.

Istovremeno, započeli su i široki iskopi za amfiteatar te nadstrešnicu, a na gradilište je dopremljena i armatura. Nakon što je završeno preslagivanje postojećih školjera, na lokaciji dviju budućih skakaonica dopremljeni su strojevi te je u tijeku bušenje i betoniranje pilota koji će služiti kao temelji skakaonica.

image
Žnjan d.o.o.

- U ovom trenutku možemo reći da ne postoji lokacija u obuhvatu radova na uređenju žnjanskog platoa na kojoj se ne izvode neki radovi. Trenutno je na platou više desetaka strojeva i isto toliko kamiona i vrlo je dinamično. Radovi su zahtjevni, a činjenica da jako puno aktivnosti trebamo koordinirati s voditeljima druga dva projekta koja se izvode na Žnjanu, čini sve skupa još zahtjevnijim, ali suradnja je iznimno dobra, baš kao i ona s izvođačem.

image

Žnjad d.o.o.

Trenutno smo u fazi gdje se najviše kopa, no uskoro kreće faza betonskih radova - rekao je Zoran Jakelić, voditelj projekta uređenja žnjanskog platoa iz gradske tvrtke Žnjan.

Video pogledajte na Youtube kanalu tvrtke Žnjan: https://www.youtube.com/watch?v=njNCvkShcn8

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:06