StoryEditorOCM
SplitGradi se i ljeti

Na elitnoj splitskoj lokaciji usred sezone gradi se poseban hotelčić, pala su i stabla... Saznali smo kako je to moguće

Piše Božidar Lončar
16. kolovoza 2023. - 11:04

Radovi na rekonstrukciji, odnosno, dogradnji i nadogradnji zapadnog dijela građevine Turističko-ugostiteljske škole u punom su jeku. Građevina Regionalnog centara kompetentnosti nalazit će se na adresi Matoševa 60 u Gradskom kotaru Spinut. Lokacija radova nije navedena u Odluci o zabrani izvođenja radova za vrijeme ljetne sezone.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix

Radovi u samom centru grada preko ljeta? Kako se može graditi u Spinutu, a ne u drugim dijelovima u centru poput Meja, pitali smo Grad:

- Navedeno područje nije u obuhvatu privremene zabrane izvođenja radova sukladno Odluci o zabrani izvođenja radova u 2023. godini donesenoj od strane Gradskog vijeća Grada Splita.

Ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole Ivo Bilić nam odgovora kako se rade protupožarni putevi.

- Obuhvat je na našem zemljištu, nismo izašli iz obuhvata građevinske i lokacijske dozvole. Zelenilo će se obnoviti, između ostalog, ponovno će se zasaditi i naših šest maslina koje su trenutno uskladištene.

Iz Javne ustanove Park šume Marjan su nam odgovorili kako zelenilo nije u obuhvatu zaštićenog područja Park šume. Ravnatelj Ivo Bilić nije htio špekulirati s brojem posječenih stabala, no kaže kako nije riječ o velikim brojevima.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix

Na lokaciji se gradi škola, praktikumi za ugostiteljstvo i turizam i „Akademis”.

- Riječ je o malom smještajnom objektu „Akademis” s 19 soba i dva restorana koji je namijenjen učenju temeljenom na radu, odnosno praktičnoj nastavi, a u njemu će svoje vještine stjecati naši učenici, polaznici programa cjeloživotnog učenja te učenici iz drugih škola iz naše županije koje školuju učenike u sektoru turizma i ugostiteljstva. "Akademis" sa svim svojim sadržajima će biti otvoren za javnost i usluge će se naplaćivati – rekao nam je ravnatelj Ivo Bilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:38