StoryEditorOCM
Splitvijećničko pitanje

Mostov vijećnik izrešetao Puljka o namještanju natječaja u splitskom Prometu, ovaj mu odgovorio jednom rečenicom...

Piše Božidar Lončar
26. ožujka 2024. - 23:57

Josip Markotić, gradski vijećnik MOST jučer je dobio odgovor na vijećničko pitanje o zapošljavanju unutarnjeg revizora u "Prometu" koje je postavio još na sjednici Gradskog vijeća 12. veljače.

Za internog revizora splitske javne firme zaposlen bivši direktor Hajduka, gradski vijećnik tvrdi: ‘Sve je namješteno!‘

- Kad sam prije koji mjesec saznao da novi direktor "Prometa" planira namjestiti natječaj kako bi zaposlio svog prijatelja, na to sam upozorio i Vas i Vaše zamjenike.

Niste ništa poduzeli kako bi to spriječili, nego ste sve učinili da se to zataška i ne izađe u javnost. Kao što se ništa ne poduzima i nastoje se zataškati malverzacije i kršenje zakona u HNK, kako se ne bi otvorila još neka neugodna pitanja. Dolaskom na funkciju direktora, gospodin Stanko Sapunar prvo što radi je izmjena sistematizacije.

image

Stanko Sapunar

Josko Supic/Cropix

Mijenja uvjete za radno mjesto unutarnjeg revizora te dotadašnje uvjete, propisane i od strane Ministarstva financija, ukida i donosi nove prema kojima unutarnji revizor može biti praktički bilo tko. Nakon toga kreće u raspisivanje natječaja – gle čuda – baš za unutarnjeg revizora.

Budući da gospodin Sapunar uporno izbjegava očitovati se i ignorira sve moje upite, molim Vas, gospodine Gradonačelniče, za konkretne i precizne odgovore na konkretna i precizna pitanja:

1. Jeste li, kao Skupština društva, bili upoznati s tim da je novi direktor odmah po preuzimanju funkcije promijenio sistematizaciju i uvjete za radno mjesto unutarnjeg revizora?

2. Jeste li, kao Skupština društva, bili upoznati s tim da je novi direktor to napravio kako bi mogao zaposliti osobu koja nije zadovoljavala do tada propisane uvjete, a radi se o vrlo odgovornom radnom mjestu?

image
Paun Paunović/Cropix

3. Jeste li, kao Skupština društva, dali suglasnost Upravi Prometa da promijeni uvjete za radno mjesto revizora?

4. Ako ste bili upoznati i dali suglasnost, kako to da niste iste uvjete primijenili i na natječaj koji je nedavno raspisao Grad Split za isto radno mjesto unutarnjeg revizora?

5. Kako objašnjavate činjenicu da je direktor Sapunar suprotno Vašem „Zaključku o davanju suglasnosti za zapošljavanje djelatnika u Prometu“ od 24. listopada 2023., umjesto da natječaj raspiše na određeno vrijeme od 3 mjeseca, uz mogućnost zapošljavanja na neodređeno vrijeme nakon isteka najmanje 12 mjeseci rada na određeno vrijeme, raspisuje natječaj odmah na neodređeno uz probni rok od tri mjeseca?

image

Ivica Puljak i Stanko Sapunar

Paun Paunovic/Cropix

6. Što kanite poduzeti po tom pitanju, s obzirom na to da se radi o praksi koju ste sami nazvali starim politikama i za koju ste kategorički tvrdili da je s Vašim dolaskom na vlast prestala? - naveo je Markotić u vijećničkom pitanju.

Na postavljeno pitanje Puljak mu je odgovorio jednom jedinom rečenicom.

- Direktori gradskih tvrtki imaju svoju odgovornost u odabiru kadra unutar tvrtki koje vode - stoji u odgovoru Ivice Puljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:25