StoryEditorOCM
SplitVIJESTI IZ BOLNICE

Mladić pretučen pred splitskim klubom je kritično i još uvijek se bori za život! Ima tešku ozljedu mozga...

Piše petra klarić
7. travnja 2024. - 11:10

Mladić koji je u noći s petka na subotu pretučen ispred splitskog noćnog kluba "Velvet" još uvijek je u životnoj opasnosti, kazao je Josip Krnić, pročelnik Hitnog objedinjenog prijema u splitskom KBC-u

Trenutno je fokus doktora na edemu mozga i intrakranijalnom krvarenju koje je nastalo kao posljedica ozljeda.

- U noći s petka na subotu zaprimili smo 23-godišnjeg pacijenta s teškim ozljedama glave i mozga. Odmah po prispijeću pacijent je bio bez svijesti te smo hitno išli u neurokiruršku dvoranu gdje mu je postavljen monitoring za intrakranijalno praćenje tlaka, nakon čega je nastavljeno intenzivno liječenje. Pacijent je još uvijek u životnoj opasnosti. Stanje mu je kritično, trenutno pokušavamo kontrolirati taj tzv. "damage control".

Znači u fazi smo u kojoj pokušavamo što bolje kontrolirati ozljedu koja je nastala. U prvom redu radi se o edemu, odnosno oticanju mozga, a prisutno je i intrakranijalno krvarenje. Činimo sve u našoj moći da najprije ograničimo štetu koja je nastala, nakon čega ćemo krenuti u drugu fazu u kojoj ćemo moći procijeniti kolike je to kliničke posljedice ostavilo na život mladog čovjeka - rekao je dr. Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog prijema KBC-a Split.

Što se tiče drugih ozljeda, dr. Krnić je kazao da im je trenutno primarna ozljeda glave i da ih ona najviše brine. Dodaje i da je svaka ozljeda glave individualna pa je nezahvalno davati ikakve prognoze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:16