SplitFešta za pamćenje

Ludilo na splitskim ulicama: nazdravljalo se 'žestom', zapivalo uz harmoniku, maturanti poručuju 'Sad slijedi lom!'

Piše Silvija Melić
maturanti_slavlje17-190517

Maturanti srednjih škola danas tradicionalno slave posljednji dan škole uoči ljetnih praznika i priprema za maturu i upise na fakultet.

Već se od jutarnjih sati na svakom kantunu Splita čula pjesma. Veseli učenici nazdravljali su "žestom", kako bi zalili sve muke koje im je posljednjih godina škola zadala. Iako im je ovo, kako su nam kazali, najsretniji dan, sa sigurnošću možemo reći da će se s nostalgijom prisjećati srednjoškolskih dana.

Napravili smo đir Spinutom u kojem se nalazi devet obrazovnih ustanova, gdje je ekipa napravila pravi "dernek". Svaka škola imala je svog harmonikaša, koji bi dodatno "začinio" atmosferu. Smijeha nije nedostajalo, ali ni očito neizostavnog pića koje je bilo naslagano na zidićima. Kako su nam kazali momci iz Tehničke škole, to je bio tek početak, a tulum se nastavio na Bačama...

- Slavimo cili dan. Koliko god nan je drago, toliko nan je i žaj jer se nećemo više viđat svaki dan. Kako god, uvik ćemo ostat ekipa. Nastavak partija je na Bačama vjerojatno - istaknuli su Toni BoškovićMatko Babić iMile Cvitković, nasmijani prijatelji iz Tehničke prometne škole.

Ispred zgrade I. i II. gimnazije također je bilo glasno. Gimnazijalci su se sjatili ispred popularnog kvartovskog kafića, gdje su, kako su nam odali dobro raspoloženi učenici, rado pili kavu i picavali.

- Predobro nam je, ali isto ima malo i tuge jer nam je proteklih godina bilo stvarno dobro. Svi smo se skompali i bit će neobično ne ići u školu. A sad slijedi lom - kazala je ekipa iz Prve gimnazije.

- Bilo je veselo ove četiri godine, i uvijek ćemo se sjećati srednjoškolskih dana. Isto nam je drago što je danas zadnji dan i dobro ćemo to proslaviti - kazala nam je Margarita Mladinić iz Prve jezične, te dodala da će se ovih dana svi malo odmoriti i onda kreću pripreme za državnu maturu.

#SPLIT#MATURANTI#ZADNJI DAN šKOLE