StoryEditorOCM
SplitODLIČNA BAZA

Kultni splitski pazarić postao i ‘galerija‘. Nadareni učenici doveli su tamo pravu umjetnost, pogledajte...

Piše Split SD
16. ožujka 2024. - 10:25

U petak na terensku nastavu umisto u školske klupe. Pa di ćeš bolje! To bismo sigurno mi pomislili da smo na mjestu mladih i darovitih učenika Škole likovnih umjetnosti koji su u suradnji s "Parkovima i nasadima" posljednja zadnja dva petka radili na oslikavanju zidova Tržnice Plokite. Umisto na kavu i bijeg od obaveza, srednjoškolci su zavrnuli rukave i pokazali što znaju i umiju. Tako je mjesto na kojem se svakog jutra dođe obavit spiza i napuniti "bagaje" postala izvor inspiracije i platno srednjoškolcima. Živopisne boje, okusi i mirisi domaće i friške spize sigurno su im u tome pomogli, a motivi s banaka osvježili su do sada beživotne zidove.

image
Facebook/ "Parkovi i nasadi Split"
image
Facebook/ "Parkovi i nasadi Split"
image
Facebook/ "Parkovi i nasadi Split"

- Odlučili su udahnuti svježinu zidovima tržnice, a ujedno će napraviti unikatne keramičke pločice. Obložit će pločicama kadu sa slavinom kojom se koriste kupci i prodavači s istim motivima kao na zidovima. Slični zajednički projekti nastavit će se i po ostalim gradskim kvartovima i parkovima - napisali su iz gradske tvrtke na Facebooku.

- Ponedjeljak ili utorak će završiti i stavit će unikatne 3D pločice koji su sami pekli s motivima pazarskih proizvoda koje idu na vanjsku podlogu. Obnovili smo rubne dijelove s kamenom i beton nam ide u utorak. Napravljeno je 95% posla. Onda ide krov, natječaj je u tijeku a rok za realizaciju je pola godine nakon čega idu solari na krov što je investicija Grada. Napomenuo bih da je svaki dan Pazar radio - kazao je Siniša Gašparević, direktor "Parkova i nasada".

image
Facebook/ "Parkovi i nasadi Split"
image
Facebook/ "Parkovi i nasadi Split"
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:45