StoryEditorOCM
Splitnapravite razliku

Jeste li se već prijavili na Think Pink utrku? Ako niste, učinite to odmah: ‘Budite na pobjedničkoj strani života‘

Piše Split SD
18. rujna 2023. - 16:19

Svjetski poznata humanitarna utrka "Race for the cure - Think Pink", koja se peti put za redom održava u Splitu, u nedjelju 24. rujna u 18 sati na Rivi, ima sve više i više prijavljenih sudionika.

I to ne bez razloga, budući da je riječ o događaju kojim se daje podrška oboljelima od raka dojke, ali se i slavi život.

Cilj ove utrke/šetnje je da motivira ljude kako bi došli na preventive preglede, jer rano otkrivanje maligne bolesti povećava šanse za izlječenje i omogućava lakše liječenje.

"I meni je stalo" moto je utrke kojoj se pridružuju i ambasadori i ambasadorice, kao promotori ovog humanitarnog događaja na društvenim mrežama.

Utrku su do sada podržali Nives Ivanković, Zorica Kondža, Ecija Ojdanić, Danijela Martinović, Izabela Martinović, Marko Livaja, Ana Gruica Uglešić, Monika Sablić, Sonja Dvornik, prof. dr. Eduard Vrdoljak, Lana Pavić, Ksenija Romić, Ivo Perkušić, Bruno Šimleša, Ekološko društvo Picigin Bačvice, Disco magic band, Sara & Jappa, te mnogi drugi.

Zbog svega toga, iz Županijske lige protiv raka, organizatora "Race for the cure" za Hrvatsku, pozivaju vas da im se pridruže u ovoj utrci za život, baš kao što će to učiniti i građani iz 28 zemalja Europe i 46 gradova, gdje je do sada prijavljeno više od 100.000 sudionika.

- Napravite razliku i budite na pobjedničkoj strani života, budite potpora onima kojima je to najpotrebnije, heroinama koje će usprkos bolesti trčati ili šetati na "Race for the cure" utrci, u ruzičastim majicama, boji nade - poručuju iz Županijske lige protiv raka Split.

Trka duljine 5 kilometara kreće s Rive, preko Trumbićeve obale, Obale kneza Branimira, Šetališta Ivana Meštrovića do Vile Dalmacije gdje će se trkači okrenuti i istim putem vratiti na Rivu. 

Šetnja od dva kilometra kreće s Rive preko Zapadne obale do kružnog toka kod zgrade Gradske uprave i natrag.

Za ovaj događaj registrirati se možete se registrirati na tri načina: online na www.raceforthecure.eu, svakim radnim danom do 14 sati u uredu Lige na 2. katu onkologije te u subotu (23.rujna) od 16 sati na Peristilu i u nedjelju (24. runa) cijeli dan na Rivi.

Registracija iznosi 8 eura, a uplatom dobivate majicu.

image
Županijska liga protiv raka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:26