StoryEditorOCM
Splithoror na orišcu

IMAMO VIDEO Pse i vukove u očajnim uvjetima u Splitu držao je psihijatar! Bili smo tamo: ‘Zavijaju cijelu noć, smrad...‘

Piše Božidar Lončar
29. ožujka 2024. - 13:43

Obišli smo danas lokaciju na Putu Orišca negdje na pola puta između kupališta Duilovo na Žnjanu i plaže u Stobreču gdje se 64-godišnjaka T.P. iz Solina sumnjiči da je u željeznim kavezima držao i mučio 61 odraslog psa, šest štenaca i dva vuka. Došavši na lice mjesta, vidjeli smo policijske trake koje su sprječavale pristup zemljištu gdje se sve odvijalo. Osumnjičenom je pretražen stan, vozilo i prostor. Ispred ulaza u prostor su crvena željezna vrata i Mercedes splitskih registracijskih tablica preko kojih je stavljena traka. 

Doznali smo tko je uhićeni muškarac koji se u Splitu iživljavao nad životinjama i gdje ih je držao!

Užas u Splitu: muškarac zlostavljao 67 pasa koje je držao u groznim uvjetima. I dva vuka! Policija ga je uhitila...

image
Ante Čizmić/Cropix

T.P. godinama drži pse i vukove vjerojatno zbog rasploda i borbi dok zemljište nije njegovo, već u vlasništvu muškarca iz Podstrane, rekli su nam susjedi i radnici/vlasnici plastenika. Kažu nam kako je obitelj C., koja je u posjedu vlasništva, prije držala pse zbog istog razloga, a na Putu Orišca se dolazilo iz Hercegovine i Dalmacije gledati ilegalne borbe.

image
Ante Čizmić/Cropix

Da stvar bude još gora, iz više izvora nam je potvrđeno da je T.P. je liječnik, točnije psihijatar. Izvor iz bolnice nam je kazao kako je zaposlenik KBC-a Split. 

Otac i sin koji su radili u susjednom plasteniku su nam kazali kako je T.P. dolazio navečer i s njim u početku nije bilo problema. Počeo je smetati susjedima koji su na Facebooku raspravljali o lajanju i zavijanju pasa kasno u noć. Jedna od susjeda se popela na zid i navodno snimila horor iza željeznih vrata. Proslijeđena nam je i videosnimka koja je kružila društvenim mrežama.

- Radio je od paleta i drva te kućice, dolazio bi s onom svićom na glavi, preko dana ga nije bilo. Navečer je radio s motornom pilom izrađivajući valjda te metalne kaveze pa bi psi krenuli zavijati. To je alarmiralo susjede – kazali su nam.

Susjedi kažu kako nisu ništa znali jer T.P.-a nisu ni osobno poznavali. Skoro svaka kuća ionako ima oznaku ”oštar pas” pa lajanje i zavijanje pasa nije čudno. No, navečer bi ih čuli. S njim nisu imali problema.

image

PU SD

Radnik u plasteniku odmah preko puta nam kaže kako ih sve dobro poznaje. Od mirisa i buke se nije moglo živjeti, kaže nam:

- Godinama drži te pse, a borbe pasa su bile uobičajena stvar prije 15-tak godina. On i vlasnik bi tu znali biti, a borbi koliko ja znam nije bilo. Ali taj smrad, ta buka, osobito kada bi ih došao hraniti, da ste to čuli, sve bi vam bilo jasno. Uvik bi se tu parkira pa bi stvara problem za prolaz automobila – kazao nam je.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:20