StoryEditorOCM
Splittuži ga ivan kos

Igor Štimac iznio svoju obranu na splitskom sudu: To nije bila kleveta, samo kritika na njega kao predsjednika Hajduka

Piše Mario Matana
4. ožujka 2024. - 18:16

Još malo i - presuda! Eto, nije predugo trajalo, ima tome neke četiri godine od kada je bivši predsjednik Hajduka Ivan Kos tužio Igora Štimca za klevetu, a tek nešto više od kada je bivši Hajdukov igrač, trener, funkcioner i investitor, izrekao određene konstatacije vezane za Kosa...

Bivši Vatreni već je neko vrijeme izbornik nogometne reprezentacije Indije (reklo bi se s promjenjivim uspjehom), ali manjak posebnih rezultata mu u većinski hinduističkoj zemlji nisu posebno uzeli za zlo - jesu pak njegove konstantne odlaske te rijetke boravke na potkontinentu... Toliko da su upravo prije nekoliko dana tamošnji najveći mediji praktički raspisali potragu za izbornikom Štimcem. Koji je, poznato je nogometnom svijetu, posljednjih dana boravio u Hrvatskoj, u Splitu, što iz zdravstvenih razloga što upravo zbog ovog slučaja s Kosom. Tako smo ga zatekli kako se udobno zavaljen na stolici hodnika friško renovirane zgrade splitskog Općinskog suda priprema iznijeti svoju obranu u tom postupku.

Uglavnom, ne smatra se krivim za klevetu.

- To uopće nije bila kleveta, samo sam iznosio kritiku na račun njegovih poteza kao predsjednika Hajduka. Smatram da je Kos to morao istrpjeti, i ja sam bio u Hajduku i mene su kritizirali, to je takva pozicija, kao funkcioner mora biti spreman na kritiku. Sve što sam rekao bilo je vezano isključivo za njegovu funkciju, dakle Kosa kao predsjednika Hajduka, ništa za njega osobno... - sukus je Štimčeve obrane.

Kako su do ovih dana ispitani svi svjedoci pa i tužitelj, čekalo se samo Štimca za iznošenje obrane. Uredujući sudac najavio je iznošenje završnih riječi stranaka sredinom travnja, a odmah zatim se očekuje i presuda u ovom zanimljivom slučaju.

Podsjetimo, Štimac je prije nešto više od pet godina komentirao Kosov odlazak riječima ‘da su on i Branco s osmijehom napustili Poljud jer nikad više i lakše love u životu nisu dobili‘.

- Došli su u klub koji je živio u skromnim uvjetima. Promijenili su kurs kretanja stručne politike, rasprodali sve što su Brbić, Vučević i Burić stvorili i 29 i pol milijuna eura utrošili na dovođenje 20 i nešto stranih igrača, od čega su samo Erceg i Ohandza ispunili očekivanja i na njima se nešto zaradilo. Svi su ostali bili škart, za sve su plaćene masne plaće i provizije, klub je krahirao. Mene je mučilo to što se on usudio doći ovdje, degradirao je domaću struku koja mu je stvorila 30 milijuna eura. Dijelio je provizije kojekakvima, plaćao intelektualne usluge. Umjesto domaćeg kadra doveo je Dinamove ljude iza kojih nije ostalo ništa. Doveo je ljude koji ne razumiju što je bit Hajdukovog nogometa, što njega nosi i karakterizira. Došli su tu s načinom rada koji je u Dinamu izletio kroz vrata prije deset godina. To je ono što me muči. Doveli smo sa strane ljude da nas bace na pod, da se isisa sve što je mukotrpno stvoreno. Dugo se od toga nećemo oporaviti - između ostalog je govorio tada Štimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:39