StoryEditorOCM
Splitspas za vozače

Gradit će se megagaraža sa skoro 500 mjesta u najgušće naseljenom dijelu Splita. Angažirana firma poznatog arhitekta

Piše D.B.
15. travnja 2024. - 09:52

Proveden je postupak javne nabave za uslugu izrade idejnog rješenja izgradnje javne garaže u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog na Sućidru. Riječ je o jednom od najvećih i najnapučenijih splitskih kvartova koji muku muči s manjkom parkirališta tako da će ovaj projekt uvelike olakšati život stanarima toga kvarta.

Projektnim zadatkom predviđena je jedna ukopana, jedna natkrivena nadzemna etaža te krovna etaža - parkiralište, ali i rekonstrukciju postojeće prometnice (Kukuljevićeva ulica).

Predviđeni broj parking mjesta je oko 486.

Kako je objavio Grad Split, najbolju ponudu dao je Arching-Studio d.o.o. iz Splita, na čijem je čelu arhitekt Srđan Šegvić. Za taj posao od Grada će dobiti 11.125,00 eura (s PDV-om). 

image

Tu će se smjestiti garaže

Grad Split/Slobodna Dalmacija

Projektni zadatak temelji se na Analizi prostornih mogućnosti za garaže na 5 lokacija u Splitu, izrađene u kolovozu 2023. Naručitelj Analize je Split parking, a projektant arhitekt Dragan Žuvela, dopredsjednik Društva arhitekata Split.

Površina na kojoj se planira izvesti garaža je denivelirana kolna prometnica Ivana Kukuljevića Sakcinskog s bočnim parkiranjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:22