StoryEditorOCM
Splitvladajući glasali za

Grad Split ima novi proračun ‘težak‘ skoro 335 milijuna €, HDZ i SDP tražili istu stvar: ‘Bio bi to sukob interesa...‘

Piše Petra Klarić
7. prosinca 2023. - 21:01

Splitsko Gradsko vijeće usvojilo je Prijedlog proračuna za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu. Podsjetimo, radi se o najvećem proračunu u povijesti Grada Splita, koji za 2024. iznosi vrtoglavih 334.466.736 eura.

- Radi se o najvećem proračunu i najvećem investicijskom ciklusu u povijesti Grada Splita. Kroz ovaj proračun realizirat ćemo brojne projekte, od izgradnje vrtića, škola i školskih dvorana, do sportskih centara, Žnjana, Doma mladih... - kazao je gradonačelnik Ivica Puljak

Za proračun je glasalo 16 gradskih vijećnika, što je točno onoliko koliko je potrebno da prijedlog prođe, a 12 ih je bilo protiv. Samom glasanju prethodila je žustra rasprava, a na proračun je uloženo i 36 amandmana, od kojih je prihvaćena samo nekolicina.

- Svi prihvaćeni amandmani dobri su za naše građane, a time smo pokazali da nam nije važno tko je iz koje političke opcije, već ideje koje su dobre za građane i mogu se realizirati – dodao je Puljak. 

image
Vojko Bašić/Cropix

Hoće li se asfaltirati Puljkova ulica?

Zanimljivo je da su HDZ i SDP u zasebnim amandmanima tražili da se uredi “Prilaz Ivice Puljka”, odnosno ulica u kojoj on živi. Puljak je tijekom rasprave kroz šalu komentirao da bi to bio sukob interesa. 

- To je jedan od njihovih zahtjeva, imamo i neke druge ulice koje treba asfaltirati i smatram da ih sve treba urediti. U proračunu za sljedeću godinu smo povećali iznos za sanaciju i rekonstrukciju cesta za više od milijun i po eura.

Unatoč tom iznosu, ipak ih ne možemo sve rekonstruirati, često i zbog tehničkih razloga, ali nastojat ćemo to napraviti u budućnosti - zaključio je gradonačelnik. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 13:32