StoryEditorOCM
Splitzaboravljeni slučaj

Gdje je nadvožnjak Vukovarska? Predsjednica GK Šine pronašla dokumentaciju, uvjeravali je da ne postoji, sve je objavila

Piše M. Dr.
10. siječnja 2024. - 21:56

Predsjednica GK Šine Marina Kovačević  objavila je zanimljiv status na Facebooku u kojem odgovorne pita gdje je nadvožnjak Vukovarska, objavivši izrađenu i novcem građana plaćenu projektnu dokumentaciju i potvrdu o izgradnji temelja plaćenih novcem poreznih obveznika.

Podsjetimo, nedavno su se stanovnici Šina okupili u svome kotaru i uputili poruku čelnim ljudima Hrvatskih cesta i grada Splita.

Nije im bilo jasno kako je moguće da niti više od 20 godina od izgradnje temelja za nadvožnjak ‘Vukovarska‘ nije izgrađen. Riječ je o nadvožnjaku koji bi povezao Stobreč, Šine i Kamen preko Jadranske magistrale, a ucrtan je u GUP-u.

Sve od Trsta do Atene mora proći kroz ovo splitsko križanje, a izgradnja nadvožnjaka čeka se već 20 godina. A tek cesta

Evo što je napisala. Priložila je i dokumentaciju.

- To je nemoguće pronaći - To nećete nikad naći - To ne postoji" - To je davno izgubljeno - To nikad nije ni postojalo - To je ona izmislila i tako dalje i tako bliže. Dokumentacija nadvožnjaka Vukovarska, dame i gospodo.

Izrada projektne dokumentacije plaćena našim novcem;

Izgradnja temelja plaćena našim novcem;

Gdje je nadvožnjak Vukovarska?! - pita se ona.

U međuvremenu smo kontaktirali i Kovačević.

- Istočni dio grada Splita potrebno je definirati kao suburbiju i dovršiti Vukovarsku ulicu i nadvožnjak Vukovarska kako bi ovaj grad konačno prometno prodisao. Dovršetak Vukovarske je ponovno izbačen iz proračuna. To je tragedija, to je sramota - kaže nam.

To nema nigdje na svijetu, pojašnjava, da se gradska vlast bavi kioscima, a mjesna samouprava nadvožnjacima.

- Neka kažu da nam ne treba gradski nadvožnjak jer nismo građani i neka izgrade prijelaz za divlje životinje jer to ionako misle o nama. U svakom slučaju, armatura čeka spremna - bila je jasna.

I na kraju poruka svim političkim opcijama na svim razinama izvršne vlasti.

- Nije diplomacija sjesti za stol i razgovarati s prijateljima, nego s neprijateljima! Nema opravdanja da Split vječito ostaje trinaesto prase kad se planiraju projekti, a da gradska vlast za sve krivi državnu i obrnuto.

Rijeka je dokaz da se može kad se hoće, zaključuje predsjednica GK Šine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 09:30