stdClass Object ( [id] => 507193 [title] => Evo kako je priča o jeftinim autobusnim kartama u Splitu posvađala HSLS-ovca Blaževića i Marijanu Puljak: 'To je prepisivačina! Ukrala mi je ideju, s nama je gotovo!' [alias] => evo-kako-je-prica-o-jeftinim-autobusnim-kartama-u-splitu-posvadala-hsls-ovca-blazevica-i-marijanu-puljak-to-je-prepisivacina-ukrala-mi-je-ideju-s-nama-je-gotovo [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Tonći Blažević (HSLS) i Marijana Puljak (Pametno), guštali su u zajedničkim popodnevima studentskih dana na splitskom FESB-u. Ispijali 'velike s mlikom' na omiljenom štekatu, odlazili na koncerte, vozali se na predavanja već tada ruzinavim "Prometovim" autobusima.

A kako su vjerojatno razmjenjivali knjige i skripte moguće je da je netko od njih već tada, ranih 90-ih, na marginu neke nevažne stranice upisao mladenački san – viziju kako poboljšati stanje u "Prometu", nadajući se potiho da će jednoga dana postati gradski vijećnik. Ne znamo tko je to učinio, ali znamo da danas Blažević optužuje čelnicu Pametnih za prepisivačinu.



Ona je, naime, na jučerašnjoj konferenciji za medije iznijela kako bi se cijena karte trebala sniziti s 11 na pet kuna, i kako bi to povećalo godišnju zaradu gradske tvrtke na 22 milijuna kuna. "Prika" Tonći odmah je reagirao, i na društvenim mrežama i pokazujući nama isječke iz novina i portala, s datumom 18. veljače ove godine, u kojima on iznosi baš te ideje. Ne znamo, kažemo, tko je u pravu, je li bila prije kokoš, Bandić ili jaje, no zato vam donosimo razgovor s čelnicima stranaka, nadajući se da će ovaj članak potaknuti vodstvo "Prometa" da ipak snizi cijene za neke buduće studente, kad su već ovo dvoje radi 'pokazne' žrtvovali prijateljstvo.

Najprije smo nazvali Blaževića.

Pametno je prije vas na Gradskom vijeću predložilo ideju o smanjenju cijena u "Prometu". Zašto tek sada reagirate ako smatrate da se dogodio plagijat?

Blažević: Reagirao sam odmah! Došla je na red točka o "Prometu", Sani Mardešić iz Pametnog javio se prvi za riječ, ja drugi. Počeo je iznosit moje ideje, ja san odma diga ruku i povika "to je naše", na šta se on okrenio prema meni, motira mi kao potvrdno, i reka "ma znam, znam". To se može vidit i na stenogramu, i čut će se kako san ja odma reka da je to šta oni izlažu prijedlog HSLS-a, zove se "Medo za 15 minuta". Te naše ideje objavili su svi mediji još u veljači, i mi smo se isto pozvali na ZET, kako su oni to prvi smislili.

A jučer na konferenciji Marijana i Sani pozvali su se na to kako su oni prvi to na Vijeću predložili...

Blažević: Eto, to in lipo napiši! Sani je dobro zna da je to HSLS-ovo. Osnovno pravilo pristojnosti je da kažeš "Evo ja, Mate, razrađujen ono šta je Jozo predložio". A pogotovo je iritantno i smeta ljudski kad to predlaže stranka koja tvrdi da su jedino oni ispravni u Hrvatskoj i nitko drugi. I koja se non-stop bavi lovom na vještice.

U prijedlozima oboje navodite iste brojke. S 11 na 5 kuna, postotak u zaradi se četverostruko povećao, kaže Pametno, HSLS tvrdi 30 posto. Brojke su vam li-la...

Blažević: Kolege iz Pametnog, da su okej i fer, trebali su reć da su na tragu prijedloga HSLS-a razradili pod navodnike svoj i nema nikakvih problema, nitko nije vlasnik ničega. Ali ja sam spomenuo, vidite kod mene na Fejsu, to je stranka koja je razvaljivala ministra Barišića zbog plagijata, a sad su oni plagijatori. To je ono najbitnije. Oni drže moralne prodike!

A opet, Marijana Puljak kaže da vas nisu kopirali, da su sami došli na ideju.

Blažević: Ili je spavala na ušima na sjednici Vijeća ili laže. Recite joj da joj je to poručio Tonči Blažević. Što god napiše ona, ja ću, eto, tvrdit da je to naše! Osim onoga s čime se ne slažen.

Užareni telefoni

Pa smo onda zavrtili broj Marijane Puljak...



Gospođo Puljak, Tonči Blažević poručio vam je da lažete.

Puljak: Ako ćemo pravo, ideja je Bandićeva. A ja se već godinama vozim po zagrebačkim tramvajima, i znala sam iz prve ruke kad se cijena smanjila. Kupujem umisto jedne karte od deset, dvije od četiri kune i vozim se. Ne znam kako ću ovo dokazat. Ja ne bih reagirala na ovaj način, jako sam razočarana... Tonči mi je prijatelj od studentskih dana, s njegovom sam ženom radila deset godina... Išli smo skupa na faks, on je stariji godinu dana. Zato me je iznenadilo sve ovo, zar mislite da bismo mi kopirali HSLS-ov prijedog i s tim izašli u medije? Pa nisam luda, majko božja. Pa zar je bitno tko se prvi sitio?

Jeste li znali da oni predlažu ideje oko "Prometa"?

Puljak: Znali smo da predlažu uvođenje noćnih linija, višednevnih karata i poznata je njihova bitka s nelegalnim prijevoznicima, ali zaista nismo znali da je izašao i ovaj prijedlog za smanjenjem cijene karte. Na sjednici smo pričali o tome, pa evo, nismo primijetili da nas je tamo Tonči upozorio.

Kaže da je. Da je odmah reagirao i tražio riječ.

Puljak: A nisam to registrirala, stvarno, ne znam. Ali od svega ovoga bitnije je da se ideja provede, jer zapravo pokazuje da je dobra, da ima smisla i rezona.

To sve znamo. No, u njihovu priopćenju s početka godine iste su brojke kao i kod vas – s 11 kuna na 5 kuna. Isti postotci se navode...

Puljak: A išli smo na pola, isto kao što je u Zagrebu s deset smanjeno na četiri.

Jeste li ikad čuli išta o "Medi za 15 minuta"?

Puljak: Ma ne znam, iznosili smo mi ovaj prijedlog još u predizbornoj kampanji... Ovo je nenamjerna ideja, a možemo reć da su oni to kopirali iz Zagreba. Onaj tko se prvi sjetio je Bandić, oćemo njemu zahvaljivat?

Sjećam se da jeste, u svibnju na predstavljanju u DAS-u isto ste ovo izlagali, ali prijedlog HSLS-a stariji je tri mjeseca od toga.

Puljak: Možda nam je ostalo podsvjesno u glavi... Kad mi je jutros Tonči nakon presice poslao link s njegovim prijedlogom, tek sam onda vidjela detalje. Da je netko od nas ovo registrirao, pa majko božja, rekli bismo "nastavno na prijedlog HSLS-a, evo razrade".

Uostalom, ako je to njihova ideja još iz veljače, zašto je nisu implementirali? Jesu mogli doć s tim prijedlogom na Gradsko vijeće pa da o tome pričamo? O tome kako će oni to primijeniti?

Oni su rekli da ste vi taj njihov prijedlog prije njih izložili.

Puljak: Je, Sani, da. Ali to nismo mi uzeli od njih i kopirali. On se tada nije žalio.

Nije ona Pernar

Onda smo opet Blažević nazvali HSLS-ovca.

Gospodine Blaževiću, Marijana Puljak kaže da se ne sjeća da ste vi išta rekli na Vijeću.

Blažević: Neman ja više šta razgovarat s njom, bolje je priznat da si se zaj... nego tako to, ako se ne sića šta je bilo jučer, onda stvarno jao si ga i kuku nama ako ikad bude gradonačelnica. Eto tako joj reci. Napiši: "Blažević je izjavio da su dugogodišnji prijatelji, u politici se ljudi razlikuju u razmišljanjima, ali ne mogu lagat da je znao ako nije znao."

Mislite da je vidjela članak u kojem ste vi predlagali ovo sve?

Blažević: Naše priopćenje objavili su svi mediji, pa evo, u "Slobodnoj", sačuva san članak, izašla je Marijanina glava iznad teksta o kojem mi govorimo o tim cijenama. Kad zezneš, triba priznat grešku...

Kaže da oni nisu kopirali vas. Da je ideju dobila iz tramvaja.

Blažević: Kad tako govori, onda znan da laže. Poručite joj da ako želi bit gradonačelnica, da bi tribala čitat "Slobodnu" svaki dan i pamtit šta piše. Di si vidija gradonačelnika koji ne čita novinu? Svatko od nas pogriješi, ali ovo nije greška, ovo je bahatost. Ja to dopuštan Ivanu Pernaru, ali ovo su intelektualci... Jel to naša bolja budućnost o kojoj govore?

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Puklo prijateljstvo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-09-16 18:47:39 [created_by] => 3093 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-09-16 20:56:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-09-16 18:47:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10578 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2017/09/16/Split/9101376.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1200x900" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4339087 Threads: 4 Questions: 136098088 Slow queries: 58142 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4077331 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 246 [name] => Dalmacija [alias] => dalmacija [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija ) ) [link] => /split/evo-kako-je-prica-o-jeftinim-autobusnim-kartama-u-splitu-posvadala-hsls-ovca-blazevica-i-marijanu-puljak-to-je-prepisivacina-ukrala-mi-je-ideju-s-nama-je-gotovo-507193 [printLink] => /split/evo-kako-je-prica-o-jeftinim-autobusnim-kartama-u-splitu-posvadala-hsls-ovca-blazevica-i-marijanu-puljak-to-je-prepisivacina-ukrala-mi-je-ideju-s-nama-je-gotovo-507193?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 95357 [name] => Promet [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => promet [link] => /tag/promet ) [1] => stdClass Object ( [id] => 235785 [name] => Marijana Puljak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marijana-puljak [link] => /tag/marijana-puljak ) [2] => stdClass Object ( [id] => 239335 [name] => Tonći Blažević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tonci-blazevic [link] => /tag/tonci-blazevic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 342150 [name] => jeftine karte [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jeftine-karte [link] => /tag/jeftine-karte ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Puklo prijateljstvo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Evo kako je priča o jeftinim autobusnim kartama u Splitu posvađala HSLS-ovca Blaževića i Marijanu Puljak: 'To je prepisivačina! Ukrala mi je ideju, s nama je gotovo!' [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3093 [name] => Andrea Topić [username] => andrea-topi [email] => andrea-topi@sd.hr [password] => $2y$10$AuKssXiNYbTXXD3UsmyN4OcX.W0ZoAQFMv6XdPQ4aanG9bouy8pzm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/andrea-topic-3093 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1611 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/7da54ea49812cd412b2d5f8d658690f2?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/16/Split/9101376.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/16/Split/9101376.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Tonći Blažević (HSLS) i Marijana Puljak (Pametno), guštali su u zajedničkim popodnevima studentskih dana na splitskom FESB-u. Ispijali 'velike s mlikom' na omiljenom štekatu, odlazili na koncerte, vozali se na predavanja već tada ruzinavim "Prometovim" autobusima.

A kako su vjerojatno razmjenjivali knjige i skripte moguće je da je netko od njih već tada, ranih 90-ih, na marginu neke nevažne stranice upisao mladenački san – viziju kako poboljšati stanje u "Prometu", nadajući se potiho da će jednoga dana postati gradski vijećnik. Ne znamo tko je to učinio, ali znamo da danas Blažević optužuje čelnicu Pametnih za prepisivačinu.



Ona je, naime, na jučerašnjoj konferenciji za medije iznijela kako bi se cijena karte trebala sniziti s 11 na pet kuna, i kako bi to povećalo godišnju zaradu gradske tvrtke na 22 milijuna kuna. "Prika" Tonći odmah je reagirao, i na društvenim mrežama i pokazujući nama isječke iz novina i portala, s datumom 18. veljače ove godine, u kojima on iznosi baš te ideje. Ne znamo, kažemo, tko je u pravu, je li bila prije kokoš, Bandić ili jaje, no zato vam donosimo razgovor s čelnicima stranaka, nadajući se da će ovaj članak potaknuti vodstvo "Prometa" da ipak snizi cijene za neke buduće studente, kad su već ovo dvoje radi 'pokazne' žrtvovali prijateljstvo.

Najprije smo nazvali Blaževića.

Pametno je prije vas na Gradskom vijeću predložilo ideju o smanjenju cijena u "Prometu". Zašto tek sada reagirate ako smatrate da se dogodio plagijat?

Blažević: Reagirao sam odmah! Došla je na red točka o "Prometu", Sani Mardešić iz Pametnog javio se prvi za riječ, ja drugi. Počeo je iznosit moje ideje, ja san odma diga ruku i povika "to je naše", na šta se on okrenio prema meni, motira mi kao potvrdno, i reka "ma znam, znam". To se može vidit i na stenogramu, i čut će se kako san ja odma reka da je to šta oni izlažu prijedlog HSLS-a, zove se "Medo za 15 minuta". Te naše ideje objavili su svi mediji još u veljači, i mi smo se isto pozvali na ZET, kako su oni to prvi smislili.

A jučer na konferenciji Marijana i Sani pozvali su se na to kako su oni prvi to na Vijeću predložili...

Blažević: Eto, to in lipo napiši! Sani je dobro zna da je to HSLS-ovo. Osnovno pravilo pristojnosti je da kažeš "Evo ja, Mate, razrađujen ono šta je Jozo predložio". A pogotovo je iritantno i smeta ljudski kad to predlaže stranka koja tvrdi da su jedino oni ispravni u Hrvatskoj i nitko drugi. I koja se non-stop bavi lovom na vještice.

U prijedlozima oboje navodite iste brojke. S 11 na 5 kuna, postotak u zaradi se četverostruko povećao, kaže Pametno, HSLS tvrdi 30 posto. Brojke su vam li-la...

Blažević: Kolege iz Pametnog, da su okej i fer, trebali su reć da su na tragu prijedloga HSLS-a razradili pod navodnike svoj i nema nikakvih problema, nitko nije vlasnik ničega. Ali ja sam spomenuo, vidite kod mene na Fejsu, to je stranka koja je razvaljivala ministra Barišića zbog plagijata, a sad su oni plagijatori. To je ono najbitnije. Oni drže moralne prodike!

A opet, Marijana Puljak kaže da vas nisu kopirali, da su sami došli na ideju.

Blažević: Ili je spavala na ušima na sjednici Vijeća ili laže. Recite joj da joj je to poručio Tonči Blažević. Što god napiše ona, ja ću, eto, tvrdit da je to naše! Osim onoga s čime se ne slažen.

Užareni telefoni

Pa smo onda zavrtili broj Marijane Puljak...



Gospođo Puljak, Tonči Blažević poručio vam je da lažete.

Puljak: Ako ćemo pravo, ideja je Bandićeva. A ja se već godinama vozim po zagrebačkim tramvajima, i znala sam iz prve ruke kad se cijena smanjila. Kupujem umisto jedne karte od deset, dvije od četiri kune i vozim se. Ne znam kako ću ovo dokazat. Ja ne bih reagirala na ovaj način, jako sam razočarana... Tonči mi je prijatelj od studentskih dana, s njegovom sam ženom radila deset godina... Išli smo skupa na faks, on je stariji godinu dana. Zato me je iznenadilo sve ovo, zar mislite da bismo mi kopirali HSLS-ov prijedog i s tim izašli u medije? Pa nisam luda, majko božja. Pa zar je bitno tko se prvi sitio?

Jeste li znali da oni predlažu ideje oko "Prometa"?

Puljak: Znali smo da predlažu uvođenje noćnih linija, višednevnih karata i poznata je njihova bitka s nelegalnim prijevoznicima, ali zaista nismo znali da je izašao i ovaj prijedlog za smanjenjem cijene karte. Na sjednici smo pričali o tome, pa evo, nismo primijetili da nas je tamo Tonči upozorio.

Kaže da je. Da je odmah reagirao i tražio riječ.

Puljak: A nisam to registrirala, stvarno, ne znam. Ali od svega ovoga bitnije je da se ideja provede, jer zapravo pokazuje da je dobra, da ima smisla i rezona.

To sve znamo. No, u njihovu priopćenju s početka godine iste su brojke kao i kod vas – s 11 kuna na 5 kuna. Isti postotci se navode...

Puljak: A išli smo na pola, isto kao što je u Zagrebu s deset smanjeno na četiri.

Jeste li ikad čuli išta o "Medi za 15 minuta"?

Puljak: Ma ne znam, iznosili smo mi ovaj prijedlog još u predizbornoj kampanji... Ovo je nenamjerna ideja, a možemo reć da su oni to kopirali iz Zagreba. Onaj tko se prvi sjetio je Bandić, oćemo njemu zahvaljivat?

Sjećam se da jeste, u svibnju na predstavljanju u DAS-u isto ste ovo izlagali, ali prijedlog HSLS-a stariji je tri mjeseca od toga.

Puljak: Možda nam je ostalo podsvjesno u glavi... Kad mi je jutros Tonči nakon presice poslao link s njegovim prijedlogom, tek sam onda vidjela detalje. Da je netko od nas ovo registrirao, pa majko božja, rekli bismo "nastavno na prijedlog HSLS-a, evo razrade".

Uostalom, ako je to njihova ideja još iz veljače, zašto je nisu implementirali? Jesu mogli doć s tim prijedlogom na Gradsko vijeće pa da o tome pričamo? O tome kako će oni to primijeniti?

Oni su rekli da ste vi taj njihov prijedlog prije njih izložili.

Puljak: Je, Sani, da. Ali to nismo mi uzeli od njih i kopirali. On se tada nije žalio.

Nije ona Pernar

Onda smo opet Blažević nazvali HSLS-ovca.

Gospodine Blaževiću, Marijana Puljak kaže da se ne sjeća da ste vi išta rekli na Vijeću.

Blažević: Neman ja više šta razgovarat s njom, bolje je priznat da si se zaj... nego tako to, ako se ne sića šta je bilo jučer, onda stvarno jao si ga i kuku nama ako ikad bude gradonačelnica. Eto tako joj reci. Napiši: "Blažević je izjavio da su dugogodišnji prijatelji, u politici se ljudi razlikuju u razmišljanjima, ali ne mogu lagat da je znao ako nije znao."

Mislite da je vidjela članak u kojem ste vi predlagali ovo sve?

Blažević: Naše priopćenje objavili su svi mediji, pa evo, u "Slobodnoj", sačuva san članak, izašla je Marijanina glava iznad teksta o kojem mi govorimo o tim cijenama. Kad zezneš, triba priznat grešku...

Kaže da oni nisu kopirali vas. Da je ideju dobila iz tramvaja.

Blažević: Kad tako govori, onda znan da laže. Poručite joj da ako želi bit gradonačelnica, da bi tribala čitat "Slobodnu" svaki dan i pamtit šta piše. Di si vidija gradonačelnika koji ne čita novinu? Svatko od nas pogriješi, ali ovo nije greška, ovo je bahatost. Ja to dopuštan Ivanu Pernaru, ali ovo su intelektualci... Jel to naša bolja budućnost o kojoj govore?

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/evo-kako-je-prica-o-jeftinim-autobusnim-kartama-u-splitu-posvadala-hsls-ovca-blazevica-i-marijanu-puljak-to-je-prepisivacina-ukrala-mi-je-ideju-s-nama-je-gotovo-507193 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3278e9b7b3b77aaf239e0c0d2c1c2875e121c700 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Evo+kako+je+pri%C4%8Da+o+jeftinim+autobusnim+kartama+u+Splitu+posva%C4%91ala+HSLS-ovca+Bla%C5%BEevi%C4%87a+i+Marijanu+Puljak%3A+%26%23039%3BTo+je+prepisiva%C4%8Dina%21+Ukrala+mi+je+ideju%2C+s+nama+je+gotovo%21%26%23039%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fevo-kako-je-prica-o-jeftinim-autobusnim-kartama-u-splitu-posvadala-hsls-ovca-blazevica-i-marijanu-puljak-to-je-prepisivacina-ukrala-mi-je-ideju-s-nama-je-gotovo-507193 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fevo-kako-je-prica-o-jeftinim-autobusnim-kartama-u-splitu-posvadala-hsls-ovca-blazevica-i-marijanu-puljak-to-je-prepisivacina-ukrala-mi-je-ideju-s-nama-je-gotovo-507193 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Puklo prijateljstvo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
SplitPuklo prijateljstvo

Evo kako je priča o jeftinim autobusnim kartama u Splitu posvađala HSLS-ovca Blaževića i Marijanu Puljak: 'To je prepisivačina! Ukrala mi je ideju, s nama je gotovo!'

16. rujna 2017. - 20:47

Tonći Blažević (HSLS) i Marijana Puljak (Pametno), guštali su u zajedničkim popodnevima studentskih dana na splitskom FESB-u. Ispijali 'velike s mlikom' na omiljenom štekatu, odlazili na koncerte, vozali se na predavanja već tada ruzinavim "Prometovim" autobusima.

A kako su vjerojatno razmjenjivali knjige i skripte moguće je da je netko od njih već tada, ranih 90-ih, na marginu neke nevažne stranice upisao mladenački san – viziju kako poboljšati stanje u "Prometu", nadajući se potiho da će jednoga dana postati gradski vijećnik. Ne znamo tko je to učinio, ali znamo da danas Blažević optužuje čelnicu Pametnih za prepisivačinu.



Ona je, naime, na jučerašnjoj konferenciji za medije iznijela kako bi se cijena karte trebala sniziti s 11 na pet kuna, i kako bi to povećalo god...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 09:46