StoryEditorOCM
SplitBye bye Domaći kutak

Doznali smo zašto je srušen kiosk u kojem su Splićani kupovali suhomesnate delicije. Vlasnik će morati platiti i rušenje

Piše Božidar Lončar
6. srpnja 2023. - 19:32

Nakon što je jučer naš fotoaparat "uhvatio" akciju rušenja kioska u Ulici Domovinskog rata 58, preko puta "zelene zgrade" na Bolu, a komunalac na terenu nije bio voljan razgovarati o razlozima uklanjanja kvartovskoga kioska, kontaktirali smo Grad kako bismo dobili službeni odgovor. 

image
Vojko Bašic/Cropix
image
Vojko Bašic/Cropix

Na naš upit odgovorio je Josip Gabelica, voditelj Odsjeka za redarstvo Upravnog odjela za komunalne poslove.

– Izvršeno je rješenje o uklanjanju kioska Domaći kutak u vlasništvu tvrtke Kiosk d.o.o. Uklonjen je jer predmetni kiosk nije imao Ugovor o zakupu javne površine – kratko su nam odgovorili iz Odsjeka za redarstvo. 

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix

Ono što smo već jučer neslužbeno doznali jest kako je Grad uklonio kiosk jer stranka nije postupila po rješenju o uklanjanju. Tvrtka "Kiosk" d.o.o. će, kako neformalno otkrivamo, sama platiti uklanjanje.

"Domaći kutak" je bio dućan sa suhomesnatim proizvodima i proizvodima OPG-a. Jučerašnje rušenje bila je tema dana u susjedstvu s obzirom kako je trgovina bila popularna među susjedima i onima koji vole pojesti nešto "domaće" hrane. 

image
Vojko Bašic/Cropix
image
Vojko Bašic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 10:56