StoryEditorOCM
SplitPadaju cijene

Dosta vam je preskupih stanova? Pronašli smo pet najpovoljnijih kuća u Splitu, a najjeftinija se nalazi u srcu grada...

Piše Frano Kiso
8. travnja 2024. - 07:06

Gdje god da krenete po Splitu naići ćete na preskupe nekretnine čije cijene probijaju plafon bez obzira o kojoj je kvadraturi riječ ili razini opremljenosti. Stanovi u Splitu se zbog vala apartmanizacije često preusmjeravaju u turističke svrhe, a potencijalnim kupcima jedino preostaje izdvojiti enormne iznose za novogradnje na periferiji Splita.

Zato smo odlučili provjeriti kakvo je stanje na tržištu kupovine i prodaje kuća koje, sasvim iznenađujuće, imaju pristojnije cijene u usporedbi sa stanovima.

Najjeftinija kuća nalazi se u samom srcu grada, ima ukupno 40 metara kvadratnih i za nju se traži 165 tisuća eura. Agencija je bila iskrena u oglasu i naglasili su da je nekretnini potrebna adaptacija, ako ne i renovacija. No, najveća prodajna prednost je atraktivna lokacija u Varošu i blizina svih sadržaja. Ovaj oglas možete ćirniti OVDJE.

Druga najpovoljnija kuća na ovoj listi krije se u elitnom splitskom kvartu Meje i za nju ćete morati izdvojiti 215 tisuća eura. Uz 50 kvadrata autohtone dvoetažne kamene kuće dolazi i balkon s pogledom, a u oglasu se navodi kako "oku ugodni interijer odiše mediteranskim starogradskim štihom". Agencija tvrdi da je ovo sjajna poslovna prilika i tu priliku možete pogledati OVDJE.

image

 

 

Josko Ponos/Cropix

Ne trebamo se puno odmaknuti od centra da bi pronašli treću kuću koja nalazi na Dobromu i za čijih se 42 kvadrata potražuje 220 tisuća eura. I ovaj oglašivač kaže kako je ovo izvanredna investicijska prilika za ljetni turizam. Kuća je izvana potpuno adaptirana te je napravljena nova fasada i uređena krovna terasa. Za sve fotografije i detalje o ovoj nekretnini kliknite OVDJE.

U Radunici se krije kuća koja ima najveću okućnicu od svih nekretnina na ovoj liste, dok joj je cijena istovjetnih 220 tisuća eura. Uz 28 kvadrata dvorišta stoji prizemnica urednog vlasništva i pogodna za kredit, a prodaje se namještena i useljiva odmah. Ako vam je 46 metara kvadratnih dovoljno za život, ponudu pogledajte OVDJE.

Finalnu poziciju na ovoj listi zauzima prizemna kuća u nizu od 30 kvadrata u Varošu koja se sastoji od kuhinje s dnevnim boravkom, sobe i kupaonice. Također ima izlaz na ravnu krovnu terasu i mogućnost nadogradnje još katova, a u pozicionirana je u neposrednoj blizini Šperuna i Rive. Ukoliko ste spremni izdvojiti 230 tisuća eura i u ovome vidite dobru priliku, kuću škicnite OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:30