StoryEditorOCM
SplitU TIJEKU ISTRAGA

Detalji napada na taksista u Splitu: nepoznata osoba napala ga sjekirom i ukrala mu 100 eura? Prijevoznici su zgroženi

Piše Božidar Lončar
2. travnja 2024. - 23:24

Kako neslužbeno saznajemo, taksist je u noći s ponedjeljka na utorak, oko 1 sat, u Splitu napadnut sjekirom. Napad se, neslužbeno, dogodio u Ozaljskoj ulici na Visokoj i otuđeno mu je 100 eura. Na sreću, utvrđene su mu lakše tjelesne ozljede. To bi neformalno značilo kako je nakon pregleda u KBC-u otpušten kući. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Taksisti s kojima smo razgovarali zgroženi su događajem, no žrtvu ne poznaju.

Iz splitskog Ceha prijevoznika Hrvatske obrtničke komore osudili su čin i dodali kako su napadi učestali te da vlada kaos na taksi-tržištu, zbog čega putnici više ne znaju tko ih vozi:

- Bilo je svakakvih anomalija i prijevoznici su tužakali jedni druge. Najveći problem je taksi-cijena i što po zakonima svatko može naplaćivati kako god tko želi i što god hoće. Više se ne može upratiti koliko ima taksi-vozača s taksi-oznakom, osobito zbog pritiska na Split i Dubrovnik. Ta brojka se ne može pratiti zbog vikend-vozača s posuđenim dozvolama.

Vlada popriličan nered. Svi imaju famoznu taksi-oznaku pa ne možete znati je li prijevoznik legalan ili ne - kazali su i još jednom ponovili kako je potrebno regulirati naplaćivanje taksi-usluga jer će pritisak rasti dok god se problem zakonske regulative ne riješi.

image

Napad se dogodio u Ozaljskoj ulici

Screenshot Google Mapa/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:33