stdClass Object ( [id] => 1123514 [title] => Četiri ozbiljne tvrtke poslale Banovini ponude za gradnju Tehnološkog parka, ali ključ milijunskog projekta drže u ladicama zemljišnika. ‘Predmet još nije riješen‘ [alias] => cetiri-ozbiljne-tvrtke-poslale-banovini-ponude-za-gradnju-tehnoloskog-parka-ali-kljuc-milijunskog-projekta-drze-u-ladicama-zemljisnika-predmet-jos-nije-rijesen [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U Banovini su raspisali javnu nabavu na osnovi koje od pristiglih ponuda odabiru najpovoljnijeg ponuditelja koji će izraditi projektnu dokumentaciju po kojoj će ishoditi građevinsku dozvolu i rekonstruirati centralnu zgradu Tehnološkog parka na Dračevcu. Problem bi mogao biti tek u tome što Grad još uvijek nije vlasnik nekretnina, nego je to i dalje Republika Hrvatska.

U Banovini su otvorene četiri ponude koje su pristigle na javni poziv koji je raspisao Grad Split za projektiranje i građenje centralne zgrade prve faze tehnološkog parka Dračevac.

"Kamgrad" je dao najvišu ponudu od 205 milijuna, slijedi "Tromont" sa 165 milijuna, a na trećem mjestu je "Strabag" sa 155 milijuna kuna. Ako nije greška u pisanju, onda bismo nazvali dampinškom ponudom onu od "Ing-grada" koji je ponudio 198 tisuća s PDV-om, iako je procijenjena vrijednost javne nabave 116,8 milijuna kuna bez PDV-a.

Ponude su predane za prvu fazu projektiranja i radova na postojećoj zgradi bivše vojarne koja se nalazi sjeverozapadno od zgrade u kojoj je danas Općinski sud.

Složena poslovna građevina

U planskoj dokumentaciji ova zgrada je projektirana kao dio složene poslovne građevine s podzemnom garažom, koju se namjerava izvoditi po fazama A, B i C s rekonstrukcijom, dogradnjom i nadogradnjom.

U dokumentaciji za javnu nabavu stoji da je Grad Split podnio projektnu prijavu za obnovu brownfield lokacije bivše vojarne "Sv. Križ" na Dračevcu, što predstavlja prvu fazu cjelokupnog projekta izgradnje centralne zgrade Tehnološkog parka u Splitu. Ukupan iznos projektne prijave je 79.107.328,88 kuna, dok će se bespovratna sredstva Europske unije osigurati u iznosu od 44.274.234,69 kuna, što predstavlja 56 posto ukupnih sredstava projekta.

---

image
Idejni projekt centralne zgrade Tehnološkog parka Split - Dračevac 
GRAD SPLIT
---

Međutim, unatoč tome što se ovaj projekt u zadnjem periodu mandata gradonačelnika Andre Krstulovića Opare naveliko reklamirao kao uspjeh njegove vlasti, pregledom dokumentacije doznali smo da Grad još uvijek nije vlasnik parcela na Dračevcu koje mu je država prije tri godine obećala darovati.

Prema Elaboratu koji je radila tvrtka "Tripodij-geodezija" za lokacijsku dozvolu, Republika Hrvatske je i dalje vlasnik na području na kojem se namjerava vršiti dogradnja, nadogradnja i prenamjena bivše vojarne u centralnu zgradu Tehnološkog parka. Što je još neobičnije, u lokacijskoj dozvoli koju je Grad sebi izdao navode se neke katastarske čestice koje se ne mogu naći na portalu katastar.hr koji je u vlasništvu Državne geodetske uprave.

Upitali smo stoga Grad kako namjerava dobiti građevinsku dozvolu? Odnosno, kako će onaj koji bude radio projektnu dokumentaciju ishoditi građevinsku dozvolu ako Grad nije ukljiženi vlasnik predmetnih parcela na kojima se planira zahvat?

- Nadležna Služba zatražila je uknjižbu svih ovih čestica temeljem ugovora o darovanju između RH i Grada, a predmet se vodi pod brojem Z-25139/2020 i predan je na zemljišnik 21.08.2020. Predmet još uvijek nije riješen. Međutim, građevinska dozvola može se izdati i za zemljište koje nije upisano kao vlasništvo podnositelja zahtjeva, ali je u tom slučaju potrebno dobiti tzv. vlasničku suglasnost, kao dokaz pravnog interesa sukladno čl.109 Zakona - odgovoreno nam je iz Banovine.

Dakle, prošle su tri godine otkad je premijer Andrej Plenković potpisao Ugovor o darovanju, a država je još uvijek upisana kao vlasnik. Iz Grada tvrde da mogu graditi i ako nisu vlasnici ako od države dobiju vlasničku suglasnost, ali nisu izjavili da su je dobili.

'Prividni nesklad čestica'

Nadalje, upitali smo na temelju kojih podataka o katastarskim česticama je izdana lokacijska dozvola. Naime, pregledom Katastra hr., ne mogu se pronaći katastarske čestice 450, 443, 446, 462, 465, 466 koje se u dozvoli navode.

- Prividni "nesklad" između popisa katastarskih čestica koje ulaze u sastav građevne čestice predmetnog zahvata događa se zbog paralelnih procesa provedbe parcelacijskog elaborata i procesa izdavanja lokacijske dozvole, pa je provedbom elaborata u katastru određena nova oznaka katastarske čestice, drugačija od one koja se proziva u lokacijskoj dozvoli - objašnjavaju iz Grada.

- Budući da je popis čestica u lokacijskoj dozvoli određen popisom koji je sastavni dio geodetskog elaborata iz idejnog projekta, a koja je zakonom propisana osnova za vođenje postupka i izdavanje lokacijske dozvole, nastala prije nego što je parcelacijski elaborat proveden u katastru, jasno je da je ova situacija prividnog "nesklada" moguća, i rezultat je zakonitih postupaka, čija paralelna provedba zakonom nije onemogućena - tvrde u Banovini.

Dakle, parcelacijski elaborat na osnovi kojeg je izdana lokacijska dozvola već godinu dana nije proveden u Katastru, a u dozvolu koja je izdana u listopadu 2020. su upisane čestice koje još nisu postale službene. U Banovini to zovu "prividni nesklad".

Ukratko, Grad nije vlasnik nekretnina za koje je raspisao javnu nabavu za projektiranje i građenje centralne zgrade prve faze tehnološkog parka Dračevac, ponude su otvorene, odabir još nije izvršen.

Vodi se i sudski spor

No, u međuvremenu traje i sudski spor zato što je Grad htio uređivati Tehnološki park, a nije bio vlasnik nekretnine u Dračevcu.

Naime, prije nekoliko godina je za posao izrade projektne dokumentacije bila odabrana tvrtka PROARH, koju je Grad kasnije odbacio jer nisu ispunili zadatak u roku.

---

image
Nekadašnja vojarna u Dračevcu koja bi rekonstruirana i nadograđena trebala biti centar Tahnološkog parka
Jakov Prkić/Cropix
---

Iz tog arhitektonskog biroa su u svibnju 2020. za "Slobodnu" izjavili kako nisu mogli ishoditi građevinsku dozvolu, a to je dio Javne nabave, za koju su sada prikupljene nove ponude, jer Grad nije vlasnik nekretnine. Najavili su tada pokretanje sudskog spora protiv Grada. Kontaktirali smo ih da vidimo što se u međuvremenu dogodilo.

- Nastavno na Vaš upit kojim nas tražite informaciju kako je društvo PROARH Mateković riješilo odnose s Gradom Splitom u vezi s projektom građenja prve faze Tehnološkog parka Dračevac, obavještavamo Vas da je društvo PROARH Mateković svoja potraživanja prema Gradu Splitu prisiljeno ostvarivati u sudskom postupku te je takav sudski postupak još uvijek u tijeku - stoji u odgovoru koji smo dobili od arhitektonskog biroa.

---

Iz Ministarstva - ni pisma ni razglednice



Kontaktirali smo i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da provjerimo kako stoje stvari s vlasničkim odnosima, odnosno jesu li Gradu Splitu dali vlasničku suglasnost na osnovi koje bi Banovina mogla ishoditi građevinsku dozvolu, ali u dva dana se nisu oglasili, iako smo ih više puta zamolili za brzi odgovor.

---

---

Vrijednost darovane nekretnine skoro 138 milijuna kuna

 

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 7. svibnja 2020. godine darovala je Gradu Splitu dio bivše vojarne “Sv. Križ” Dračevac u svrhu izgradnje Tehnološkog parka Split i Prometnog centra Grada Splita.

Darovano u naravi predstavlja zemljište površine od gotovo 100 tisuća metara kvadratnih na kojem se nalazi 11 zgrada, a procijenjena vrijednost je 137 milijuna i 900 tisuća kuna.

U okviru Tehnološkog parka planirana je izgradnja poslovnih sadržaja, ureda, radnih i proizvodnih hala, laboratorijskih i istraživačkih centara, javnih sadržaja, komercijalnih, administrativnih i upravnih sadržaja, kao i drugih sadržaja u funkciji osnovne namjene

 

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => splitska trakavica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => splitska trakavica 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-08-29 08:17:40 [created_by] => 3201 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-08-30 07:19:05 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-08-30 07:19:05 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2371 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/08\/29\/19135024.jpg","\/images\/slike\/2021\/08\/29\/12576770.jpg","\/images\/slike\/2021\/08\/29\/12901036.jpg","\/images\/slike\/2021\/08\/29\/19135022.jpg","\/images\/slike\/2021\/08\/29\/19135384.jpg","\/images\/slike\/2021\/08\/29\/19135382.jpg","\/images\/slike\/2021\/08\/29\/19135378.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["GRAD SPLIT","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Damjan Tadi\u0107\/Cropix","GRAD SPLIT","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Idejni projekt centralne zgrade Tehnolo\u0161kog parka Split - Dra\u010devac\u00a0","Andro Krstulovi\u0107 Opara i Andrej Plenkovi\u0107 hvale se revitalizacijom Dra\u010devca od sjednice Vlade odr\u017eane u Splitu 2018. godine\u00a0","Andro Krstulovi\u0107 Opara i Andrej Plenkovi\u0107 hvale se revitalizacijom Dra\u010devca od sjednice Vlade odr\u017eane u Splitu 2018. godine\u00a0","Idejni projekt centralne zgrade Tehnolo\u0161kog parka Split - Dra\u010devac\u00a0","Nekada\u0161nja vojarna u Dra\u010devcu koja bi rekonstruirana i nadogra\u0111ena trebala biti centar Tahnolo\u0161kog parka","Nekada\u0161nja vojarna u Dra\u010devcu koja bi rekonstruirana i nadogra\u0111ena trebala biti centar Tahnolo\u0161kog parka","Nekada\u0161nja vojarna u Dra\u010devcu koja bi rekonstruirana i nadogra\u0111ena trebala biti centar Tahnolo\u0161kog parka"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"966x610","hd_19135024_1920.jpg":"1920x1080","k_19135024_1280.jpg":"1280x1280","k_19135024_1024.jpg":"1024x1024","k_19135024_640.jpg":"640x640","k_19135024_480.jpg":"480x480","k_19135024_340.jpg":"340x340","k_19135024_220.jpg":"220x220","o_19135024_1280.jpg":"1280x808","o_19135024_1024.jpg":"1024x646","o_19135024_640.jpg":"640x404","o_19135024_480.jpg":"480x303","o_19135024_340.jpg":"340x214","o_19135024_220.jpg":"220x138","h_19135024_1280.jpg":"1280x854","h_19135024_1024.jpg":"1024x683","h_19135024_640.jpg":"640x427","h_19135024_480.jpg":"480x320","h_19135024_340.jpg":"340x227","h_19135024_220.jpg":"220x147","pp_19135024_1280.jpg":"1006x1280","pp_19135024_1024.jpg":"805x1024","pp_19135024_640.jpg":"503x640","pp_19135024_480.jpg":"377x480","pp_19135024_340.jpg":"267x340","pp_19135024_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1279","hd_12576770_1920.jpg":"1920x1080","k_12576770_1280.jpg":"1280x1280","k_12576770_1024.jpg":"1024x1024","k_12576770_640.jpg":"640x640","k_12576770_480.jpg":"480x480","k_12576770_340.jpg":"340x340","k_12576770_220.jpg":"220x220","o_12576770_1280.jpg":"1280x852","o_12576770_1024.jpg":"1024x682","o_12576770_640.jpg":"640x426","o_12576770_480.jpg":"480x319","o_12576770_340.jpg":"340x226","o_12576770_220.jpg":"220x146","h_12576770_1280.jpg":"1280x854","h_12576770_1024.jpg":"1024x683","h_12576770_640.jpg":"640x427","h_12576770_480.jpg":"480x320","h_12576770_340.jpg":"340x227","h_12576770_220.jpg":"220x147","pp_12576770_1280.jpg":"1006x1280","pp_12576770_1024.jpg":"805x1024","pp_12576770_640.jpg":"503x640","pp_12576770_480.jpg":"377x480","pp_12576770_340.jpg":"267x340","pp_12576770_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1320","hd_12901036_1920.jpg":"1920x1080","k_12901036_1280.jpg":"1280x1280","k_12901036_1024.jpg":"1024x1024","k_12901036_640.jpg":"640x640","k_12901036_480.jpg":"480x480","k_12901036_340.jpg":"340x340","k_12901036_220.jpg":"220x220","o_12901036_1280.jpg":"1280x880","o_12901036_1024.jpg":"1024x704","o_12901036_640.jpg":"640x440","o_12901036_480.jpg":"480x330","o_12901036_340.jpg":"340x233","o_12901036_220.jpg":"220x151","h_12901036_1280.jpg":"1280x854","h_12901036_1024.jpg":"1024x683","h_12901036_640.jpg":"640x427","h_12901036_480.jpg":"480x320","h_12901036_340.jpg":"340x227","h_12901036_220.jpg":"220x147","pp_12901036_1280.jpg":"1006x1280","pp_12901036_1024.jpg":"805x1024","pp_12901036_640.jpg":"503x640","pp_12901036_480.jpg":"377x480","pp_12901036_340.jpg":"267x340","pp_12901036_220.jpg":"173x220"},{"size0":"969x602","hd_19135022_1920.jpg":"1920x1080","k_19135022_1280.jpg":"1280x1280","k_19135022_1024.jpg":"1024x1024","k_19135022_640.jpg":"640x640","k_19135022_480.jpg":"480x480","k_19135022_340.jpg":"340x340","k_19135022_220.jpg":"220x220","o_19135022_1280.jpg":"1280x795","o_19135022_1024.jpg":"1024x636","o_19135022_640.jpg":"640x397","o_19135022_480.jpg":"480x298","o_19135022_340.jpg":"340x211","o_19135022_220.jpg":"220x136","h_19135022_1280.jpg":"1280x854","h_19135022_1024.jpg":"1024x683","h_19135022_640.jpg":"640x427","h_19135022_480.jpg":"480x320","h_19135022_340.jpg":"340x227","h_19135022_220.jpg":"220x147","pp_19135022_1280.jpg":"1006x1280","pp_19135022_1024.jpg":"805x1024","pp_19135022_640.jpg":"503x640","pp_19135022_480.jpg":"377x480","pp_19135022_340.jpg":"267x340","pp_19135022_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1087","hd_19135384_1920.jpg":"1920x1080","k_19135384_1280.jpg":"1280x1280","k_19135384_1024.jpg":"1024x1024","k_19135384_640.jpg":"640x640","k_19135384_480.jpg":"480x480","k_19135384_340.jpg":"340x340","k_19135384_220.jpg":"220x220","o_19135384_1280.jpg":"1280x724","o_19135384_1024.jpg":"1024x579","o_19135384_640.jpg":"640x362","o_19135384_480.jpg":"480x271","o_19135384_340.jpg":"340x192","o_19135384_220.jpg":"220x124","h_19135384_1280.jpg":"1280x854","h_19135384_1024.jpg":"1024x683","h_19135384_640.jpg":"640x427","h_19135384_480.jpg":"480x320","h_19135384_340.jpg":"340x227","h_19135384_220.jpg":"220x147","pp_19135384_1280.jpg":"1006x1280","pp_19135384_1024.jpg":"805x1024","pp_19135384_640.jpg":"503x640","pp_19135384_480.jpg":"377x480","pp_19135384_340.jpg":"267x340","pp_19135384_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19135382_1920.jpg":"1920x1080","k_19135382_1280.jpg":"1280x1280","k_19135382_1024.jpg":"1024x1024","k_19135382_640.jpg":"640x640","k_19135382_480.jpg":"480x480","k_19135382_340.jpg":"340x340","k_19135382_220.jpg":"220x220","o_19135382_1280.jpg":"1280x853","o_19135382_1024.jpg":"1024x682","o_19135382_640.jpg":"640x426","o_19135382_480.jpg":"480x320","o_19135382_340.jpg":"340x226","o_19135382_220.jpg":"220x146","h_19135382_1280.jpg":"1280x854","h_19135382_1024.jpg":"1024x683","h_19135382_640.jpg":"640x427","h_19135382_480.jpg":"480x320","h_19135382_340.jpg":"340x227","h_19135382_220.jpg":"220x147","pp_19135382_1280.jpg":"1006x1280","pp_19135382_1024.jpg":"805x1024","pp_19135382_640.jpg":"503x640","pp_19135382_480.jpg":"377x480","pp_19135382_340.jpg":"267x340","pp_19135382_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x934","hd_19135378_1920.jpg":"1920x1080","k_19135378_1280.jpg":"1280x1280","k_19135378_1024.jpg":"1024x1024","k_19135378_640.jpg":"640x640","k_19135378_480.jpg":"480x480","k_19135378_340.jpg":"340x340","k_19135378_220.jpg":"220x220","o_19135378_1280.jpg":"1280x622","o_19135378_1024.jpg":"1024x498","o_19135378_640.jpg":"640x311","o_19135378_480.jpg":"480x233","o_19135378_340.jpg":"340x165","o_19135378_220.jpg":"220x107","h_19135378_1280.jpg":"1280x854","h_19135378_1024.jpg":"1024x683","h_19135378_640.jpg":"640x427","h_19135378_480.jpg":"480x320","h_19135378_340.jpg":"340x227","h_19135378_220.jpg":"220x147","pp_19135378_1280.jpg":"1006x1280","pp_19135378_1024.jpg":"805x1024","pp_19135378_640.jpg":"503x640","pp_19135378_480.jpg":"377x480","pp_19135378_340.jpg":"267x340","pp_19135378_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14932108 Threads: 6 Questions: 3143703805 Slow queries: 7009384 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234836134 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/cetiri-ozbiljne-tvrtke-poslale-banovini-ponude-za-gradnju-tehnoloskog-parka-ali-kljuc-milijunskog-projekta-drze-u-ladicama-zemljisnika-predmet-jos-nije-rijesen-1123514 [printLink] => /split/cetiri-ozbiljne-tvrtke-poslale-banovini-ponude-za-gradnju-tehnoloskog-parka-ali-kljuc-milijunskog-projekta-drze-u-ladicama-zemljisnika-predmet-jos-nije-rijesen-1123514?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 394023 [name] => Tehnološki park Dračevac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tehnoloski-park-dracevac [link] => /tag/tehnoloski-park-dracevac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 236108 [name] => Grad Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => grad-split [link] => /tag/grad-split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => splitska trakavica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Četiri ozbiljne tvrtke poslale Banovini ponude za gradnju Tehnološkog parka, ali ključ milijunskog projekta drže u ladicama zemljišnika. ‘Predmet još nije riješen‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3201 [name] => Sandi Vidulić [username] => sandi-viduli [email] => sandi-viduli@sd.hr [password] => $2y$10$QEONSV0iJcSKDJHoRmUlnugIL0..tKPBYNZIP7zCykZEUoWHMIhke [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandi-vidulic-3201 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1719 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/d7b193a1bc1ac1437dad7e71367ea22f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/29/19135024.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => GRAD SPLIT [mainImageDesc] => Idejni projekt centralne zgrade Tehnološkog parka Split - Dračevac  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/29/19135024.jpg [title] => Idejni projekt centralne zgrade Tehnološkog parka Split - Dračevac  GRAD SPLIT ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/29/12576770.jpg [title] => Andro Krstulović Opara i Andrej Plenković hvale se revitalizacijom Dračevca od sjednice Vlade održane u Splitu 2018. godine  Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/29/12901036.jpg [title] => Andro Krstulović Opara i Andrej Plenković hvale se revitalizacijom Dračevca od sjednice Vlade održane u Splitu 2018. godine  Damjan Tadić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/29/19135022.jpg [title] => Idejni projekt centralne zgrade Tehnološkog parka Split - Dračevac  GRAD SPLIT ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/29/19135384.jpg [title] => Nekadašnja vojarna u Dračevcu koja bi rekonstruirana i nadograđena trebala biti centar Tahnološkog parka Jakov Prkić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/29/19135382.jpg [title] => Nekadašnja vojarna u Dračevcu koja bi rekonstruirana i nadograđena trebala biti centar Tahnološkog parka Jakov Prkić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/29/19135378.jpg [title] => Nekadašnja vojarna u Dračevcu koja bi rekonstruirana i nadograđena trebala biti centar Tahnološkog parka Jakov Prkić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U Banovini su raspisali javnu nabavu na osnovi koje od pristiglih ponuda odabiru najpovoljnijeg ponuditelja koji će izraditi projektnu dokumentaciju po kojoj će ishoditi građevinsku dozvolu i rekonstruirati centralnu zgradu Tehnološkog parka na Dračevcu. Problem bi mogao biti tek u tome što Grad još uvijek nije vlasnik nekretnina, nego je to i dalje Republika Hrvatska.

U Banovini su otvorene četiri ponude koje su pristigle na javni poziv koji je raspisao Grad Split za projektiranje i građenje centralne zgrade prve faze tehnološkog parka Dračevac.

"Kamgrad" je dao najvišu ponudu od 205 milijuna, slijedi "Tromont" sa 165 milijuna, a na trećem mjestu je "Strabag" sa 155 milijuna kuna. Ako nije greška u pisanju, onda bismo nazvali dampinškom ponudom onu od "Ing-grada" koji je ponudio 198 tisuća s PDV-om, iako je procijenjena vrijednost javne nabave 116,8 milijuna kuna bez PDV-a.

Ponude su predane za prvu fazu projektiranja i radova na postojećoj zgradi bivše vojarne koja se nalazi sjeverozapadno od zgrade u kojoj je danas Općinski sud.

Složena poslovna građevina

U planskoj dokumentaciji ova zgrada je projektirana kao dio složene poslovne građevine s podzemnom garažom, koju se namjerava izvoditi po fazama A, B i C s rekonstrukcijom, dogradnjom i nadogradnjom.

U dokumentaciji za javnu nabavu stoji da je Grad Split podnio projektnu prijavu za obnovu brownfield lokacije bivše vojarne "Sv. Križ" na Dračevcu, što predstavlja prvu fazu cjelokupnog projekta izgradnje centralne zgrade Tehnološkog parka u Splitu. Ukupan iznos projektne prijave je 79.107.328,88 kuna, dok će se bespovratna sredstva Europske unije osigurati u iznosu od 44.274.234,69 kuna, što predstavlja 56 posto ukupnih sredstava projekta.

---

image
Idejni projekt centralne zgrade Tehnološkog parka Split - Dračevac 
GRAD SPLIT
---

Međutim, unatoč tome što se ovaj projekt u zadnjem periodu mandata gradonačelnika Andre Krstulovića Opare naveliko reklamirao kao uspjeh njegove vlasti, pregledom dokumentacije doznali smo da Grad još uvijek nije vlasnik parcela na Dračevcu koje mu je država prije tri godine obećala darovati.

Prema Elaboratu koji je radila tvrtka "Tripodij-geodezija" za lokacijsku dozvolu, Republika Hrvatske je i dalje vlasnik na području na kojem se namjerava vršiti dogradnja, nadogradnja i prenamjena bivše vojarne u centralnu zgradu Tehnološkog parka. Što je još neobičnije, u lokacijskoj dozvoli koju je Grad sebi izdao navode se neke katastarske čestice koje se ne mogu naći na portalu katastar.hr koji je u vlasništvu Državne geodetske uprave.

Upitali smo stoga Grad kako namjerava dobiti građevinsku dozvolu? Odnosno, kako će onaj koji bude radio projektnu dokumentaciju ishoditi građevinsku dozvolu ako Grad nije ukljiženi vlasnik predmetnih parcela na kojima se planira zahvat?

- Nadležna Služba zatražila je uknjižbu svih ovih čestica temeljem ugovora o darovanju između RH i Grada, a predmet se vodi pod brojem Z-25139/2020 i predan je na zemljišnik 21.08.2020. Predmet još uvijek nije riješen. Međutim, građevinska dozvola može se izdati i za zemljište koje nije upisano kao vlasništvo podnositelja zahtjeva, ali je u tom slučaju potrebno dobiti tzv. vlasničku suglasnost, kao dokaz pravnog interesa sukladno čl.109 Zakona - odgovoreno nam je iz Banovine.

Dakle, prošle su tri godine otkad je premijer Andrej Plenković potpisao Ugovor o darovanju, a država je još uvijek upisana kao vlasnik. Iz Grada tvrde da mogu graditi i ako nisu vlasnici ako od države dobiju vlasničku suglasnost, ali nisu izjavili da su je dobili.

'Prividni nesklad čestica'

Nadalje, upitali smo na temelju kojih podataka o katastarskim česticama je izdana lokacijska dozvola. Naime, pregledom Katastra hr., ne mogu se pronaći katastarske čestice 450, 443, 446, 462, 465, 466 koje se u dozvoli navode.

- Prividni "nesklad" između popisa katastarskih čestica koje ulaze u sastav građevne čestice predmetnog zahvata događa se zbog paralelnih procesa provedbe parcelacijskog elaborata i procesa izdavanja lokacijske dozvole, pa je provedbom elaborata u katastru određena nova oznaka katastarske čestice, drugačija od one koja se proziva u lokacijskoj dozvoli - objašnjavaju iz Grada.

- Budući da je popis čestica u lokacijskoj dozvoli određen popisom koji je sastavni dio geodetskog elaborata iz idejnog projekta, a koja je zakonom propisana osnova za vođenje postupka i izdavanje lokacijske dozvole, nastala prije nego što je parcelacijski elaborat proveden u katastru, jasno je da je ova situacija prividnog "nesklada" moguća, i rezultat je zakonitih postupaka, čija paralelna provedba zakonom nije onemogućena - tvrde u Banovini.

Dakle, parcelacijski elaborat na osnovi kojeg je izdana lokacijska dozvola već godinu dana nije proveden u Katastru, a u dozvolu koja je izdana u listopadu 2020. su upisane čestice koje još nisu postale službene. U Banovini to zovu "prividni nesklad".

Ukratko, Grad nije vlasnik nekretnina za koje je raspisao javnu nabavu za projektiranje i građenje centralne zgrade prve faze tehnološkog parka Dračevac, ponude su otvorene, odabir još nije izvršen.

Vodi se i sudski spor

No, u međuvremenu traje i sudski spor zato što je Grad htio uređivati Tehnološki park, a nije bio vlasnik nekretnine u Dračevcu.

Naime, prije nekoliko godina je za posao izrade projektne dokumentacije bila odabrana tvrtka PROARH, koju je Grad kasnije odbacio jer nisu ispunili zadatak u roku.

---

image
Nekadašnja vojarna u Dračevcu koja bi rekonstruirana i nadograđena trebala biti centar Tahnološkog parka
Jakov Prkić/Cropix
---

Iz tog arhitektonskog biroa su u svibnju 2020. za "Slobodnu" izjavili kako nisu mogli ishoditi građevinsku dozvolu, a to je dio Javne nabave, za koju su sada prikupljene nove ponude, jer Grad nije vlasnik nekretnine. Najavili su tada pokretanje sudskog spora protiv Grada. Kontaktirali smo ih da vidimo što se u međuvremenu dogodilo.

- Nastavno na Vaš upit kojim nas tražite informaciju kako je društvo PROARH Mateković riješilo odnose s Gradom Splitom u vezi s projektom građenja prve faze Tehnološkog parka Dračevac, obavještavamo Vas da je društvo PROARH Mateković svoja potraživanja prema Gradu Splitu prisiljeno ostvarivati u sudskom postupku te je takav sudski postupak još uvijek u tijeku - stoji u odgovoru koji smo dobili od arhitektonskog biroa.

---

Iz Ministarstva - ni pisma ni razglednice



Kontaktirali smo i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da provjerimo kako stoje stvari s vlasničkim odnosima, odnosno jesu li Gradu Splitu dali vlasničku suglasnost na osnovi koje bi Banovina mogla ishoditi građevinsku dozvolu, ali u dva dana se nisu oglasili, iako smo ih više puta zamolili za brzi odgovor.

---

---

Vrijednost darovane nekretnine skoro 138 milijuna kuna

 

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 7. svibnja 2020. godine darovala je Gradu Splitu dio bivše vojarne “Sv. Križ” Dračevac u svrhu izgradnje Tehnološkog parka Split i Prometnog centra Grada Splita.

Darovano u naravi predstavlja zemljište površine od gotovo 100 tisuća metara kvadratnih na kojem se nalazi 11 zgrada, a procijenjena vrijednost je 137 milijuna i 900 tisuća kuna.

U okviru Tehnološkog parka planirana je izgradnja poslovnih sadržaja, ureda, radnih i proizvodnih hala, laboratorijskih i istraživačkih centara, javnih sadržaja, komercijalnih, administrativnih i upravnih sadržaja, kao i drugih sadržaja u funkciji osnovne namjene

 

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
GRAD SPLIT Ante Čizmić/Cropix Damjan Tadić/Cropix GRAD SPLIT Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix
GRAD SPLIT
Idejni projekt centralne zgrade Tehnološkog parka Split - Dračevac 
Ante Čizmić/Cropix
Andro Krstulović Opara i Andrej Plenković hvale se revitalizacijom Dračevca od sjednice Vlade održane u Splitu 2018. godine 
Damjan Tadić/Cropix
Andro Krstulović Opara i Andrej Plenković hvale se revitalizacijom Dračevca od sjednice Vlade održane u Splitu 2018. godine 
GRAD SPLIT
Idejni projekt centralne zgrade Tehnološkog parka Split - Dračevac 
Jakov Prkić/Cropix
Nekadašnja vojarna u Dračevcu koja bi rekonstruirana i nadograđena trebala biti centar Tahnološkog parka
Jakov Prkić/Cropix
Nekadašnja vojarna u Dračevcu koja bi rekonstruirana i nadograđena trebala biti centar Tahnološkog parka
Jakov Prkić/Cropix
Nekadašnja vojarna u Dračevcu koja bi rekonstruirana i nadograđena trebala biti centar Tahnološkog parka
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/cetiri-ozbiljne-tvrtke-poslale-banovini-ponude-za-gradnju-tehnoloskog-parka-ali-kljuc-milijunskog-projekta-drze-u-ladicama-zemljisnika-predmet-jos-nije-rijesen-1123514 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=de620f87320c4cf37febf93cee433cb5cad858c4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C4%8Cetiri+ozbiljne+tvrtke+poslale+Banovini+ponude+za+gradnju+Tehnolo%C5%A1kog+parka%2C+ali+klju%C4%8D+milijunskog+projekta+dr%C5%BEe+u+ladicama+zemlji%C5%A1nika.+%E2%80%98Predmet+jo%C5%A1+nije+rije%C5%A1en%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fcetiri-ozbiljne-tvrtke-poslale-banovini-ponude-za-gradnju-tehnoloskog-parka-ali-kljuc-milijunskog-projekta-drze-u-ladicama-zemljisnika-predmet-jos-nije-rijesen-1123514 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fcetiri-ozbiljne-tvrtke-poslale-banovini-ponude-za-gradnju-tehnoloskog-parka-ali-kljuc-milijunskog-projekta-drze-u-ladicama-zemljisnika-predmet-jos-nije-rijesen-1123514 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => splitska trakavica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Splitsplitska trakavica

Četiri ozbiljne tvrtke poslale Banovini ponude za gradnju Tehnološkog parka, ali ključ milijunskog projekta drže u ladicama zemljišnika. ‘Predmet još nije riješen‘

Piše Sandi Vidulić
30. kolovoza 2021. - 09:19

U Banovini su raspisali javnu nabavu na osnovi koje od pristiglih ponuda odabiru najpovoljnijeg ponuditelja koji će izraditi projektnu dokumentaciju po kojoj će ishoditi građevinsku dozvolu i rekonstruirati centralnu zgradu Tehnološkog parka na Dračevcu. Problem bi mogao biti tek u tome što Grad još uvijek nije vlasnik nekretnina, nego je to i dalje Republika Hrvatska.

U Banovini su otvorene četiri ponude koje su pristigle na javni poziv koji je raspisao Grad Split za projektiranje i građenje centralne zgrade prve faze tehnološkog parka Dračevac.

"Kamgrad" je dao najvišu ponudu od 205 milijuna, slijedi "Tromont" sa 165 milijuna, a na trećem mjestu je "Strabag" sa 155 milijuna kuna. Ako nije greška u pisanju, onda bismo nazvali dampinškom ponudom onu od "Ing-grada" koji je ponud...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 06:59