StoryEditorOCM
Splitšto kažete?

Bubalo ima originalnu ideju kako riješiti problem oko nesretne pirje i pritom zaraditi: ‘Novci svako jutro legnu...‘

Piše split sd
29. lipnja 2023. - 12:59

Pirja u Marmontovoj, čini se, služi za sve osim za ono čemu je namijenjena. Od onoga da godinama nije ispravno radila, pa je bila na remontu, pa je prskala sve okolo... A u posljednje vrijeme najčešće služi kao kanta za smeće ili pisoar pijanoj balavurdiji koja turistički dolazi u Split.

Ova brončana skulptura kipara Kažimira Hraste postavljena 1998. godine jednostavno nikako da bude onakva kako je zamišljena - atipična fontana u koju curi voda iz fige.

Estradnom menadžeru Ivanu Bubalu pala ja na pamet ideju kako jednim potezom riješiti taj problem, ali i napraviti ovo djelo. Pa je ne budi lijen putem Facebooka uputio otvoreno pismo dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću u vezi korištenja pirje.

‘Prateći prateći vaš rad molio bi da o ovoj stvari razmislite i odlučite što prije, s obzirom na to da je stvar ‘urgentna‘, a financijski je vrlo prihvatljiva.

U nekoliko navrata šetajući navečer gradom nailazio sam na sljedeću situaciju: u Marmontovoj ulici (pirja) vidio sam scene od toga da se djeca penju unutra, do toga da cura ‘toča noge‘ i štošta drugo.

Meni je pirja originalna i jedinstvena. Zato vam predlažem da odmah naručite ploču (od bakra, plastike, drva) i pričvrstite je na bedem (poviše pirje) i da na 7-8-10 jezika napišite: ‘Slikajte se uz našu jedinstvenu pirju koju nećete naći nigdje u svijetu. Ako ste u mogućnosti ubacite u nju 1 euro, tako ćete pomoći potrebitoj djeci‘, ili nešto drugo što odlučite.

Pri dnu pirje stavi se tanka željezna mreža tako da novci legnu na dno i ‘netko‘ svaki dan ili svaki tjedan te novce položi na račun taj i taj.

Riješit ćemo se problema i napraviti korisnu stvar‘, poručio mu je Bubalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:11