StoryEditorOCM
Splitdi je bus?

Apel s istoka Splita: ‘Djeca nam kasne u školu! Gradonačelniče, dosta ste unaprijedili javni prijevoz, nemojte više...‘

Piše Tanja Gattin
12. veljače 2024. - 12:10

HDZ-ov Marijan Čelan je u ime stanovnika Neslanovca, Brda i Ravnih njiva postavio pitanje gradonačelniku Ivici Puljku u vezi gradske tvrtke "Promet" i prenio opasku da se iz gradske uprave ne vidi istok grada i da su oni građani drugog reda po pitanju autobusne povezanosti.

- Na Neslanovcu su ostali bez autobusne polazne stanice i ne znaju kada autobus polazi niti dolazi - upozorio je Čelan i dodao da se autobusi zaustavljaju na nesigurnim mjestima, a da učenici zbog nepoznatog voznog reda sve više kazne u školu.

- Građani su poručili gradonačelniku: Dosta ste unaprijedili javni prijevoz, molim vad nemojte više  prenio je poruku Čelan i upitao:

- Zašto stoji 18 polovnih autobusa koje ste nedavno nabavili, dok se mnoge linije ukidaju? Što mislite poduzeti o uvođenju linija prema stvarnom potrebama naših građena?

image

Marijan Čelan

Tom Dubravec/Cropix

- Svaka promjena vodi do nekih nedostataka. Tvrtka "Promet" već razgovara s građanima, objasnilo se što se može, a što ne može napraviti u ovom trenutku. Postoji veliki problem nedostatka vozača. Niti jedna linija nije ukinuta, a u planu je uvođenje novih linija od kojih ih najviše prolazi kroz Brda i Neslanovac, baša radi toga da se ti dijelovima grada bolje povezu s zapadom grada, bolnicom, centrom grada, šoping centrima… Najavljenih 18 autobusa bit će na cestama čim se angažiraju vozači - odgovorio je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:38