StoryEditorOCM
Spiza plustop kombinacija

Dobili smo super recept poznate nutricionistkinje: pogodan je za sve koji moraju paziti što jedu, ali i za - gurmane!

Piše Spiza SD
25. rujna 2023. - 14:49

Jako dobar prijedlog za jednostavan ručak pronašli smo na izvrsnom Instagram nutricionistkinje Dragane Olujić, nutricionist_by_dragana_olujic, a ono zbog čega nam se osobito sviđa je činjenica da je riječ o jelu pogodnom za osobe koje radi različitih zdravstvenih stanja moraju paziti na prehranu.

Kako je nutricionistkinja Olujić navela uz recept -  riječ je, da vas poštedimo neizvjesnosti, o pirovoj tjestenini s umakom od mahuna i pečenim rajčicama - ovo je jelo pogodno za srčane bolesnike, za oporavak od karcinoma, ali i za osobe koje imaju problema s inzulinskom rezistencijom i pretilošću.

Oduševljeni svime navedenim zamolili smo Draganu za dozvolu da vam prenesemo recept i dobili je pa vam toplo preporučujemo da ga isprobate.

Pirova tjestenina s umakom od mahuna i pečenim rajčicama

Sastojci

200 g cherry rajčica
200 g mahuna
100 g žutog luka
2 režnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica balsamica
sol, papar
suha mješavina mediteranskih začina
extra djevičansko maslinovo ulje

Priprema 

Rajčice oprati, osušiti i peći pola sata na 200 stupnjeva.

Pečene rajčice prebaciti u zdjelu, dodati sol, papar i suhe začine i pustiti da se ohlade u marinadi u koju se doda maslinovo ulje.

Mahune skuhati i s malo vode od kuhanja prebaciti u blender. Žuti luk i češnjak sitno nasjeckati pa kratko popržiti na malo maslinovog ulja i dodati u blender zajedno sa soli, paprom i malo aceta balsamica. Dobro miskati dok se ne dobije kremasta tekstura.

Tjesteninu skuhati i kuhanu tjesteninu pomiješati s umakom od mahuna i pečenim rajčicama.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 03:13