StoryEditorOCM
Slanoas u rukavu

Pripremate tulum za doček u svom domu? Imamo savršen recept za brze i slasne zalogaje koji će oduševiti sve goste

Piše SD SPIZA
30. prosinca 2023. - 08:11

Izuzetno jednostavna, brza i lagana za napraviti, ova rolada od špinata s dimljenim lososom i krem sirom savršeno je hladno predjelo ili kanape, i to još uz s malo ugljikohidrata, za vašu sljedeću zabavu ili druženje s ekipom.

Ukusni spoj špinata, dimljenog lososa i sira stvara slasne zalogaje koji će oduševiti sve goste. Osim svoje sočnosti, ova rolada omogućuje praktičnost jer ju možete pripremiti dan ili dva unaprijed, ali i bez problema na sam dan događaja.

Iznenadite svoje goste živim prirodnim bojama ovog savršenog recepta, postavljajući ga kao glavnu zakusku zabave za doček Nove godine!

Rolada od špinata punjena krem ​​sirom i dimljenim lososom

Rolada

450 g špinata
4 jaja
½ dl mlijeka
1 žličica soli
papar
1 kora od limuna

Nadjev:

350 g krem ​​sira
1 svežanj sitno nasjeckanog kopra
300 g dimljenog lososa
papar
limunov sok

Priprema rolada:

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

Odmrznuti špinat stavite u zdjelu i ocijedite vodu. Jaja razdijelite na žumanjke i bjelanjke. Pomiješajte žumanjke, mlijeko, ocijeđeni špinat, limunovu koricu, sol i papar.

Bjelanjke jako čvrsto istucite. Umiješajte ⅓ u smjesu od špinata, zatim pažljivo umiješajte ostatak tučenih bjelanjaka, izbjegavajući izbijanje zraka iz tijesta. Tijesto istresite u lim veličine 40×30 cm obložen papirom za pečenje. Tijesto treba biti debljine oko ½ cm.

Podlogu pecite na 200 stupnjeva 15-20 minuta ili dok ne postane čvrsta i blago zlatna. Pustite da se ohladi 5 minuta prije nego skinete papir za pečenje s dna kako bi se potpuno ohladilo.

Nadjev od krem sira:

Pomiješajte krem ​​sir, kopar, limunov sok i začinite paprom.

Punjenje i valjanje:

Na ohlađenu podlogu namažite krem ​​sir. Ostavite malo tijesta slobodno na jednom od dugih rubova. Na kremu od sira stavite ploške hladno dimljenog lososa, pa roladu čvrsto zarolajte sa suprotne strane od slobodnog ruba.

Roladu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata, da se lakše reže.

Serviranje:

Roladu narežite na ploške debljine od oko 2 cm i za predjelo poslužite 3 komada po osobi. Roladu poslužite uz malo salate, kriške limuna i kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 22:57