StoryEditorOCM
Slanoiz bakine kuhinje

Brzo gotovo, ukusno i zdravo: ovo će vas jelo lijepo zagrijati, jeste li znali da su ove dvije namirnice tako dobar spoj?

Piše Spiza SD
16. listopada 2023. - 14:58

Pitate li se što biste mogli na brzinu skuhati, a da je ukusno i zdravo, evo vam odgovor iz bakine kuharice: skuhajte dobro gusto varivo od dvije zdrave namirnice koje se jako lijepo slažu i začinite ga slaninom.

Što se tiče namirnica izbor vam je širok, a mi smo se danas odlučili za poriluk i ječam, jer nam je jako drag taj jednostavan spoj kojeg bismo se trebali sjetiti i malo češće. 

Da ne duljimo, evo vam jednostavan recept, a vjerujemo da će vam se rezultat svidjeti.

Jednostavno varivo od poriluka i ječma

Sastojci:

200 g ječma
100 g pancete
100 ml bijelog vina
2 poriluka
2 mrkve
1/2 stabljike celera
1 žličica dimljene paprike
sol, papar

Priprema:

Prepržite narezanu pancetu na tavi, dodajte joj na kolutove narezan poriluk te mrkvu i celer nasjeckane na kockice. Pirjajte dok povrće ne počne hvatati boju pa zalijte vinom.

Promiješajte i dodajte ječam, sol, papar i papriku pa zalijte s otprilike 750 ml tople vode. Poklopite i kuhajte uz povremeno miješanje 20-ak minuta, a ako postane pregusto dodajte još vode.

Gotovo je kad se skuha ječam. Provjerite okus i poslužite, a ako želite još krepkije jelo, na kraju umiješajte i žlicu do dvije vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 15:16