StoryEditorOCM
Savjetiza hladne mjesece

Vrijeme je za pripremu zimnice: Znate li kako pravilno sterilizirati staklenke? Nije dovoljan samo dobar recept...

Piše MOZAIK SD
23. rujna 2023. - 07:30

Rujan je vrijeme kada mnoge domaćice vrijedno rade na pripremanju zimnice u kojoj će uživati ​​tijekom hladnih mjeseci.

Kako biste tijekom zime mogli uživati ​​u određenim vrstama voća i povrća, evo zimnice koju možete napraviti u obliku raznih umaka od povrća u ulju ili octu, kiselih salata, sokova i džemova, piše klix.ba.

Zrelo voće i povrće i dobar recept nisu jedini preduvjeti za pripremu ukusne i dugotrajne zimnice, iznimno je važno pravilno sterilizirati staklenku. U nastavku su četiri načina kako pravilno sterilizirati staklenke za zimnicu.

Staklenke sterilizirajte u pećnici

Iako je odavno poznata kao jedna od najboljih metoda, sterilizacija staklenki u pećnici traje nešto duže. Oprane staklenke stavite u pećnicu tako da ih stavite na papirnate ubruse u dva sloja na rešetke pećnice i posložite staklenke na rešetke tako da se ne dodiruju. Zatim postavite temperaturu na 130 C ili 270 F i ostavite ih 20 minuta. Rukavicom za pećnicu izvadite staklenke i stavite ih na pladanj otporan na toplinu da se ohlade.

Sterilizirajte staklenku u kipućoj vodi

Staklenke možete jednostavno sterilizirati tako da ih kuhate u vrućoj vodi 10 do 15 minuta neposredno prije nego što ih napunite hladnom vodom. Na taj način se uništavaju sve klice koje mogu izazvati kvarenje.

Staklenke sterilizirajte u perilici posuđa

Steriliziranje staklenki u perilici posuđa vjerojatno je najlakši način i dobro funkcionira ako na uređaju imate dodatnu dodatnu toplinu.

Provjerite je li stroj prazan i čist. Staklenke i poklopce stavite u perilicu i pokrenite ciklus pranja koji traje koliko i priprema pekmeza. Izvadite staklenke i stavite ih na čist, upijajući kuhinjski papir da se osuše.

Sterilizacija staklenki u mikrovalnoj pećnici

Ako želite jednostavnu i brzu sterilizaciju staklenki, predlažemo da je stavite u mikrovalnu pećnicu. Potrebno je napraviti sljedeće korake nakon čega će vaše staklenke biti spremne za upotrebu:

Staklenku prvo očistite i operite pa stavite u mikrovalnu pećnicu, uključite je na "najjače" 30 do 45 sekundi. Zatim ih naopako stavite na upijajući kuhinjski papir da se osuše. Iako sterilizacija staklenki u mikrovalnoj pećnici dobro funkcionira, metalne poklopce ne možete sterilizirati na ovaj način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 19:48