StoryEditorOCM
Savjetiza najbolje pome

Mala caka koja jamči svježinu: okrenite rajčice na ovu stranu i trajat će vam znatno dulje. Tko bi rekao da ovo pali!

Piše SD SPIZA
4. kolovoza 2023. - 07:10

Pome su sinonim litnje spize. Bilo u salatama ili nostalgično na plažama kad su glavni favorit za gricnit nakon sunca i mora. Malo posoljene, malo maslinovog ulja ili u intenzivnijoj varijanti s acetom balsamicom.. Koju god opciju najčešće odabirali, mi je obožavamo i ne možemo zamisliti ljeto bez sočnog crvenog povrća. 

Dok traje lito guštamo i pokušavamo napraviti što više recepata s pomama kako bismo uživali u onim pravim domaćima, ali s tim nailazimo i na jedan mali problem. Često količina potrošnje ne odgovara brzini kojom pome potpuno sazrijevaju pa se tako dogodi da na kraju tjedna nalazimo na one kašaste i već pomalo trule. Savršeno zrele pome su ono za čim ljeti žudimo. A znamo i trik pomoću kojeg će vam što dulje ostati svježe!

image
Martin Bertrand/Hans Lucas Via Afp

Ova pomalo banalna  metoda pruža jako dobre rezultate. Pome jednostavno okrenite peteljkom prema dolje. Ovakvim načinom skladištenja stvara se barijera protiv kisika, usporavajući potencijalnu plijesan i truljenje, a vaše pome ne gube čvrstoću i slatkoću. Tko bi rekao!

Još je jedna bitna stavka u cijeloj priči: pripazite kako ćete posložiti rajčice - ne bi smjele biti jedna na drugoj kako se ne bi otkotrljale.

Ako vam se ova caka ne sviđa jer mislite da će vam ovako poredane pome zauzeti previše mjesta, imamo još jedan prijedlog. Stavite malo selotejpa ili neke druge ljepljive trake preko peteljke, djelovat će na sličan način.

Uz pomoć trika sa slaganjem i njegove alternative s peteljkom, rajčice će dugo ostati čvrste i sočne, a koža će im biti glatka i blistava. Nije važno hoćete li ih čuvati na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku, uz pomoć ovih trikova uživat ćete u njihovoj svježini bez obzira gdje ih držali.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:45