StoryEditorOCM
Savjetibitan detalj

Ispržite jaja kao chef! Recept je isti kao vaš, uz jednu ključnu razliku: znate li kada tavu morate maknuti s vatre?

Piše T. S. M.
25. ožujka 2024. - 07:05

Nadalina jaja zna napravit i umeko i utvrdo i ugusto i uritko, a kako vi stojite po tom pitanju? Evo, recimo, znate li baš kako treba napraviti pržena jaja? Ona zbrčkana, njih je lakše napraviti. Ako mislite da ima prostora za usavršavanje, čitajte dalje jer imamo vam super savjet.

Pronašli smo ga na TikToku, ali za razliku od mnogih koji se tamo mogu vidjeti, ovaj je dobar i jednostavan. Vidjet ćete na kraju, prenijet ćemo vam i video.

Odmah ćemo vam otkriti u čemu je caka. Zapravo, dvije su. Prva glasi: za što bolji rezultat uzmite više jaja, barem tri.

image
Shutterstock

Druga se sastoji u tome da tavu morate u pravom trenutku maknuti s vatre. A taj trenutak nastupa puno ranije nego što većina misli.

Nakon što ste otopili komadić maslaca i pustili ga da posmeđi (ovaj trik je važan za što bolji okus), u tavu trebate uliti smjesu jaja, soli i, ako želite, papra.

Sve dobro izmiješajte, zatim tavu maknite s vatre. Dodajte malo creme fraichea (poslužit će i kiselo vrhnje, punomasni grčki jogurt ili krem sir pa čak i mlijeko - uloga im je sniziti teperaturu jaja i učiniti ih kremastijima, ali ako vam to nije drago, ovaj detalj preskočite), još malo miješajte i voilà - vaša savršeno pržena jaja su gotova.

A sad pogledajte chefa u akciji.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:27