StoryEditorOCM
Receptimljac!

Večera u 15 minuta: pripremite pizzu na francuskom kruhu, imamo i recept s BBQ umakom, sve je hrskavo, ukusno i brzo!

Piše SD SPIZA
27. kolovoza 2023. - 18:16

Ima li što bolje od pizza večeri? I to one pizze koju sami napravite! Ma nema ništa slasnije! Ove slasne pizze s francuskim kruhom brzo se i jednostavno pripremaju tako da možete svatko napraviti svoj osobni favorit bez puno truda.

Recepti su osmišljeni tako da budu jednostavni praktični i ukusni.  Samo prerežite baguette na pola, premažite ih umakom, posložite nadjeve za pizzu koje god vam srce poželi. Potom sve stavite u pećnicu na 10 minuta!

Mi u ovom receptu donosimo varijantu kombinaciji s pizzom margheritom i verziju s piletinom za roštilj, ali sastojke možete kombinirati po želji kako biste ih prilagodili svačijem ukusu.

Pizza baguetti

Sastojci:

1 baget, prerezan na pola poprečno i uzdužno

Pizza Margherita:

1 šalica umaka od rajčice
¾ šalice naribane mozzarelle
prepolovljene cherry rajčice
mozzarella (kuglice
1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
½ žličice pahuljica crvene paprike

BBQ piletina:

1 šalica BBQ umaka
1 šalica nasjeckane piletine na žaru
¾ šalice naribane mozzarelle
½ srednjeg luka, tanko narezanog
2 žlice narezanog češnjaka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite 2 lima za pečenje papirom za pečenje. Rasporedite komade baguettea na lim za pečenje, s prerezanom stranom okrenutom prema gore.

Za pripremu pizze margherite, namažite 2 komada baguettea umakom od rajčice i na vrh stavite narezanu mozzarellu, cherry rajčice, kuglice mozzarelle i bosiljak.

Za pripremu BBQ pizze s piletinom namažite 2 komada baguettea BBQ umakom i na vrh stavite nasjeckanu piletinu, narezanu mozzarellu i crveni luk.

Pecite dok se sir ne zapeče - oko 10 minuta.

Pospite pizza margherita bruschette nasjeckanim bosiljkom i listićima crvene paprike, a bruschette s BBQ piletinom zelenim lukom. Uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:38