StoryEditorOCM
Slanozdravo i ukusno

Sočne rolice zapečene u finom umaku: ovaj recept volimo jer nudi zgodnu opciju, svi će biti siti i zadovoljni

Piše T.S.M.
7. prosinca 2023. - 11:17

Mislite li se što bi danas mogli ručak, ne morate se više misliti. Imamo prijedlog koji je sezonski, zdrav, hranjiv, štedljiv i jednostavan. Pa može li bolje? Pripremite rolice od kelja s nadjevom od gljiva, zapečene u finom umaku od rajčice. Ako baš nikako ne možete bez mesa, nadjevu slobodno dodajte malo mljevenog. Ako pak meso zaobilazite u širokom luku, izostavite pancetu koja se spominje u receptu, a okus jela naglasite dodatnim začinima po svom guštu. 

Rolice od kelja 

Sastojci:

500 g pasirane rajčice
250 g gljiva
10 listova kelja
2-3 ploškice pancete
2 mlada luka
1 mrkva
1/2 luka
timijan
sol, papar

Priprema:

Gljive očistite i narežite. Narežite mladi luk. Mrkvu očistite i usitnite. Pancetu usitnite pa bacite na umjereno zagrijanu tavu. Kad pusti masnoću, dodajte mladi luk, mrkvu pa gljive. Miješajte i kuhajte dok ne oekša. Začinite. Dobivenom smjesom nadjenite list po list kelja, kao da radite sarme.

Poredajte u posudu za pečenje, na dno stavite malo ulja i vode. Pecite na 180 stupnjeva desetak minuta, zatim zalijte umakom od rajčice koji ste u međuvremenu pripremili pirjajući pasiranu rajčicu i sitno sjeckani luk pa začinili timijanom.

Pecite još 15-ak minuta odnosno dok niste zadovolni mekoćom kelja. Po potrebi podlijte toplom vodom. Poslužite uz pire od krumpira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 09:36