StoryEditorOCM
Slanokakav trik!

Ovako ćete napraviti savršeno pahuljastu kajganu: otkrivamo ključan sastojak, nikako ga ne smijete preskočiti

Piše SD SPIZA
4. siječnja 2024. - 08:10

Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusne porcije jaja, a svatko ima svoj omiljeni. Bilo da ih volite kuhana, kajganu, poširana, pečena, pržena ili kao omlet, quiche, frittatu ili soufflé, jaj su uvijek odličan i ukusan obrok - bez obzira na doba dana. 

Međutim, u posljednje vrijeme zaintrigirao nas je trik koji kruži internetom za izradu iznimno pahuljaste kajgane i nismo mogli, a da ne isprobamo. 

Metoda, koju je na TikToku popularizirao Wishbone Kitchen, uključuje ubacivanje vode u jaja prije pečenja, kao i pokrivanje tave i kuhanje jaja na pari zadnjih nekoliko minuta procesa kuhanja. Rezultat je prekrasno pahuljasta kajgana koja nije nimalo prekuhana, zadržava poželjnu količinu vlage, ima savršen mali sjaj te nije osušena.

Kako napraviti savršeno pahuljastu kajganu?

Započnite zagrijavanjem tave na srednjoj do jakoj vatri. Razbijte jaja u zdjelu i dodajte malo vode umjesto vrhnja ili mlijeka. Istucite jaja dok ne postanu glatka i ne ostanu tragovi, a zatim premažite zagrijanu tavu maslacem. Nakon što maslac počne mjehurića i još nije posmeđio, dodajte umućena jaja.

Kad se jaja počnu kuhati, pričekajte da se rubovi smjese od jaja počnu stvrdnjavati, a zatim gumenom lopaticom gurajte jaja s vanjske strane tave prema sredini. Ponovite ovaj korak radeći oko tave, stvarajući vrpce od jaja u sredini tave. Pazite da tijekom ovog procesa ne nasjeckate jaja; gurajte ih samo od vanjskih rubova posude prema sredini.

Nakon što su jaja otprilike 90 posto kuhana i još uvijek malo tekuća na vrhu, isključite vatru i stavite poklopac na tavu, dopuštajući da se jaja kuhaju na pari oko 5 minuta. U ovom trenutku, jaja bi trebala biti lijepa i pahuljasta i spremna za oblaganje tostom namazanim maslacem i omiljenim prilozima za doručak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:24