StoryEditorOCM
Receptibrzo i fino

Hrskavi popečci od tikvica još su slasniji zahvaljujući jednom sastojku: zdravi su, ukusni i jako zgodni za marendu

Piše SD SPIZA
14. lipnja 2023. - 12:58

Jedno od najpoznatijih jela u kojem su tikvice glavni sastojak su definitivno popečci. Volimo ih pripremati tijekom ljeta jer su veoma brzo gotovi, priprema je jednostavna, a finalni rezultat su ukusne male polpete s raznolikim zdravim sastojcima. Također, odličan su snack kojeg možete ponijeti sa sobom na posao i jesti hladnog.

Kvinoja je poznata po tome što je iznimno zdrava, stoga će u kombinaciji s tikvicama u ovom receptu popečci postati pravi zasitni obrok, zdrav i fin. Ovo je odlična ideja za lagan ljetni ručak u kojem će uživati svi ukućani. Za dodatno osvježenje možete ih poslužiti uz hladni grčki jogurt ili salate po želji.

Popečci s tikvicama i kvinojom

Sastojci:

220 g tikvica
1 velika mrkva
200 g kuhane kvinoje
3 jaja
1 mladi luk
1/2 žličice kurkume
½ šalice krušnih mrvica
sol, papar
ulje za prženje

Priprema:

Tikvice i mrkvu naribajte, posolite i ostavite sa strane da puste vodu. Naknadno iscijedite rukama kako bi uklonili višak vode.

Nasjeckajte luk i istucite jaja. Pomiješajte naribanu tikvicu, mrkvu, luk, kvinoju, jaje začine i krušne mrvice. Cijelu smjesu pustite 10 minuta da odstoji.

Žlicom oblikujte popečke i stavite ih na tanjur ili lim obložen papirom za pečenje.

Zagrijte ulje na tavi i popecite popečke sa svake strane oko 4 minute. Gotovi su onda kad dobiju zlatno smeđu boju. Popečke izvadite na upijajuću kuhinjski papir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:30