StoryEditorOCM
SlanoDOBRA NAVIKA

Doručak koji je u skladu s vašim novogodišnjim rezolucijama: zdrav, ukusan, kremast i gotov za pet minuta

Piše SD SPIZA
1. siječnja 2024. - 07:20

Novogodišnje rezolucije su već posložene i sigurno se na mnogim listama nalazi odluka o početku zdravog načina života i zdravoj prehrani. Kako dobru volju ne biste izgubili u samom startu, preporučujemo vam da novogodišnje jutro započnete sa zdravim doručkom.

Nakon vesele novogodišnje noći u kojoj niste brojili kalorije i u kojoj ste sigurno popili koju čašicu više od planiranog, ujutro će vam savršeno prijati nešto lagano i voćno. Zato smo vam pripremili recept za chia puding za koji vam je potrebno samo nekoliko sastojaka, a gotov je začas. Okus birate sami jer na vrh dodajete ono što najviše volite. 

Ovo bi lako mogla postati vaša zdrava navika u 2024. godini. Možete ga pripremiti već navečer i ponijeti na posao - tako ćete biti sigurni da nećete preskočiti najvažniji obrok u danu. Neće vam ni dosaditi jer kombinaciju dodataka s vrha uvijek možete mijenjati po želji.

Chia puding

Sastojci:

250 ml bademova mlijeka ili mlijeka po izboru
4 žličice chia sjemenki
1 žličica meda 
po želji narezano voće, granola, džem ili orašasti plodovi

Priprema:

Količine navedene u receptu dovoljne su za jednu porciju pa recept prilagodite ako spremate doručak za više osoba. Promiješajte mlijeko, chia sjemenke i med te smjesu rasporedite u posude ili čašice. Pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku najmanje dva sata. Također, doručak možete pripremiti i večer prije te ostaviti u hladnjaku preko noći.

Poslužite sa svježim voćem, granolom, džemom ili orašastim plodovima. 

Uživajte u slasnom i zdravom doručku!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:54