stdClass Object ( [id] => 219934 [title] => Slaven Žužul: Iz Remetinca sam izišao puno jači [alias] => slaven-zuzul-iz-remetinca-sam-izisao-puno-jaci [catid] => 297 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Predsjednik i budući vlasnik Radničkog nogometnog kluba “Split” Slaven Žužul samo za “Slobodnu” otkriva kako će izgledati novi “Splitov” stadion i poslovni kompleks u Parku mladeži čija bi gradnja mogla početi za nešto više od godine dana. Ispričao nam je i kako je zaradio svoj prvi milijun, a iako ga je naljutilo pitanje da komentira najnoviju aferu i uhićenja u Hrvatskim autocestama, ipak je govorio o svojim danima u pritvoru u Remetincu u kojem je završio zbog HAC-ove afere oko bojenja tunela. «Pokazalo se istinitim da ono što te ne ubije, to te ojača», kazuje nam Slaven Žužul.

”Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je javno-privatno partnerstvo s RNK ‘Split’. Gradu Splitu ćete priznati vlasništvo nad Parkom mladeži na Brodarici. Zatim ćete na mjestu današnjeg stadiona izgraditi novi za koji biste dobili pravo korištenja na 30 godina, izgradili dvoranu za Atletski sportski klub (ASK), te zamjenske stanove za stanare u takozvanim škverskim barakama, ali i stanove komercijalne namjene. Možete li nam otkriti više detalja?

- Stadion “Ruža hrvatska” s natkrivenim gledalištem s deset tisuća mjesta s južne strane bi imao poslovnu zgradu čijim bi se iznajmljivanjem crpio novac za održavanje stadiona, a to bi zajedno, nakon 30 godina koncesije, otišlo u vlasništvo Grada. Kad imamo model poslovne zgrade, gradnju stadiona će financirati svaka banka. Već smo neke kontaktirali, a neke su se same ponudile. A sada, kada imamo ‘papirnati’ dogovor s Gradom i ASK-om, možemo krenuti u razvijanje te ideje. Neka se zna da se u Parku mladeži ne svađamo s ASK-om, već da smo u dobrom suživotu.

Druga faza projekta se odnosi na izgradnju zamjenskih stanova za 60 do 70 obitelji u škverskim barakama, a da bi to imalo smisla, trebamo izgraditi još tri puta više stambenog prostora za prodaju. Ideju će razraditi arhitekti. Radi se o izvrsnoj lokaciji koja bi mogla biti novi centar grada, a iz nebodera bi se pružao pogled na Poljud, Rivu i Kaštela. Ovim projektom su svi na dobitku: grad, jer će mu promijeniti vizuru tog dijela, stanari koji sada u barakama žive u nesnošljivim uvjetima, te RNK Split i ASK.

Sada imamo priliku da cijeli grad bude zadovoljan. Osim toga, ovaj projekt može pokrenuti grad, zaposliti ljude, a inzistirat ćemo na tome da to budu splitske tvrtke. To je veliko ulaganje koje mora imati svoju studiju isplativosti. Da bi se projekt mogao realizirati, treba promijeniti GUP, a to moraju odobriti gradski vijećnici. Ako se to ne dogodi, sve pada u vodu.

”Zašto se o izgradnji novog ‘Splitova’ stadiona niste uspjeli dogovoriti s bivšim gradskim vlastima, HDZ-ovom i Kerumovom? A pokušali ste tijekom četiri godine koliko već traje sudski spor oko vlasništva nad Parkom mladeži.

- Na to ne znam dati odgovor. No, zato je ova vlast pokazala želju i razumijevanje. Naš razgovor je i počeo da tu nema nikakve štete jer da smo svi na dobitku, tako i ASK, pa ako hoćete i obližnji Kerumov centar “Joker”. Drago mi je što ćemo s Gradom prestati hodati po sudu koji samo košta. Bolje je sjesti za stol i dogovoriti se.

”No, što je s ostalim sadržajima, kao što je sportski hotel, javna garaža itd., a koje je ranije Grad Split planirao u Parku mladeži i prije sedam godina raspisao urbanističko-arhitektonski natječaj?

- Ova je investicija potpuno drukčija, manja i realnija. Pregovaramo s bankama u inozemstvu čiji je kapital jeftiniji nego kod nas. Za to dokumentacija mora biti navrijeme napravljena, nema zapinjanja nogu jer to svi želimo izgurati što prije, i treba to još nacrtati, oblikovati, usuglasiti, ozakoniti itd..

Suradnja je zamišljena da klub i Grad osnuju timove. Grad će dati projekt menadžera Antu Vukovića, a klub svog odvjetnika Krunu Peronju iz odvjetničkog društva Primorac i partneri. Ako se realizira, kompleks će biti prelijep, zanimljiv za stanare, navijače i prolaznike. Svi ćemo biti na debelom dobitku i zato bismo trebali usmjeriti pozitivnu energiju da ovo uspije.

” RNK ‘Split’ ima i zemljište na zapadnoj obali, pokraj hotela ‘Marjan’. Zar lokacija nije preinteresantna da bi tu bila smještena djeca iz omladinske škole kluba, a kako ste to ranije kazali?


- Zapadna obala je atraktivna lokacija, no ne znam što je sve novim urbanističkim planom predviđeno. Tamo možemo izgraditi hotel za smještaj djece ili nešto drugo. Što god bude na toj lokaciji, bit će u korist kluba. Taj prostor jest interesantan i u vlasništvu je kluba, no još ne možemo u njega ući. Zbog toga na sudu vodimo parnice s tvrtkama i udrugama koje se tim nekretninama bespravno koriste, a klubu godinama stižu njihovi računi za vodu i struju.

” Jesu li atraktivne nekretnine bile razlog što ste u stečaju preuzeli RNK ‘Split’ otkupivši potraživanja svih vjerovnika?

- Imao sam ideju po kojoj sam tu došao, a to je isključivo nogomet. Lako je na izbor RNK “Split” gledati iz sadašnje pozicije koja nije ista kao prije šest godina kada smo se borili da klub iziđe iz stečaja, uložili rad i energiju i uprli u kojem pravcu želimo ići i da vidimo što će se iz toga izroditi.

RNK “Split” ima interesantne nekretnine, ali ih ni dandanas ne može konzumirati kako bi trebalo. Klubu ništa nisam odnio, samo sam dao. Ostavio sam ime Radnički nogometni klub Splita, nisam dopustio da se ono ugasi. Brat i ja samo tu dali cijeloga sebe i novce, i to je sada respektabilan klub koji je od kalvarije stečaja i četvrte lige došao do prve lige i igranja u Europi.

Klub je ove godine najviše napredovao. Za omladinsku školu, u kojoj je više od 350 djece, uredili smo teren s umjetnom travom, poligon i obnovili prostorije. Bez te škole klubu ne bi bilo života i izgubio bi se smisao. Pri kraju je preoblikovanje kluba iz udruge u sportsko dioničko društvo kluba, a 14. prosinca je osnivačka skupština. Dragovoljno smo išli u preoblikovanje, a dok su ostali išli prisilno da bi još malo preživjeli, pa bi onda opet upali u probleme. Nije mala stvar što se transformiramo u novo stabilno trgovačko društvo, da smo stabilni prvoligaš, da želimo igrati Europu, da imamo omladinsku školu.

Ime Splita je 50 godina bilo izbrisano s naslovnica, vegetiralo je. A sada, kada se zbroji Park mladeži, novi stadion, neboderi, zapadna obala i transfer Ante Rebića, klub djeluje interesantno, ali trebalo je do toga doći i mnogo investirati. Možda se na kraju projekt u Parku mladeži i ne realizira, ali kluba će i dalje sigurno biti.
Simulacija novog stadiona 'Splita'
” Kako ste zaradili svoj prvi milijun? (Slaven Žužul u tom trenutku sa zida skida uokvirenu fotografiju svog oca Ante snimljenog pokraj kamiona s natpisom Autoprijevoznički obrt Žužul.)

- To je moj ćaća, pokoj mu duši. Bio je autoprijevoznik u vrijeme kada mnogi današnji dioničari i milijunaši nisu imali ništa. Cijeli život je bio privatnik i od njega sam naslijedio autoprijevoznički obrt. Tako, dok sam još studirao strojarstvo, istovremeno sam bio i autoprijevoznik, što mi stoji u radnoj knjižici iz 1986. godine. Tako je počelo, kamion po kamion, bager po bager... Nisam krenuo da nisam imao ništa.

Tako sam kao student, za vrijeme ferija, mijenjao ćaću i vozio po cijeloj bivšoj Jugi. Nitko naš nikad nije radio u državnoj firmi, ni stric ni ćaća. Naučili smo raditi, razmišljati o sebi i drugima, radnicima i djelatnicima. I ja sam neko vrijeme imao pečat obrtnika “Autoprijevoznik Slaven Žužul”, pa bi se po studentskom domu šalio “vidi ja autoprijevoznik moram studirati strojarstvo”. Kad sam diplomirao, govorio sam da sam najškolovaniji među vozačima. Obrt sam kasnije ugasio i osnovao “Skladgradnju”.

Uslijedili su brodogradnja, građevina, pa nogomet i transfer Ante Rebić u Fiorentinu. Život negdje početi mora, nekad je to pleska, nekad noga u guzicu, ali opet je i to korak naprijed. To su puste godine rada, ali nije s ledine.
Brat Jozo i ja smo u posao uložiti mnogo truda. U obitelji nas je bilo petero muške djece, jer brat i ja smo 20 godina živjeli sa stricem koji ima tri sina i koji nas je odgajao vojnički, a to bi značila svaki dan u zoru u polje i kopat.

” Kako komentirate nova uhićenja u Hrvatskim autocestama?

- Niti hoću, niti smijem to komentirati.

” Zašto se ljutite kada je u novinama pisalo da očekujete odštetu jer ne možete raspolagati s 22 milijuna kuna blokiranih dok se ne utvrdi je li Vam bilo preplaćeno bojenje tunela ‘Mala Kapela’ i ‘Sveti Rok’?

- Ja nisam govorio u tom tekstu. Od komentiranja svojih sudskih predmeta vezanih za HAC ne bježim, već to ne smijem.

” No, možete li nam pričati o svojim pritvorskim danima u Remetincu?

- Moj pokojni ćaća je govorio: “Neka malo osjetiš i to, znat ćeš što je život.” Netko se na to gadi, ima averzije, jer naravno da nije ugodno. A ti su dani bili specifični, emotivni. Nije se ni lako toga prisjećati jer ostavilo je ožiljke na obitelj, djecu i mene. Obitelj je bila uz mene, i kad smo na okupu svaki problem se da savladati i ponosno nositi.

Kad sam izlazio iz pritvora, na pitanje novinara sam kazao: “Što te ne ubije, to te ojača.” I hvala Bogu, iz toga sam izišao puno jači. Samo par godina nakon toga “Skladgradnja” je proglašena najboljom tvrtkom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dobili smo bonitet izvrsnosti AAA što dovoljno govori o tvrtki.

U četiri godine ne da nismo pali nego smo samo napredovali. Jedina smo od rijetkih solventnih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj. Nikome nismo dužni, svi su dužni nama, neću govoriti koji, kakvi i zašto su dužni, a jedini sam ja bio to što sam bio. Ali neću o tome govoriti. Danas u svojim tvrtkama - “Skladgradnji” i portalu Dalmacijanews, te u klubu - zapošljavamo 400 ljudi. “Skladgradnja” nastoji ugovoriti posao izvan granica ove države, jer u nas je posla sve manje.

Tanja Gatin Zebić [video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => predsjednik rnk ‘Split’ o prošlosti i planovima za budućnost [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-12-06 16:43:56 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-12-07 18:30:15 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-12-07 14:06:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10377 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 297 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije s područja politike, društva i kulture. [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, spektar, društvo, politika, kultura [secure] => 0 [page_title] => Spektar [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 297 [name] => Spektar [alias] => spektar [description] => [parent] => 260 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"260","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15177521 Threads: 3 Questions: 3167774681 Slow queries: 7092643 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235307710 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sd-plus/spektar ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 376 [name] => Arhiva [alias] => arhiva [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /arhiva ) [1] => stdClass Object ( [id] => 296 [name] => Stil [alias] => stil [parent] => 260 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sd-plus/stil ) ) [link] => /sd-plus/spektar/slaven-zuzul-iz-remetinca-sam-izisao-puno-jaci-219934 [printLink] => /sd-plus/spektar/slaven-zuzul-iz-remetinca-sam-izisao-puno-jaci-219934?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 215369 [name] => slavenžužul [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slavenzuzul [link] => /tag/slavenzuzul ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => predsjednik rnk ‘Split’ o prošlosti i planovima za budućnost [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Slaven Žužul: Iz Remetinca sam izišao puno jači [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-01-09-36-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => templates/site/images/no_image.png [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [galleryCount] => 0 [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Predsjednik i budući vlasnik Radničkog nogometnog kluba “Split” Slaven Žužul samo za “Slobodnu” otkriva kako će izgledati novi “Splitov” stadion i poslovni kompleks u Parku mladeži čija bi gradnja mogla početi za nešto više od godine dana. Ispričao nam je i kako je zaradio svoj prvi milijun, a iako ga je naljutilo pitanje da komentira najnoviju aferu i uhićenja u Hrvatskim autocestama, ipak je govorio o svojim danima u pritvoru u Remetincu u kojem je završio zbog HAC-ove afere oko bojenja tunela. «Pokazalo se istinitim da ono što te ne ubije, to te ojača», kazuje nam Slaven Žužul.

”Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je javno-privatno partnerstvo s RNK ‘Split’. Gradu Splitu ćete priznati vlasništvo nad Parkom mladeži na Brodarici. Zatim ćete na mjestu današnjeg stadiona izgraditi novi za koji biste dobili pravo korištenja na 30 godina, izgradili dvoranu za Atletski sportski klub (ASK), te zamjenske stanove za stanare u takozvanim škverskim barakama, ali i stanove komercijalne namjene. Možete li nam otkriti više detalja?

- Stadion “Ruža hrvatska” s natkrivenim gledalištem s deset tisuća mjesta s južne strane bi imao poslovnu zgradu čijim bi se iznajmljivanjem crpio novac za održavanje stadiona, a to bi zajedno, nakon 30 godina koncesije, otišlo u vlasništvo Grada. Kad imamo model poslovne zgrade, gradnju stadiona će financirati svaka banka. Već smo neke kontaktirali, a neke su se same ponudile. A sada, kada imamo ‘papirnati’ dogovor s Gradom i ASK-om, možemo krenuti u razvijanje te ideje. Neka se zna da se u Parku mladeži ne svađamo s ASK-om, već da smo u dobrom suživotu.

Druga faza projekta se odnosi na izgradnju zamjenskih stanova za 60 do 70 obitelji u škverskim barakama, a da bi to imalo smisla, trebamo izgraditi još tri puta više stambenog prostora za prodaju. Ideju će razraditi arhitekti. Radi se o izvrsnoj lokaciji koja bi mogla biti novi centar grada, a iz nebodera bi se pružao pogled na Poljud, Rivu i Kaštela. Ovim projektom su svi na dobitku: grad, jer će mu promijeniti vizuru tog dijela, stanari koji sada u barakama žive u nesnošljivim uvjetima, te RNK Split i ASK.

Sada imamo priliku da cijeli grad bude zadovoljan. Osim toga, ovaj projekt može pokrenuti grad, zaposliti ljude, a inzistirat ćemo na tome da to budu splitske tvrtke. To je veliko ulaganje koje mora imati svoju studiju isplativosti. Da bi se projekt mogao realizirati, treba promijeniti GUP, a to moraju odobriti gradski vijećnici. Ako se to ne dogodi, sve pada u vodu.

”Zašto se o izgradnji novog ‘Splitova’ stadiona niste uspjeli dogovoriti s bivšim gradskim vlastima, HDZ-ovom i Kerumovom? A pokušali ste tijekom četiri godine koliko već traje sudski spor oko vlasništva nad Parkom mladeži.

- Na to ne znam dati odgovor. No, zato je ova vlast pokazala želju i razumijevanje. Naš razgovor je i počeo da tu nema nikakve štete jer da smo svi na dobitku, tako i ASK, pa ako hoćete i obližnji Kerumov centar “Joker”. Drago mi je što ćemo s Gradom prestati hodati po sudu koji samo košta. Bolje je sjesti za stol i dogovoriti se.

”No, što je s ostalim sadržajima, kao što je sportski hotel, javna garaža itd., a koje je ranije Grad Split planirao u Parku mladeži i prije sedam godina raspisao urbanističko-arhitektonski natječaj?

- Ova je investicija potpuno drukčija, manja i realnija. Pregovaramo s bankama u inozemstvu čiji je kapital jeftiniji nego kod nas. Za to dokumentacija mora biti navrijeme napravljena, nema zapinjanja nogu jer to svi želimo izgurati što prije, i treba to još nacrtati, oblikovati, usuglasiti, ozakoniti itd..

Suradnja je zamišljena da klub i Grad osnuju timove. Grad će dati projekt menadžera Antu Vukovića, a klub svog odvjetnika Krunu Peronju iz odvjetničkog društva Primorac i partneri. Ako se realizira, kompleks će biti prelijep, zanimljiv za stanare, navijače i prolaznike. Svi ćemo biti na debelom dobitku i zato bismo trebali usmjeriti pozitivnu energiju da ovo uspije.

” RNK ‘Split’ ima i zemljište na zapadnoj obali, pokraj hotela ‘Marjan’. Zar lokacija nije preinteresantna da bi tu bila smještena djeca iz omladinske škole kluba, a kako ste to ranije kazali?


- Zapadna obala je atraktivna lokacija, no ne znam što je sve novim urbanističkim planom predviđeno. Tamo možemo izgraditi hotel za smještaj djece ili nešto drugo. Što god bude na toj lokaciji, bit će u korist kluba. Taj prostor jest interesantan i u vlasništvu je kluba, no još ne možemo u njega ući. Zbog toga na sudu vodimo parnice s tvrtkama i udrugama koje se tim nekretninama bespravno koriste, a klubu godinama stižu njihovi računi za vodu i struju.

” Jesu li atraktivne nekretnine bile razlog što ste u stečaju preuzeli RNK ‘Split’ otkupivši potraživanja svih vjerovnika?

- Imao sam ideju po kojoj sam tu došao, a to je isključivo nogomet. Lako je na izbor RNK “Split” gledati iz sadašnje pozicije koja nije ista kao prije šest godina kada smo se borili da klub iziđe iz stečaja, uložili rad i energiju i uprli u kojem pravcu želimo ići i da vidimo što će se iz toga izroditi.

RNK “Split” ima interesantne nekretnine, ali ih ni dandanas ne može konzumirati kako bi trebalo. Klubu ništa nisam odnio, samo sam dao. Ostavio sam ime Radnički nogometni klub Splita, nisam dopustio da se ono ugasi. Brat i ja samo tu dali cijeloga sebe i novce, i to je sada respektabilan klub koji je od kalvarije stečaja i četvrte lige došao do prve lige i igranja u Europi.

Klub je ove godine najviše napredovao. Za omladinsku školu, u kojoj je više od 350 djece, uredili smo teren s umjetnom travom, poligon i obnovili prostorije. Bez te škole klubu ne bi bilo života i izgubio bi se smisao. Pri kraju je preoblikovanje kluba iz udruge u sportsko dioničko društvo kluba, a 14. prosinca je osnivačka skupština. Dragovoljno smo išli u preoblikovanje, a dok su ostali išli prisilno da bi još malo preživjeli, pa bi onda opet upali u probleme. Nije mala stvar što se transformiramo u novo stabilno trgovačko društvo, da smo stabilni prvoligaš, da želimo igrati Europu, da imamo omladinsku školu.

Ime Splita je 50 godina bilo izbrisano s naslovnica, vegetiralo je. A sada, kada se zbroji Park mladeži, novi stadion, neboderi, zapadna obala i transfer Ante Rebića, klub djeluje interesantno, ali trebalo je do toga doći i mnogo investirati. Možda se na kraju projekt u Parku mladeži i ne realizira, ali kluba će i dalje sigurno biti.
Simulacija novog stadiona 'Splita'
” Kako ste zaradili svoj prvi milijun? (Slaven Žužul u tom trenutku sa zida skida uokvirenu fotografiju svog oca Ante snimljenog pokraj kamiona s natpisom Autoprijevoznički obrt Žužul.)

- To je moj ćaća, pokoj mu duši. Bio je autoprijevoznik u vrijeme kada mnogi današnji dioničari i milijunaši nisu imali ništa. Cijeli život je bio privatnik i od njega sam naslijedio autoprijevoznički obrt. Tako, dok sam još studirao strojarstvo, istovremeno sam bio i autoprijevoznik, što mi stoji u radnoj knjižici iz 1986. godine. Tako je počelo, kamion po kamion, bager po bager... Nisam krenuo da nisam imao ništa.

Tako sam kao student, za vrijeme ferija, mijenjao ćaću i vozio po cijeloj bivšoj Jugi. Nitko naš nikad nije radio u državnoj firmi, ni stric ni ćaća. Naučili smo raditi, razmišljati o sebi i drugima, radnicima i djelatnicima. I ja sam neko vrijeme imao pečat obrtnika “Autoprijevoznik Slaven Žužul”, pa bi se po studentskom domu šalio “vidi ja autoprijevoznik moram studirati strojarstvo”. Kad sam diplomirao, govorio sam da sam najškolovaniji među vozačima. Obrt sam kasnije ugasio i osnovao “Skladgradnju”.

Uslijedili su brodogradnja, građevina, pa nogomet i transfer Ante Rebić u Fiorentinu. Život negdje početi mora, nekad je to pleska, nekad noga u guzicu, ali opet je i to korak naprijed. To su puste godine rada, ali nije s ledine.
Brat Jozo i ja smo u posao uložiti mnogo truda. U obitelji nas je bilo petero muške djece, jer brat i ja smo 20 godina živjeli sa stricem koji ima tri sina i koji nas je odgajao vojnički, a to bi značila svaki dan u zoru u polje i kopat.

” Kako komentirate nova uhićenja u Hrvatskim autocestama?

- Niti hoću, niti smijem to komentirati.

” Zašto se ljutite kada je u novinama pisalo da očekujete odštetu jer ne možete raspolagati s 22 milijuna kuna blokiranih dok se ne utvrdi je li Vam bilo preplaćeno bojenje tunela ‘Mala Kapela’ i ‘Sveti Rok’?

- Ja nisam govorio u tom tekstu. Od komentiranja svojih sudskih predmeta vezanih za HAC ne bježim, već to ne smijem.

” No, možete li nam pričati o svojim pritvorskim danima u Remetincu?

- Moj pokojni ćaća je govorio: “Neka malo osjetiš i to, znat ćeš što je život.” Netko se na to gadi, ima averzije, jer naravno da nije ugodno. A ti su dani bili specifični, emotivni. Nije se ni lako toga prisjećati jer ostavilo je ožiljke na obitelj, djecu i mene. Obitelj je bila uz mene, i kad smo na okupu svaki problem se da savladati i ponosno nositi.

Kad sam izlazio iz pritvora, na pitanje novinara sam kazao: “Što te ne ubije, to te ojača.” I hvala Bogu, iz toga sam izišao puno jači. Samo par godina nakon toga “Skladgradnja” je proglašena najboljom tvrtkom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dobili smo bonitet izvrsnosti AAA što dovoljno govori o tvrtki.

U četiri godine ne da nismo pali nego smo samo napredovali. Jedina smo od rijetkih solventnih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj. Nikome nismo dužni, svi su dužni nama, neću govoriti koji, kakvi i zašto su dužni, a jedini sam ja bio to što sam bio. Ali neću o tome govoriti. Danas u svojim tvrtkama - “Skladgradnji” i portalu Dalmacijanews, te u klubu - zapošljavamo 400 ljudi. “Skladgradnja” nastoji ugovoriti posao izvan granica ove države, jer u nas je posla sve manje.

Tanja Gatin Zebić [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] => [OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sd-plus/spektar/slaven-zuzul-iz-remetinca-sam-izisao-puno-jaci-219934 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=000e4057492ada18ac4f706e0b2616a7bfd5c055 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Slaven+%C5%BDu%C5%BEul%3A+Iz+Remetinca+sam+izi%C5%A1ao+puno+ja%C4%8Di&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fspektar%2Fslaven-zuzul-iz-remetinca-sam-izisao-puno-jaci-219934 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fspektar%2Fslaven-zuzul-iz-remetinca-sam-izisao-puno-jaci-219934 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => predsjednik rnk ‘Split’ o prošlosti i planovima za budućnost [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Spektarpredsjednik rnk ‘Split’ o prošlosti i planovima za budućnost

Slaven Žužul: Iz Remetinca sam izišao puno jači

Piše PSD.
7. prosinca 2013. - 15:06
Predsjednik i budući vlasnik Radničkog nogometnog kluba “Split” Slaven Žužul samo za “Slobodnu” otkriva kako će izgledati novi “Splitov” stadion i poslovni kompleks u Parku mladeži čija bi gradnja mogla početi za nešto više od godine dana. Ispričao nam je i kako je zaradio svoj prvi milijun, a iako ga je naljutilo pitanje da komentira najnoviju aferu i uhićenja u Hrvatskim autocestama, ipak je govorio o svojim danima u pritvoru u Remetincu u kojem je završio zbog HAC-ove afere oko bojenja tunela. «Pokazalo se istinitim da ono što te ne ubije, to te ojača», kazuje nam Slaven Žužul.

”Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je javno-privatno partnerstvo s RNK ‘Split’. Gradu Splitu ćete priznati vlasništvo nad Parkom mladeži na Brodarici. Zatim ćete na mjes...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 03:09