StoryEditorOCM
Zvijezde onlineUVIJEK OBOŽAVANA

Jennifer Aniston slavi 55. rođendan, prošla je svašta: objavila brdo fotografija, evo sočne priče i kako se mijenjala

Piše Scena SD
12. veljače 2024. - 20:42

Dok su Amerikanci feštali uz Super Bowl, Jennifer Aniston je slavila 55. rođendan. Oglasila se na Instagramu s porukom koliko je zahvalna za sve i objavila kolaž fotografija iz privatnog albuma, među kojima neke sežu u tinejdžerske godine i rano djetinjstvo, uz predivnu priču o tome koliko u njoj i danas ima svih tih godina i zašto.

Jennifer Aniston se posljednjih godina baš doima kao žena zadovoljna sobom i neopterećena mnogim stvarima koje su joj ranijih desetljeća stvarali dramu od života. A život joj je dao nebrojene prekrasne trenutke, ali i mnoge bolne.

Rođena 11. veljače 1969. u četvrti Sherman Oaks u Los Angelesu, Jennifer Joanna je kći Johna Anistona, glumca porijeklom s Krete, i glumice Nancy Dow. Jennifer ima dva polubrata, starijeg Johna Melicka s majčine strane, i mlađeg Alexa Anistona s očeve strane. Njezin krsni kum bio je slavni glumac Telly Savalas, jedan od očevih najboljih prijatelja.

U djetinjstvu se s roditeljima preselila u New York, nisu joj dozvoljavali da gleda televiziju, ali je ona pronalazila načine da zaobiđe zabranu.

Roditelji su joj se razišli kad je imala devet godina, a Jen je, u dobi od 11 godina, u školi Waldorf počela pohađati satove glume, što joj je zauvijek usmjerilo život.

Glumila je u manjim kazališnim produkcijama, a prva značajnija filmska uloga stigla je 1993. u horor komediji "Vilenjak”. Zbog nekoliko angažmana u televizijskim humorističnim serijama koje nisu bile dugog vijeka zamalo je odustala od glume, ali su se stvari uskoro promijenile kad je dobila ulogu u "Prijateljima”.

Trebala je biti Monica u ‘Prijateljima‘

Producenti su u startu željeli da Jennifer odradi audiciju za ulogu Monice Geller, ali je Courteney Cox puno bolje odgovara tom liku, pa je Jennifer angažirana u ulozi Rachel Green.

image

Courteney Cox i Jennifer Aniston kao Monica i Rachel u kultnim ‘Prijateljima‘

Serija je postala golemi hit i prikazivala se deset sezona osvojivši brojne nagrade i donijevši bogatstvo glavnim protagonistima, koje uz Jennifer i Courteney čine Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc i David Schwimmer.

Premda se serija, nakon deset sezona, prestala emitirati u svibnju 2004. godine, ostala je jedan od najpopularniji televizijskih programa i reprize se neprestano vrte na različitim kanalima.

Posljednju epizodu, emitiranu 6. svibnja 2004. godine na NBC-ju, gledalo je oko 52,5 milijuna Amerikanaca, što ju je učinilo petom najgledanijom posljednjom epizodom televizijskih serija u povijesti.

Svih deset sezona “Prijatelja” snimanih od rujna 1994. do svibnja 2004. godine nalazilo se među deset najgledanijih televizijskih programa godine u SAD-u.

image

Nezaboravna ekipa: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
 

/Photo12 Via Afp

Tijekom snimanja serije glavni glumci su u trećoj sezoni bili plaćeni 75.000 dolara po epizodi, u četvrtoj sezoni 85.000 dolara po sezoni, u petoj sezoni taj je iznos bio sto tisuća dolara po epizodi, a u šestoj 125.000 dolara po epizodi.

U sedmoj i osmoj sezoni Jennifer, Lisa, Courteney, Matt, David i Matthew su dobivali 750.000 dolara po epizodi, a u devetoj i desetoj sezoni taj se iznos za svakog od njih popeo na milijun dolara po epizodi, zahvaljujući čemu su Jennifer, Courteney i Lisa postale najbolje plaćene televizijske glumice.

Dvadeset milijuna dolara godišnje od tantijema

Posljednjih godina reprizna prikazivanja vlasniku prava na seriju donose oko milijardu dolara godišnje, zahvaljujući čemu svatko od šestero članova glumačke ekipe zarađuje godišnje oko 20 milijuna dolara zahvaljujući ugovorom zajamčenih dva posto od prihoda.

image

Ključna scena: Brad Pitt se u Jennifer zaljubio kad je gostovao u ‘Prijateljima‘

Friends Friends/Friends Friends

Popularna glumica koja prakticira hatha jogu i budokan karate prvu ozbiljniju ljubavnu vezu imala je s glumcem Tateom Donovanom od 1995. do 1998. godine. Nakon prekid s njim započela je svoju najfatalniju ljubavnu priču, onu s Bradom Pittom, zbog koje su za milijune fanova postali najomiljeniji hollywoodski par.

Vjenčali su se 29. srpnja 2000. u Malibuu i postali jedan od najpraćenijih parova, o kojemu se neumorno pisalo.

‘Ne mogu vjerovati da spavam s Pittom‘

Prenosile su se Jenniferine kultne izjave da "još ne može vjerovati da spava s Bradom Pittom" i priznanje da ga je zamolila da "u spavaću sobu dođe u kostimu iz Gladijatora".

image

Brad Pitt i Jennifer Aniston u godinama ljubavi

Hubert Boesl/Dpa Picture-alliance Via Afp

Brak se raspao nakon što se Brad zaljubio u Angelinu Jolie na snimanju filma "Gospodin i gospođa Smith” i u siječnju 2005. Jennifer i Brad su objavili da se razilaze, a razvod je finaliziran u listopadu te godine.

Jennifer u početku, pisalo se, nije vjerovala glasinama da je Brad vara s Angelinom. Kad je saznala istinu, bijesna ga je izbacila iz kuće.

Zbog Instagrama u Guinessovoj knjizi rekorda

Tijekom 2008. i 2009. bila je u vezi s glazbenikom Johnom Mayerom, a u svibnju 2011. počela je vezu s glumcem, scenaristom i redateljem Justinom Therouxom, svojom drugom velikom ljubavi. Zaručili su se u kolovozu 2012., a vjenčali su se u kolovozu 2015. na svom imanju u Bel Airu. Ipak su se razišli koncem 2017. godine.

image

John Mayer joj je bio prva ozbiljnija veza nakon bolnog razvoda i razočaranja u Brada

Rich Schmitt/Afp
image

S drugim suprugom Justinom Therouxom
 

Sara De Boer/instar Images/profimedia/Slobodna Dalmacija

Nakon godina odbojnosti prema društvenim mrežama, Jennifer je otvorila profil na Instagramu 15. listopada 2019. godine i srušila Instagram od posjećenosti.

Koliko je obožavana svjedoči činjenica da je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, prikupivši na Instagramu u prvih pet sati i 16 minuta milijun pratitelja! U prva 24 sata broj pratitelja prešao je sedam milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:22