StoryEditorOCM
TV&Realityigra na sigurno

Dalmatinka Petra u ‘Milijunašu‘ osvojila 10 tisuća eura, odustala je na pitanju iz Biblije jer je ostala bez pomoći

Piše SCENA SD
2. svibnja 2024. - 22:28

Splićanka Petra Odžak u ovotjednom izdanju kviza "Tko želi biti milijunaš?" osvojila je najveći iznos od 10.000 eura, dok je najmanji od 150 eura osvojio Dražen Nemet koji je pokušao samostalno odgovoriti na 10. pitanje iako je imao sva tri džokera na raspolaganju. Upoznali smo i Kristiana Ujlakija koji je odustao na glazbenom pitanju i osvojio 2.500 eura.

Ova 30-godišnja Splićanka u današnjoj emisiji nastavila je igru iz prošle u kojoj je točno odgovorila na 11 pitanja, osvojila 10.000 eura i pritom iskoristila sva tri džokera. Po struci je magistra i inženjerka elektrotehnike, zaposlena je u tvrtki za projektiranje i automatizaciju hidroelektrana, a u slobodno vrijeme voli igrati tenis i pjevati.

Pomoć džokera

U prethodnoj emisiji samostalno je igrala sve do 9. pitanja kad je iskoristila prvi džoker "zovi” jer nije bila sigurna uz nastanak čega vezujemo teoriju elastičnog odraza. Pomoć džokera „pitaj publiku” zatražila je na 10. pitanju o naslovu Urbanova albuma, dok je posljednji „pola-pola” iskoristila na 11. pitanju o Ratovima zvijezda.

Današnju emisiju započela je 12. pitanjem za 18.000 eura koje je glasilo: „U poglavlju Knjige postanka u kojem se spominju Pišon i Gihon, spominju se i…”.

Iako Petra poznaje neke dijelove Biblije, priznala je da o Knjizi postanka zna nešto manje, pa se dvoumila između odgovora pod A Egipat i Izrael i D Ur i Uruk.

Prepolovila iznos

No, s obzirom na to da nije osoba koja se „kocka”, odlučila je odustati i ostati pri osvojenih 10.000 eura. Srećom, jer da je nastavila igru, Petra bi izabrala netočan odgovor pod A i time prepolovila osvojen iznos.

Drugi natjecatelj 51-godišnji Kristian Ujlaki dolazi iz Koprivnice, po zanimanju je diplomirani novinar i knjižničar, a slobodno vrijeme voli provoditi vani, u vrtu i na biciklu.

Prvi džoker „pola-pola” iskoristio je na 8. pitanju u kojem se tražio logotip UN-ove agencije koji čine dvije ruke koje grade krov nad čovjekom. Pomoću eliminacije, Kristian je odabrao odgovor pod A UNHCR-a i točnim odgovorom nastavio igru s osvojenih 1.000 eura.

Na idućem pitanju iz romana Henryka Sienkiewicza uz pomoć džokera „zovi” Kristian nije uspio saznati što grade očevi likova Nelle i Poljaka Stasija, pa je iskoristio i džoker „pitaj publiku” koja je najviše glasova, 82 % dala odgovoru pod D Sueskog kanala.

Zahvaljujući publici, osvojio je 2.500 eura i otvorio 10. pitanje u kojem se tražilo ime glazbenika čiji je hit bio nadahnuće Bradburyjevoj kratkoj priči o astronautima. Kristian je sumnjao na odgovor pod B Eltona Johna, no nije htio riskirati, odustao je i zadržao osvojen iznos. Da je nastavio igru, ponudio bi točan odgovor i osvojio minimalno 5.000 eura.

Dražen Nemet rođen je u Karlovcu, živi u Zagrebu, po zanimanju je profesor povijesti i engleskog i trenutno je zaposlen kao prevoditelj. Gledali smo ga kao posljednjeg natjecatelja u emisiji.

Samostalno i sjajno igrao je sve do 10. pitanja u kojem se tražila država Akapskog zaljeva kojoj je grad Aqaba jedina morska luka.

Iako je imao sva tri džokera na raspolaganju, Dražen je imao dvojbu i odlučio je sam odgovarati. Nažalost, odgovor pod B Izraelu nije bio točan te je napustio kviz s osvojenih 150 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 00:15