StoryEditorOCM
TV&RealityDOBRO JUTRO HRVATSKA

Sjećate li se njih? Marija je ovako krenula, danas ‘drma‘ na HTV-u! Voljena emisija slavi rođendan, evo kad i kako

Piše SCENA SD
24. travnja 2024. - 09:14
Ivica Zadro (lijevo) i Marija nemčić vodili su prvu emisiju Dobro jutro Hrvatska 27. 4. 1992. Davor Meštrović (u društvu kolegice Blaženke Leib) najdugovječniji je voditelj emisijeYT Screenshot

Kultna jutarnja emisija HTV-a "Dobro jutro, Hrvatska“, definitivno jedna od najomiljenijih u programu HTV-a, u subotu 27. travnja slavi 32. rođendan.

Kroz slavljenički program vodit će Ivana Vilović uz veterana Mirka Fodora

Uz rođendansku tortu Ivana i Mirko podsjetit će vjerne gledatelje na brojne lijepe trenutke te najdugovječnije i najgledanije HTV-ove mozaične emisije koja ide uživo.

image

Dobro jutro Hrvatska

Uz popularno "Dobro jutro" stasale su generacije, a emisija od ponedjeljka do subote u domove brojnih gledatelja donosi aktualne informativne i zabavne sadržaje. Uz uvijek zanimljive goste dnevno se emitira i velik broj novinarskih reportaža iz svih dijelova Hrvatske. Od prvog dana dio velikog tima tako je i cijela HRT-ova dopisnička mreža. Rado gledane  su i redovite rubrike s  korisnim savjetima iz svih područja života.

Prva emisija "Dobro jutro Hrvatska" prikazala se 27. travnja 1992. godine, i to u sklopu programa "Za slobodu" koji je počeo u vrijeme Domovinskog rata 1992. godine.

Prvi voditelji emisije bili su Marija Nemčić, danas ravnateljica Programa HRT-a i glumac Ivica Zadro.

Trideset i dvije godine poslije, uz već navedeni voditeljski dvojac Mirka Fodora i Ivanu Vilović, emisiju naizmjenično vode i Maja Ciglenečki, Zlata Muck Sušec, Doris Pinčić i Ognjen Golubić, Vicko Dragojević te Davor Meštrović, koji je ujedno voditelj s najdužim stažem u renomiranoj ekipi "Dobrog jutra“.

Minute programa uz koje mnogi piju prvu šalicu kave pod uredničkom su palicom Ane Milić.

"Dobro jutro, Hrvatska“ od samih početaka počinje prepoznatljivom istoimenom pjesmom koju izvodi Maja Blagdan. Tekst je napisao Stevo Cvikić, a glazbu je skladao legendarni Rajko Dujmić. Upravo ta pjesma postala je jedan od simbola kako same emisije, tako i HRT-a.

Uspomene na slavne početke ekipa HTV-a evocirala je i prošle godine, evo kako je to izgledalo:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 10:13