stdClass Object ( [id] => 1337506 [title] => Jarak: Želim znati tko je okrenuo glavu u slučaju Pukanić. A priča o Ivani Hodak je najemotivnije što je eter zabilježio [alias] => jarak-zelim-znati-tko-je-okrenuo-glavu-u-slucaju-pukanic-a-prica-o-ivani-hodak-je-najemotivnije-sto-je-eter-zabiljezio [catid] => 481 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dvije godine su prošle od prelaska na RTL televiziju, a mi smo ga na malim ekranima mogli vidjeti samo šačicu puta. Ne bi to bilo čudno da Andrija Jarak nije jedno od najprominentnijih reporterskih lica. No, prije par tjedana je otkrio gdje se skrivao, a odgovor je kompleksniji nego što se na prvu možda činilo.

Radio je na projektu koji nosi njegovo ime, dokumentarnom serijalu “Dosje Jarak” koji u četiri epizode donosi novi pogled na mučne slučajeve koji su našu zemlju potresali prije 15 godina. Kako nam govori u ovom razgovoru, za sva tri slučaja izabrani su događaji iz crnokronikaški nabrijane 2008. godine. Na dosad neviđen način s velikom pažnjom za detalje Jarak sa svojim timom obrađuje ubojstva Ive Pukanića i Ivane Hodak, ali i zločine koje je u Zagorju počinio general Korade.

---

---

Slažemo priču kao puzzle

Krenule su prve reakcije na “Dosje Jarak”. Kakav je trenutno odaziv gledatelja?

– Iza “Dosjea” stoji ekipa profesionalaca. Znamo prepoznati dobru priču, znamo je postaviti na čvrste temelje da nije kao kula od karata, znamo i što želimo kao rezultat. Slažemo priču kao puzzle i uvijek gledamo može li bolje. Bili smo zadovoljni paketom koji nudimo. Nadali smo se da će reakcija biti dobra, ali nismo mogli ni zamisliti ovo što nas je u četvrtak navečer i petak cijeli dan obasipalo. Publika je oduševljena, a moram priznati i ja njihovim reakcijama. Najgledaniji smo u terminu emitiranja na svim televizijama u skupini 18-54, što je ključni podatak u mjerenju gledanosti. Ali kad mjerimo osjećaj publike na cesti, u gradu i na telefonu sretni smo i zahvalni što ste nas podržali i ponosni što smo znali što želite i trebate. Nastavljamo dalje vrlo predano i ozbiljno.

Zasad su najavljene četiri epizode, po kojem ste ključu birali slučajeve koje ćete obrađivati?

– Zaključili smo da je 2008., nažalost, bombastična, zvučna i po lošim događajima nezaboravna godina. Svi slučajevi kojima se bavimo su slučajevi koje sam, kao i mnoge druge, pratio neposredno nakon što su se dogodili te sve dok nisu zaključeni. Ivo Pukanić, Niko Franjić, Ivana Hodak, žrtve Ivana Koradea zaslužuju da se o njima priča i da reflektor bacimo upravo na te slučajeve. Vrlo će zanimljivo biti analizirati profil generala Koradea, od apsolutnog heroja i najpopularnijeg Hrvata 1995. u Kninu koji je na tvrđavi podignuo našu zastavu, do okrutnih događaja 12 godina kasnije od kojih je drhtalo Hrvatsko zagorje. Društveno bitne i novinarski vrlo intrigantne priče.

Postoji li mogućnost druge sezone? Koliko daleko unaprijed planirate?

– Sigurno će biti i druga sezona. Planiramo dovoljno unaprijed da nas nijedan kotačić mehanizma proizvodnje “Dosjea” ne iznenadi.

Budući da teme koje obrađujete nisu lijepe i lagane, ljudima je vjerojatno bilo teško ponovno to proživljavati. Jeste li imali problema s nagovaranjem sugovornika na sudjelovanje?

– Rad na ovim pričama naučio me je nečemu bitnom i podsjetio na još bitnije. Naučio sam biti strpljiviji nego ranije i podsjetio se koliko je povjerenje među ljudima važno. Hvala svima koji su progovorili u naš mikrofon s najiskrenijim rečenicama koje sam ikada čuo. Zbog “Dosjea” sam popio jako puno kava, na njima doznao informacije od kojih bi mogli napisati podeblje knjige, a kad pitam “u redu, hvala, a kad vas možemo snimiti?” dobijem muk i “hvala, ali ne bih ja”. Zato puno hvala onima koji su pristali na snimanje, jer bez njih ne bi bilo “Dosjea”.

Prva tema koju obrađujete je ubojstvo novinara i urednika Ive Pukanića, a po svemu možemo naslutiti kako su on i Niko Franjić bez života ostali upravo zbog svoje profesije. Jeste li se i vi susretali sa sličnim prijetnjama?

– Nikada mi nitko nije prijetio.

---

image

‘Ubojstvo novinara i medijskog djelatnika novinar mora obraditi. Ivo Pukanić ne bi okrenuo glavu da se isto dogodilo meni ili bilo kojem drugom kolegi.‘

RTL
---

Jeste li zbog prirode svoga posla, a i onoga spomenutoga u ranijem pitanju osjetili potrebu da u “Dosjeu” obradite ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića?

– Ubojstvo novinara i medijskog djelatnika novinar mora obraditi. Ivo Pukanić ne bi okrenuo glavu da se isto dogodilo meni ili bilo kojem drugom kolegi. Osjećam potrebu istražiti tko je u sigurnosnim službama, ali i vrhu države okrenuo glavu istražujući njegov slučaj.

Koja je tema vama osobno bila najzahtjevnija i zašto?

– Sve tri kojima se bavimo u prvoj sezoni zahtjevne su na svoj način. Ali emotivno najzahtjevnija bila je ona u kojoj se bavimo ubojstvom Ivane Hodak. Za “Dosje” govore Ljerka Mintas Hodak i Zvonimir Hodak, visokopozicionirane osobe u našem društvu, koji su u ovoj prigodi mama i tata koji su izgubili najvrjednije što su imali. “Dosje Jarak” i RTL u tom dokumentarnom filmu prenose nešto najosobnije i najemotivnije što je eter zabilježio, vjerujte mi. Emotivno, osobno, bolno, ali životno ponosno, bez truna patetike. Zahvalan sam na tome.

Ovakvi dokumentarni pristupi su rijetkost u hrvatskom novinarstvu. Tko je idejni začetnik serijala? Koliko zapravo truda i rada stoji iza projekta?

– Ideja je moja jer sam dugo osjećao da je sada vrijeme da iskustvo koračanja tragovima zločina, ali i glasnica u kojima stoje sati zapisa i izrečenog s terena, dobije ovakav format. Bez izvrsne ekipe, suautora i scenarista Darija Todorovića, istraživačke novinarke Marijane Čikić, direktora fotografije Lutva Mekića, snimatelja Petra Janjića, naše montažerke Ivane Rogić i majstora tona Rudolfa Sačera, ta ideja ne bi mogla biti realizirana, a trud i angažman svih ne bi bio realiziran da nije bilo blagoslova RTL-a da radimo koliko god treba sa svim resursima koji nam trebaju. Sretan sam jer radim u okruženju koje prepoznaje, vjeruje, podržava i veseli se konačnom rezultatu.

Skuhajte čaj i pripremite čips

Na projektu ste surađivali s Darijem Todorićem, Marijanom Čikić, Lutvom Mekićem... Da ih sada sve ne nabrajamo... Jeste li i ranije radili skupa? Koliko je zahtjevno bilo oformiti takav tim i podijeliti zadatke međusobno?

– Nabrojio sam ih sve jer to zaslužuju. Funkcionirali smo kao da radimo trideseti, a ne prvi “true crime” zajedno. Odgovorno tvrdim da su to vodeća imena svog posla u Hrvatskoj. Upravo zbog toga ovaj najznačajniji projekt u mojih 30 godina novinarstva izgleda ovako, a prepoznaju ga sve generacije.

Ono što je posebno zanimljivo jest i da niste koristili samo povijesne izvore nego ste o tim događajima izvještavali i kada su se dogodili. Koliko vam je to pomoglo u radu? Jeste li morali malo “pofriškati” sjećanje?

– Kad dođete na mjesto zločina dok je još vruće i panično uznemirujuće, i pratite razvoj događaja uživo, to ne zaboravljate nikad. Ja ne uspijevam ni namjerno zaboraviti nešto. Imam sposobnost da mogu brzo prebaciti misli, ali nitko ne jamči da se bljesak neće vratiti. To iskustvo vlastite kože strateška je prednost “Dosjea”. Izvor nije Google. To ne znači da naša Marijana Čikić nije u pripremi čitala i proučavala i da nismo svi konzultirali zapise, ali meni ispred kamere glavni je oslonac bila glava i iskustvo proživljenog. Neprocjenjivo iskustvo u kontekstu emisije.

---

image

‘Ideja je moja jer sam dugo osjećao da je sada vrijeme da iskustvo koračanja tragovima zločina, ali i glasnica u kojima stoje sati zapisa i izrečenog s terena, dobije ovakav format.‘

RTL
---

Jesu li se istraživanjem na nekoj od ovih tema promijenili vaši stavovi o događajima? Jeste li otkrili neke nove momente, dublji uvid?

– Dublji uvid svakako, hladnije sam glave i s vremenskim odmakom dobio objektivnost. Sugovornici koje dosad javnost nije čula donose nove poglede i stavove o svemu. Bilo je jako zanimljivo slušati ih.

Htjeli to ili ne, postali ste zaštitno lice crne kronike u Hrvatskoj. To je otišlo i do te mjere da se mnogi šale i kao prijetnju izgovaraju “da će nekome Jarak izvještavati ispred kuće”. Kako na to gledate?

– Sa simpatijom. Pitali su dugo “gdje si, gdje si?”, nadam se da je vrijedilo čekati, a reakcije mi govore da sam još dobrodošao gost. Kucat ćemo četvrtkom navečer, skuhajte čaj i pripremite čips.

Svi znamo da je novinarski, a pogotovo onaj reporterski posao jedan od najstresnijih. Jeste li s godinama uspjeli sebe “maknuti” iz priča o kojima izvještavate?

– Rekao sam kako mi mozak radi. Teško se odmaknuti, ali ritam tjera dalje. Nekako se izboriš da ne utječe na svakodnevicu.

No, odmaknimo se malo od posla. Jeste li privatno puno opušteniji ili zadržavate ozbiljnost koju imate ispred kamera?

– To trebate pitati one oko mene. Ne vidim sebe kao jako ozbiljnog. Trebate me vidjeti dok gledam važnu, ne nužno i dobru utakmicu ili na nekom koncertu. Možda bolje da ne snimaju kamere. (smijeh)

Nedavno ste proslavili i 25. godišnjicu braka, a suprugu opisali kao najveću podršku. Da nije bilo nje i vaše obitelji, biste li imali takav poslovni uspjeh?

– To što sam napisao je najveća istina. Bez obitelji niste kompletan čovjek. Moj je posao tražio puno angažmana moje supruge i zato nebrojeno puta hvala. Sretan sam jer je takva kakva jest, mudra i puna potpore. A kad vidim ponos zbog rezultata moga rada kod svih doma, veća potpora mi ne treba.

Reporterski posao nije tipičan, ne postoji klasični radni dan. Kako uspijete iskombinirati privatne i poslovne obveze? Što pati?

– Ključ je truditi se da ništa i nitko ne pati. Ako imamo razumijevanja jedni za druge, a imamo, život je lijep.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Veliki TV povratak Andrije Jarka: Rad na ovim pričama naučio me je nečemu bitnom i podsjetio na još bitnije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘DOSJE JARAK‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Veliki TV povratak Andrije Jarka: Rad na ovim pričama naučio me je nečemu bitnom i podsjetio na još bitnije ‘DOSJE JARAK‘ 2 0 8955 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-08 14:20:12 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Marija Vuković [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-09 14:10:51 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-11-09 14:10:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 481 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti sa tv ekrana. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, scena, estrada, zvijezde, šuška se, tv [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => TV&Reality [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Veliki TV povratak Andrije Jarka: Rad na ovim pričama naučio me je nečemu bitnom i podsjetio na još bitnije [metadata] => robots= author= title=Jarak: Želim znati tko je okrenuo glavu u slučaju Pukanić. A priča o Ivani Hodak je najemotivnije što je eter zabilježio page_title=Jarak: Želim znati tko je okrenuo glavu u slučaju Pukanić. A priča o Ivani Hodak je najemotivnije što je eter zabilježio [metakey] => Andrija Jarak, Dosje Jarak, RTL, reflektor, Reflektor Slobodne Dalmacije [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/08\/26007539.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/08\/26007540.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/08\/25957283.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["RTL","RTL","RTL"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Svi slu\u010dajevi kojima se bavimo su slu\u010dajevi koje sam, kao i mnoge druge, pratio neposredno nakon \u0161to su se dogodili te sve dok nisu zaklju\u010deni. \u2018<\/p>","

\u2018Ubojstvo novinara i medijskog djelatnika novinar mora obraditi. Ivo Pukani\u0107 ne bi okrenuo glavu da se isto dogodilo meni ili bilo kojem drugom kolegi.\u2018<\/p>","

\u2018Ideja je moja jer sam dugo osje\u0107ao da je sada vrijeme da iskustvo kora\u010danja tragovima zlo\u010dina, ali i glasnica u kojima stoje sati zapisa i izre\u010denog s terena, dobije ovakav format.\u2018<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1080","hd_26007539_1920.jpg":"1920x1080","k_26007539_1280.jpg":"1280x1280","k_26007539_1024.jpg":"1024x1024","k_26007539_640.jpg":"640x640","k_26007539_480.jpg":"480x480","k_26007539_340.jpg":"340x340","k_26007539_220.jpg":"220x220","o_26007539_1280.jpg":"1280x720","o_26007539_1024.jpg":"1024x576","o_26007539_640.jpg":"640x360","o_26007539_480.jpg":"480x270","o_26007539_340.jpg":"340x191","o_26007539_220.jpg":"220x123","h_26007539_1280.jpg":"1280x854","h_26007539_1024.jpg":"1024x683","h_26007539_640.jpg":"640x427","h_26007539_480.jpg":"480x320","h_26007539_340.jpg":"340x227","h_26007539_220.jpg":"220x147","pp_26007539_1280.jpg":"1280x1628","pp_26007539_1024.jpg":"1024x1303","pp_26007539_640.jpg":"640x814","pp_26007539_480.jpg":"480x611","pp_26007539_340.jpg":"340x432","pp_26007539_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26007540_1920.jpg":"1920x1080","k_26007540_1280.jpg":"1280x1280","k_26007540_1024.jpg":"1024x1024","k_26007540_640.jpg":"640x640","k_26007540_480.jpg":"480x480","k_26007540_340.jpg":"340x340","k_26007540_220.jpg":"220x220","o_26007540_1280.jpg":"1280x1920","o_26007540_1024.jpg":"1024x1536","o_26007540_640.jpg":"640x960","o_26007540_480.jpg":"480x720","o_26007540_340.jpg":"340x510","o_26007540_220.jpg":"220x330","h_26007540_1280.jpg":"1280x854","h_26007540_1024.jpg":"1024x683","h_26007540_640.jpg":"640x427","h_26007540_480.jpg":"480x320","h_26007540_340.jpg":"340x227","h_26007540_220.jpg":"220x147","pp_26007540_1280.jpg":"1280x1628","pp_26007540_1024.jpg":"1024x1303","pp_26007540_640.jpg":"640x814","pp_26007540_480.jpg":"480x611","pp_26007540_340.jpg":"340x432","pp_26007540_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1658","hd_25957283_1920.jpg":"1920x1080","k_25957283_1280.jpg":"1280x1280","k_25957283_1024.jpg":"1024x1024","k_25957283_640.jpg":"640x640","k_25957283_480.jpg":"480x480","k_25957283_340.jpg":"340x340","k_25957283_220.jpg":"220x220","o_25957283_1280.jpg":"1280x1105","o_25957283_1024.jpg":"1024x884","o_25957283_640.jpg":"640x552","o_25957283_480.jpg":"480x414","o_25957283_340.jpg":"340x293","o_25957283_220.jpg":"220x189","h_25957283_1280.jpg":"1280x854","h_25957283_1024.jpg":"1024x683","h_25957283_640.jpg":"640x427","h_25957283_480.jpg":"480x320","h_25957283_340.jpg":"340x227","h_25957283_220.jpg":"220x147","pp_25957283_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957283_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957283_640.jpg":"640x814","pp_25957283_480.jpg":"480x611","pp_25957283_340.jpg":"340x432","pp_25957283_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7618463 Threads: 4 Questions: 1550605416 Slow queries: 4723377 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111198857 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) ) [link] => /scena/tv-reality/jarak-zelim-znati-tko-je-okrenuo-glavu-u-slucaju-pukanic-a-prica-o-ivani-hodak-je-najemotivnije-sto-je-eter-zabiljezio-1337506 [printLink] => /scena/tv-reality/jarak-zelim-znati-tko-je-okrenuo-glavu-u-slucaju-pukanic-a-prica-o-ivani-hodak-je-najemotivnije-sto-je-eter-zabiljezio-1337506?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 372456 [name] => andrija jarak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => andrija-jarak [link] => /tag/andrija-jarak ) [1] => stdClass Object ( [id] => 734590 [name] => Dosje Jarak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-25 16:39:21 [main_article_id] => 0 [alias] => dosje-jarak [link] => /tag/dosje-jarak ) [2] => stdClass Object ( [id] => 472363 [name] => RTL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rtl [link] => /tag/rtl ) [3] => stdClass Object ( [id] => 362759 [name] => Reflektor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor [link] => /tag/reflektor ) [4] => stdClass Object ( [id] => 728340 [name] => Reflektor Slobodne Dalmacije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-31 15:46:29 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor-slobodne-dalmacije [link] => /tag/reflektor-slobodne-dalmacije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Veliki TV povratak Andrije Jarka: Rad na ovim pričama naučio me je nečemu bitnom i podsjetio na još bitnije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘DOSJE JARAK‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jarak: Želim znati tko je okrenuo glavu u slučaju Pukanić. A priča o Ivani Hodak je najemotivnije što je eter zabilježio [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-11-29-57-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/08/26007539.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => RTL [mainImageDesc] =>

‘Svi slučajevi kojima se bavimo su slučajevi koje sam, kao i mnoge druge, pratio neposredno nakon što su se dogodili te sve dok nisu zaključeni. ‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/08/26007539.jpg [title] =>

‘Svi slučajevi kojima se bavimo su slučajevi koje sam, kao i mnoge druge, pratio neposredno nakon što su se dogodili te sve dok nisu zaključeni. ‘

RTL ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/08/26007540.jpg [title] =>

‘Ubojstvo novinara i medijskog djelatnika novinar mora obraditi. Ivo Pukanić ne bi okrenuo glavu da se isto dogodilo meni ili bilo kojem drugom kolegi.‘

RTL ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/08/25957283.jpg [title] =>

‘Ideja je moja jer sam dugo osjećao da je sada vrijeme da iskustvo koračanja tragovima zločina, ali i glasnica u kojima stoje sati zapisa i izrečenog s terena, dobije ovakav format.‘

RTL ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dvije godine su prošle od prelaska na RTL televiziju, a mi smo ga na malim ekranima mogli vidjeti samo šačicu puta. Ne bi to bilo čudno da Andrija Jarak nije jedno od najprominentnijih reporterskih lica. No, prije par tjedana je otkrio gdje se skrivao, a odgovor je kompleksniji nego što se na prvu možda činilo.

Radio je na projektu koji nosi njegovo ime, dokumentarnom serijalu “Dosje Jarak” koji u četiri epizode donosi novi pogled na mučne slučajeve koji su našu zemlju potresali prije 15 godina. Kako nam govori u ovom razgovoru, za sva tri slučaja izabrani su događaji iz crnokronikaški nabrijane 2008. godine. Na dosad neviđen način s velikom pažnjom za detalje Jarak sa svojim timom obrađuje ubojstva Ive Pukanića i Ivane Hodak, ali i zločine koje je u Zagorju počinio general Korade.

---

---

Slažemo priču kao puzzle

Krenule su prve reakcije na “Dosje Jarak”. Kakav je trenutno odaziv gledatelja?

– Iza “Dosjea” stoji ekipa profesionalaca. Znamo prepoznati dobru priču, znamo je postaviti na čvrste temelje da nije kao kula od karata, znamo i što želimo kao rezultat. Slažemo priču kao puzzle i uvijek gledamo može li bolje. Bili smo zadovoljni paketom koji nudimo. Nadali smo se da će reakcija biti dobra, ali nismo mogli ni zamisliti ovo što nas je u četvrtak navečer i petak cijeli dan obasipalo. Publika je oduševljena, a moram priznati i ja njihovim reakcijama. Najgledaniji smo u terminu emitiranja na svim televizijama u skupini 18-54, što je ključni podatak u mjerenju gledanosti. Ali kad mjerimo osjećaj publike na cesti, u gradu i na telefonu sretni smo i zahvalni što ste nas podržali i ponosni što smo znali što želite i trebate. Nastavljamo dalje vrlo predano i ozbiljno.

Zasad su najavljene četiri epizode, po kojem ste ključu birali slučajeve koje ćete obrađivati?

– Zaključili smo da je 2008., nažalost, bombastična, zvučna i po lošim događajima nezaboravna godina. Svi slučajevi kojima se bavimo su slučajevi koje sam, kao i mnoge druge, pratio neposredno nakon što su se dogodili te sve dok nisu zaključeni. Ivo Pukanić, Niko Franjić, Ivana Hodak, žrtve Ivana Koradea zaslužuju da se o njima priča i da reflektor bacimo upravo na te slučajeve. Vrlo će zanimljivo biti analizirati profil generala Koradea, od apsolutnog heroja i najpopularnijeg Hrvata 1995. u Kninu koji je na tvrđavi podignuo našu zastavu, do okrutnih događaja 12 godina kasnije od kojih je drhtalo Hrvatsko zagorje. Društveno bitne i novinarski vrlo intrigantne priče.

Postoji li mogućnost druge sezone? Koliko daleko unaprijed planirate?

– Sigurno će biti i druga sezona. Planiramo dovoljno unaprijed da nas nijedan kotačić mehanizma proizvodnje “Dosjea” ne iznenadi.

Budući da teme koje obrađujete nisu lijepe i lagane, ljudima je vjerojatno bilo teško ponovno to proživljavati. Jeste li imali problema s nagovaranjem sugovornika na sudjelovanje?

– Rad na ovim pričama naučio me je nečemu bitnom i podsjetio na još bitnije. Naučio sam biti strpljiviji nego ranije i podsjetio se koliko je povjerenje među ljudima važno. Hvala svima koji su progovorili u naš mikrofon s najiskrenijim rečenicama koje sam ikada čuo. Zbog “Dosjea” sam popio jako puno kava, na njima doznao informacije od kojih bi mogli napisati podeblje knjige, a kad pitam “u redu, hvala, a kad vas možemo snimiti?” dobijem muk i “hvala, ali ne bih ja”. Zato puno hvala onima koji su pristali na snimanje, jer bez njih ne bi bilo “Dosjea”.

Prva tema koju obrađujete je ubojstvo novinara i urednika Ive Pukanića, a po svemu možemo naslutiti kako su on i Niko Franjić bez života ostali upravo zbog svoje profesije. Jeste li se i vi susretali sa sličnim prijetnjama?

– Nikada mi nitko nije prijetio.

---

image

‘Ubojstvo novinara i medijskog djelatnika novinar mora obraditi. Ivo Pukanić ne bi okrenuo glavu da se isto dogodilo meni ili bilo kojem drugom kolegi.‘

RTL
---

Jeste li zbog prirode svoga posla, a i onoga spomenutoga u ranijem pitanju osjetili potrebu da u “Dosjeu” obradite ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića?

– Ubojstvo novinara i medijskog djelatnika novinar mora obraditi. Ivo Pukanić ne bi okrenuo glavu da se isto dogodilo meni ili bilo kojem drugom kolegi. Osjećam potrebu istražiti tko je u sigurnosnim službama, ali i vrhu države okrenuo glavu istražujući njegov slučaj.

Koja je tema vama osobno bila najzahtjevnija i zašto?

– Sve tri kojima se bavimo u prvoj sezoni zahtjevne su na svoj način. Ali emotivno najzahtjevnija bila je ona u kojoj se bavimo ubojstvom Ivane Hodak. Za “Dosje” govore Ljerka Mintas Hodak i Zvonimir Hodak, visokopozicionirane osobe u našem društvu, koji su u ovoj prigodi mama i tata koji su izgubili najvrjednije što su imali. “Dosje Jarak” i RTL u tom dokumentarnom filmu prenose nešto najosobnije i najemotivnije što je eter zabilježio, vjerujte mi. Emotivno, osobno, bolno, ali životno ponosno, bez truna patetike. Zahvalan sam na tome.

Ovakvi dokumentarni pristupi su rijetkost u hrvatskom novinarstvu. Tko je idejni začetnik serijala? Koliko zapravo truda i rada stoji iza projekta?

– Ideja je moja jer sam dugo osjećao da je sada vrijeme da iskustvo koračanja tragovima zločina, ali i glasnica u kojima stoje sati zapisa i izrečenog s terena, dobije ovakav format. Bez izvrsne ekipe, suautora i scenarista Darija Todorovića, istraživačke novinarke Marijane Čikić, direktora fotografije Lutva Mekića, snimatelja Petra Janjića, naše montažerke Ivane Rogić i majstora tona Rudolfa Sačera, ta ideja ne bi mogla biti realizirana, a trud i angažman svih ne bi bio realiziran da nije bilo blagoslova RTL-a da radimo koliko god treba sa svim resursima koji nam trebaju. Sretan sam jer radim u okruženju koje prepoznaje, vjeruje, podržava i veseli se konačnom rezultatu.

Skuhajte čaj i pripremite čips

Na projektu ste surađivali s Darijem Todorićem, Marijanom Čikić, Lutvom Mekićem... Da ih sada sve ne nabrajamo... Jeste li i ranije radili skupa? Koliko je zahtjevno bilo oformiti takav tim i podijeliti zadatke međusobno?

– Nabrojio sam ih sve jer to zaslužuju. Funkcionirali smo kao da radimo trideseti, a ne prvi “true crime” zajedno. Odgovorno tvrdim da su to vodeća imena svog posla u Hrvatskoj. Upravo zbog toga ovaj najznačajniji projekt u mojih 30 godina novinarstva izgleda ovako, a prepoznaju ga sve generacije.

Ono što je posebno zanimljivo jest i da niste koristili samo povijesne izvore nego ste o tim događajima izvještavali i kada su se dogodili. Koliko vam je to pomoglo u radu? Jeste li morali malo “pofriškati” sjećanje?

– Kad dođete na mjesto zločina dok je još vruće i panično uznemirujuće, i pratite razvoj događaja uživo, to ne zaboravljate nikad. Ja ne uspijevam ni namjerno zaboraviti nešto. Imam sposobnost da mogu brzo prebaciti misli, ali nitko ne jamči da se bljesak neće vratiti. To iskustvo vlastite kože strateška je prednost “Dosjea”. Izvor nije Google. To ne znači da naša Marijana Čikić nije u pripremi čitala i proučavala i da nismo svi konzultirali zapise, ali meni ispred kamere glavni je oslonac bila glava i iskustvo proživljenog. Neprocjenjivo iskustvo u kontekstu emisije.

---

image

‘Ideja je moja jer sam dugo osjećao da je sada vrijeme da iskustvo koračanja tragovima zločina, ali i glasnica u kojima stoje sati zapisa i izrečenog s terena, dobije ovakav format.‘

RTL
---

Jesu li se istraživanjem na nekoj od ovih tema promijenili vaši stavovi o događajima? Jeste li otkrili neke nove momente, dublji uvid?

– Dublji uvid svakako, hladnije sam glave i s vremenskim odmakom dobio objektivnost. Sugovornici koje dosad javnost nije čula donose nove poglede i stavove o svemu. Bilo je jako zanimljivo slušati ih.

Htjeli to ili ne, postali ste zaštitno lice crne kronike u Hrvatskoj. To je otišlo i do te mjere da se mnogi šale i kao prijetnju izgovaraju “da će nekome Jarak izvještavati ispred kuće”. Kako na to gledate?

– Sa simpatijom. Pitali su dugo “gdje si, gdje si?”, nadam se da je vrijedilo čekati, a reakcije mi govore da sam još dobrodošao gost. Kucat ćemo četvrtkom navečer, skuhajte čaj i pripremite čips.

Svi znamo da je novinarski, a pogotovo onaj reporterski posao jedan od najstresnijih. Jeste li s godinama uspjeli sebe “maknuti” iz priča o kojima izvještavate?

– Rekao sam kako mi mozak radi. Teško se odmaknuti, ali ritam tjera dalje. Nekako se izboriš da ne utječe na svakodnevicu.

No, odmaknimo se malo od posla. Jeste li privatno puno opušteniji ili zadržavate ozbiljnost koju imate ispred kamera?

– To trebate pitati one oko mene. Ne vidim sebe kao jako ozbiljnog. Trebate me vidjeti dok gledam važnu, ne nužno i dobru utakmicu ili na nekom koncertu. Možda bolje da ne snimaju kamere. (smijeh)

Nedavno ste proslavili i 25. godišnjicu braka, a suprugu opisali kao najveću podršku. Da nije bilo nje i vaše obitelji, biste li imali takav poslovni uspjeh?

– To što sam napisao je najveća istina. Bez obitelji niste kompletan čovjek. Moj je posao tražio puno angažmana moje supruge i zato nebrojeno puta hvala. Sretan sam jer je takva kakva jest, mudra i puna potpore. A kad vidim ponos zbog rezultata moga rada kod svih doma, veća potpora mi ne treba.

Reporterski posao nije tipičan, ne postoji klasični radni dan. Kako uspijete iskombinirati privatne i poslovne obveze? Što pati?

– Ključ je truditi se da ništa i nitko ne pati. Ako imamo razumijevanja jedni za druge, a imamo, život je lijep.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
RTL RTL RTL
RTL

‘Svi slučajevi kojima se bavimo su slučajevi koje sam, kao i mnoge druge, pratio neposredno nakon što su se dogodili te sve dok nisu zaključeni. ‘

RTL

‘Ubojstvo novinara i medijskog djelatnika novinar mora obraditi. Ivo Pukanić ne bi okrenuo glavu da se isto dogodilo meni ili bilo kojem drugom kolegi.‘

RTL

‘Ideja je moja jer sam dugo osjećao da je sada vrijeme da iskustvo koračanja tragovima zločina, ali i glasnica u kojima stoje sati zapisa i izrečenog s terena, dobije ovakav format.‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/tv-reality/jarak-zelim-znati-tko-je-okrenuo-glavu-u-slucaju-pukanic-a-prica-o-ivani-hodak-je-najemotivnije-sto-je-eter-zabiljezio-1337506 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=aace3ee84469d230d127d0db49498b978672e3d3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jarak%3A+%C5%BDelim+znati+tko+je+okrenuo+glavu+u+slu%C4%8Daju+Pukani%C4%87.+A+pri%C4%8Da+o+Ivani+Hodak+je+najemotivnije+%C5%A1to+je+eter+zabilje%C5%BEio&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fjarak-zelim-znati-tko-je-okrenuo-glavu-u-slucaju-pukanic-a-prica-o-ivani-hodak-je-najemotivnije-sto-je-eter-zabiljezio-1337506 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fjarak-zelim-znati-tko-je-okrenuo-glavu-u-slucaju-pukanic-a-prica-o-ivani-hodak-je-najemotivnije-sto-je-eter-zabiljezio-1337506 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Veliki TV povratak Andrije Jarka: Rad na ovim pričama naučio me je nečemu bitnom i podsjetio na još bitnije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘DOSJE JARAK‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
TV&Reality‘DOSJE JARAK‘

Jarak: Želim znati tko je okrenuo glavu u slučaju Pukanić. A priča o Ivani Hodak je najemotivnije što je eter zabilježio

Piše Marija Vuković
9. studenog 2023. - 15:10
‘Svi slučajevi kojima se bavimo su slučajevi koje sam, kao i mnoge druge, pratio neposredno nakon što su se dogodili te sve dok nisu zaključeni. ‘RTL

Dvije godine su prošle od prelaska na RTL televiziju, a mi smo ga na malim ekranima mogli vidjeti samo šačicu puta. Ne bi to bilo čudno da Andrija Jarak nije jedno od najprominentnijih reporterskih lica. No, prije par tjedana je otkrio gdje se skrivao, a odgovor je kompleksniji nego što se na prvu možda činilo.

Radio je na projektu koji nosi njegovo ime, dokumentarnom serijalu “Dosje Jarak” koji u četiri epizode donosi novi pogled na mučne slučajeve koji su našu zemlju potresali prije 15 godina. Kako nam govori u ovom razgovoru, za sva tri slučaja izabrani su događaji iz crnokronikaški nabrijane 2008. godine. Na dosad neviđen način s velikom pažnjom za detalje Jarak sa svojim timom obrađuje ubojstva Ive Pukanića i Ivane Hodak, ali i zločine koje je u Zagorju počinio general Korade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 13:29