StoryEditorOCM
TV&RealityBOLJA OD BOLJE

Donosimo vam listu najboljih serija idealnih za kišne dane; Na jednu s ovog popisa sigurno ćete se navući

Piše MOZAIK SD
25. listopada 2023. - 19:06

Bližimo se kraju još jedne žanrovski šarene streaming godine,za koju sa sigurnošću možemo reći da je bilo za svakoga ponešto. Donosimo vam listu najboljih serija, za sada (jer imamo još dva mjeseca), koje su osvojile publiku i kritiku.

1. The fall of the House of Usher

Temeljena na kratkoj priči Edgara Allana Poea, najnovija adaptacija redatelja Mikea Flanangena prati okrutnu i tragičnu sudbinu djece patrijarhata obitelji Usher. Roderick i Madeleine Usher (brat i sestra) nakon "vražjeg dogovora" s tajanstvenom ženom dobivaju sve što su željeli u životu, ali sve u životu ima svoju cijenu. Kao vlasnici najveće farmaceutske tvrtke na svijetu, Usherovi su suočeni s brojnim optužbama, ali i nadnaravnim događajima koji su se nadvili nad živote Roderickove djece, piše Blic.

2. Succession, 4. sezona

U svojoj petogodišnjoj povijesti HBO-a, "Succession" će nedvojbeno ostati zapamćen kao dijaloški masivni projekt ispunjen živopisnim korporativnim karikaturama, fantastičnom glumačkom postavom, suhoparnim i besramnim humorom te najvećom tragedijom - obitelji koja nikad nije bila obitelj, već posao. U smrti nema žalosti, već prilika. U nesreći nema sreće, ali zato ima ponuda. U ljubavi nema emocija, ali ima dobro sklopljenih poslova. U rodbini nema obitelji, samo doušnici i pomoćnici. Među Royevima nema roja koji radi zajedno, oni su jedni protiv drugih.

I nakon Logan Roya ostao je Logan Roy. Tamna sjena koja je visila nad njegovom djecom nije ih napuštala. Ostao je kao obris na njihovim licima da ih podsjeća da nisu sretni i da sreće nikada neće biti.

3. The Bear, 2. sezona

Nakon kaotične prve sezone serije "The Bear" o stresnom životu kuhara iz Chicaga, nastavak otvara vrata pozadinske priče glavnog lika, njegove obitelji, prije svega njegove nestabilne majke te njegove tjeskobne i introvertirane prirode.

4. The last of us

Zapadnjački postapokaliptični ambijent svijeta koji nije pokosio virus ili superbakterija, već gljivica koja je nesretnu ljudsku vrstu najvećim dijelom pretvorila u hodajuću agresivnu prijetnju s jedinim ciljem daljeg širenja zaraze, u što smo se i sami uvjerili tijekom ove naše pandemije, napravila je još veći raskol među ljudima – podijelivši ih na frakcije, pokret otpora i militantnu organizaciju FEDRA, točnije Ministarstvo obrane koje terorizira preživjele.

Usred mutiranog apokaliptičnog kaosa stoje dva heroja - Jol i Ellie. U fiktivnoj verziji uništenog svijeta 2023. godine, nakon upozorenja stručnjaka iz 1960-ih, iz zone karantene bježi čovjek kojeg je emocionalno iskasapila osobna tragedija i buntovna, a božjim karakterom "prezrela" tinejdžerica od 14 godina. na tajnu lokaciju. Vođa pokreta otpora "Switch", Marlin angažira Jola da sigurno prokrijumčari Ellie kroz svijet pun opasnosti jer bi djevojka mogla biti spas čovječanstva.

5. Foundation, 2. sezona

Ponovno osmišljavanje, a ne adaptacija, znanstveno-fantastičnog klasika Isaaca Asimova "Zaklada" prati galaktičko carstvo isprepleteno heterogenim svjetovima, religijama, ideologijama, herezom i znanošću nakon stoljeća napretka, nesvjesni da se približava vrijeme velike tame. Matematičar i psihopovjesničar Hari Seldon zabrinuto je zaprijetio da će se za 500 godina ovaj impresivni svemir suočiti s 30 000 godina patnje. Harijev novi suradnik Gaal, koji potječe s planeta utemeljenog na religiji, i njegov usvojeni sin Rache prvi su na popisu za ubojstva vladara kraljevstva, braće Cleon.

6. Dead ringers

Mini-serija "Dead Ringers", psihološki triler, koji je moderna reimaginacija istoimenog kultnog filma Davida Cronenberga iz 1988. godine, a temeljen na romanu "Blizanci" Barryja Wooda i Jacka Gieslanda, za razliku od filmske verzije, prati emocionalno patološki odnos sestara blizanki. Ginekolozi Elliot i Beverly na putu su otvaranja privatne klinike za umjetnu oplodnju i siguran porod žena. Buntovni Elliot i etički izoštrena Beverly korak po korak postaju sve neprijateljski raspoloženiji jedno prema drugome, iako jedno bez drugog ne mogu.

7. Silo

Distopijski misteriozni triler temeljen na serijalu knjiga "Vuna" američkog pisca Hugha Howeya, smješten je u podzemnu zgradu od 144 kata, silos, u kojem živi 10.000 ljudi. Totalitarni režim, zabranjeno korištenje relikvija, predmeta koji su se koristili prije nego što je novi svijet preuzeo vlast i uništena nada da stanovnici ove sobe prozora i kuće bez izlaza nikada neće moći izaći van jer je svijet zagađen poanta da ništa ne može preživjeti. Kad se pojavi prvi crv sumnje da život izvan silosa postoji, klupko ove uklete građevine počinje se odmotavati.

8. Extraordinary

Svijet u kojem svi imaju barem jednu neobičnu supermoć na uboge pojedince koji nisu dobili nikakav dar do 18 godine gleda kao na nižu vrstu. Britanska satirična komedija prati život junakinje koja radi sve što je u njenoj moći da dobije neku moć.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 07:54