Scena Showbizz

Do savršenstva uvježbani Lord of the Dance oduševili Splićane (FOTOGALERIJA)

Ovacije i oduševljenje oko pet tisuća Splićana izazvali su u utorak navečer  članovi irske plesne atrakcije „Lord of the Dance“ koja ih je oborila s nogu ponajprije svojom plesnom, a ujedno i glazbeno-scenskom pričom o vječnoj borbi između dobra i zla. 


Atraktivni i do savršenstva uvježbani irski steperi konačno su stigli i do Splita, nakon brojnih nastupa u Zagrebu proteklih godina, ali i u drugim hrvatskim gradovima.

Gdje god da su se pojavili u ulozi ambasadora irske kulture, a tri postave „Lordova“ plešu širom svijeta, nisu ostavljali publiku ravnodušnom osvajavši je svojom mističnom i univerzalnom pričom baziranom na elementima tradicionalnog irskog folklora.

Tako je bilo i u Spaladium areni dok je skupina vođe i koreografa Michaela Flatleyja po tko zna koji put plesom dočaravala putovanje Malog duha kroz vrijeme i njegovu pomoć Gospodaru plesa koji je želio sačuvati svoj narod od Gospodara tame, bića imena Don Dorcha.

Posjetitelji „Spaladium Arene“ u više su navrata tijekom mitološke predstave burnim pljeskom ispraćali irske plesače koji već 14 godina pune dvorane širom svijeta.

Splitska trupa brojila je 60-ak plesača i njihova pratećeg osoblja koji su doputovali na dan nastupa uoči kojega su se zagrijavali sat vremena u „Spaladium Areni“ vježbajući i igrajući stolni tenis i nogomet.

„Lord of the Dance“ nakon Splita 13. i 14. gostuju u ljubljanskom „Tivoliju“, a potom ih 16. svibnja očekuju dva nastupa u zagrebačkoj „Ciboni“.   

Mirela Goreta, foto: Joško Šupić/CROPIX, jadran babić / cropix


Naslovnica Showbizz
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last