Scena Showbizz

računica: akcijom županijske hvidr-e skupljeno je točno 1.076 397,80 kuna

PREKO MILIJUN KUNA ZA HAITI Oliver: Split je večeras najveći grad! (FOTOGALERIJA)

računica: akcijom županijske hvidr-e skupljeno je točno 1.076 397,80 kuna

Splićani su popunili Spaladium Arenu, kako bi pomogli napaćenom narodu Haitija - a usput i da bi čuli svoje omiljene estradnjake: Gibonnija, Olivera DragojevićaMarka Perkovića Thompsona, Vinka Cocu, Jelenu Rozgu, Tedija Spalata, Giuliana, Jolu, Luku Nižetića, Vinka Cocu, Ratomira Kliškića, Tihu Orlića, Pivače KUD-a “Cambi”, klapu “Iskon”, grupu Viva te Martine Thomas, Zadranku podrijetlom upravo s potresom pogođenog karipskog otoka. 

Prema procjeni organizatora, prodano je više od 12 tisuća ulaznica, što je razdragalo Gibonnija, koji je pred kamerama ozaren izjavio "Drago mi je da postoji htijenje", dok je Oliver bio ponosan na dobar odaziv svojih sugrađana.

- Split je večeras najveći grad! - kazao je ne krijući oduševljenje.

Dupkom ispunjena Arena već u startu znači 360 tisuća kuna za razoreni Haiti, no iznos prikupljen u spektaklu održanom na inicijativu Županijske HVIDR-e biti će veći, jer su se prilozi, osim od ulaznica, koje su koštale simboličnih 30 kuna, prikupljale i telefonskim pozivima. Pola sata prije završetka koncerta, objavili su voditelji programa, prikupljeno je preko milijun kuna.

psd, snimio: jakov prkić / cropix

Kerum kao Brad Pitt

Dok su estradnjaci pjevali, poznate osobe iz javnog života su dežurale na telefonu, primajući pozive građana koji su željeli dati dobrovoljne priloge. Baš poput Brada Pitta, Jennifer Aniston i drugih holivudskih zvijezda koje su obavile istu humanu dužnost, telefona su se ove večeri splitski gradonačelnik držali Željko Kerum, njegov hvarski kolega Pjerino Bebić, nogometna legenda Vladimir Beara, Hajdukov napadač Anas Sharbini te glavni urednik Slobodne Dalmacije Zoran Krželj.

Karan zapeo u snijegu

Premda je Goran Karan bio na popisu izvođača, pjevač nije nastupio u Spaladium Areni, jer je zaglavio u snijegu na Bjelolasici.

- Nesreća totalna. Tu smo s osobnim vozilima, nemamo zimsku opremu. Jednostavno ne možemo krenuti put Splita... - požalio nam se Karan u srijedu posliojepodne i ujedno izrazio zadovoljstvo zbog iznimnog odaziva Splićana.

- Eto, ispao sam iz PR projekta, a za glazbene radove bit će druge prilike - dodao je Karan.

m. g.

Bit će još?

 - Postoji ideja da se priča ponovi u zagrebačkoj Areni u ožujku. Još ćenmo vidjeti, mi ćemo zagrebačkoj HVIDR-i u svakom slučaju pomoći u organizaciji. Zovu nas i iz Osijeka... Ma neka se priča za Haiti ponavlja. Važna je samo dobra volja - kazao nam je Kristijan Petric, predsjednik Županijske HVIDR-e, organizatora koncerta "Svi za Haiti".

m. g.

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last