Scena Showbizz

JOŠ JEDNO POZNATO SVJETSKO IME USKORO STIŽE U GRAD POD MARJANOM

NAPOKON SPEKTAKL U ARENI ‘Vaya Con Dios’ u ‘Spaladiumu’ 20. lipnja

JOŠ JEDNO POZNATO SVJETSKO IME USKORO STIŽE U GRAD POD MARJANOM

Tri godine nakon što je triput rasprodala ‘Vatroslav Lisinski’, belgijska skupina čiji je zaštitni znak karizmatična pjevačica Dani Klein, opet stiže u Hrvatsku

Tri godine nakon što je triput rasprodala “Vatroslav Lisinski”, belgijska skupina “Vaya Con Dios” ponovno stiže u Hrvatsku, u kojoj 20. lipnja ima zakazan koncert u splitskoj “Spaladium Areni”. Pet dana prije Belgijanci bi trebali nastupiti u Zagrebu, no još uvijek nije odlučeno hoće li se organizator opredijeliti za “Lisinski” ili pak veći prostor poput “Arene Zagreb”.

Skupinu čije ime u prijevodu znači “Idi s Bogom”, osnovali su 1986. godine karizmatična pjevačica “tamna glasa” Dani Klein, gitarist Villy Lambregt i basist Dirk Schoues, a skupina je do danas prodala više od sedam milijuna albuma. Na vrhove glazbenih ljestvica popeli su se osamdesetih godina prošlog stoljeća, i to zahvaljujući debitantskom albumu “Vaya Con Dios” na kojem su se našle brojne uspješnice poput “Just a Friend of Mine” i “Puerto Rico”.

Tijekom devedesetih izdaju još četiri nosača zvuka, nakon čega skupina prestaje djelovati zbog gubitka partnera pjevačice Dani. Nakon privatne tragedije Dani, koju mnogi uspoređuju s legendarnom francuskom glazbenicom Edith Piaf, na scenu se vraća 2004., i to autorskim albumom “The Promise”, ali i dalje pod etiketom “Vaya Con Diosa”.

Album je specifičan po tomu što su pjesme, osim na engleskom, otpjevane i na francuskom, španjolskom te njemačkom jeziku. Prošle godine Dani i “Vaya Con Dios” izdaju prvi album na francuskom jeziku “Comme On Est Venu...”.

- Vraćam se korijenima i svojim pravim utjecajima – kazala je o albumu Dani, dodavši kako se dugo bojala izdati album na materinjem jeziku jer se nije htjela natjecati s jakim francuskim autorima.

SANDRA LAPENDA

Ulaznice do 220 kn

Cijene ulaznica za splitski koncert ‘Vaya Con Diosa’ kupljene do 28. veljače kretat će se 160, 180 i 200 kuna. Nakon 1. ožujka, ulaznice će stajati 180, 200 i 220 kuna.

Hit do hita

Velik uspjeh ‘Vaya Con Dios’ ostvario je zahvaljujući pjesmama ‘What’s a Woman?’, ‘Nah Neh Nah’, ‘Don’t Cry for Louie’, ‘Puerto Rico’, ‘Heading for a Fall’, ‘Johnny’ i ‘Don’t Break My Heart’.

 

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last